Αναζήτηση Ετικέτας - άσυλο

RSS

Άρθρα

Η προσφυγική ευκαιρία της Ευρώπης

Της Emma Bonino*

Δεν θα μπορούσε κανείς να περιμένει από μία μικρή χώρα σαν την Ελλάδα να σηκώσει μόνη της το βάρος - ειδικά το 2015 που 800.000 άνθρωποι περάσανε από τα σύνορά της.

Τουρκία: Πένθος και θυμός

Του Δημητρίου Αναγνωστάκη*

Η τουρκική κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη τις τελευταίες μέρες από τις φήμες ότι οπλισμός των ΗΠΑ έφτασε στα χέρια των Κούρδων που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος.

Φιλοξένησα τέσσερις πρόσφυγες στο σπίτι μου και να τι έμαθα

Της Sophia Maier

Αποφάσισα να τους φιλοξενήσω. Ήθελα να τους δείξω ότι η Γερμανία, παρά τα ακραία στοιχεία που συντηρούν τον ρατσισμό, είναι μια χώρα με καλούς ανθρώπους, και ότι δεν θα έπρεπε να φοβούνται τους Γερμανούς.

Η ορολογία της υποτίμησης

Του Παντελή Μπουκάλα

Το να αποκαλεί ο κ. Μεϊμαράκης «κυρία Τασία» την κ. Χριστοδουλοπούλου για να τη μειώσει, δεν είναι πρωτότυπο. Το διέπραξε και ο κ. Θεοδωράκης στο ντιμπέιτ των εφτά και το διαπράττουν συνεχώς διάφοροι σπουδαιοφανείς.

Μεσόγειος, η μαύρη θάλασσα

της Νεφέλης Τσιάπου

Από το 1984 και τον Τζώρτζ Όργουελ στο 2015 και τη Μεσόγειο. Το πέρασμα από την μία ήπειρο στην άλλη μπορεί να μετατραπεί σε μία θάλασσα πτωμάτων. Μέσα σε μια εικοσαετία, στα σύνορα της Ευρώπης, πέθαναν 19.142 άνθρωποι.

Asylum

του Χαρίτωνα Χαριτωνίδη

Λίγο πριν από την πτώση των Ταλιμπάν, ο Μπιν Λάντεν την κάνει νύχτα από το σπήλαιο που κρυβόταν –όπως πιστεύαμε τότε,- και αναζητώντας νέα κρυψώνα, κάποιοι Έλληνες φίλοι του, παλιά μέλη του δικτύου Αμπού Νιντάλ, από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, τον περνάνε από Αθήνα. Όμως, εκεί, στην Τοσίτσα, ένα τζάνκι αναγνωρίζει στο πρόσωπο του...

Το Κόσοβο αδειάζει

ThePressProject

Όπως γράφει η Liberation, από τον περασμένο Σεπτέμβριο το Κόσσοβο αδειάζει. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της ΕΕ, κάπου 40.000 άνθρωποι έχουν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία και την Ουγγαρία σε διάστημα ενός εξαμήνου. Με άλλα λόγια, η έβδομη επέτειος από την μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, στις 17 Φεβρουαρίου του 2008, έχει βρει το Κόσσοβο αντιμέτωπο με μαζική μετανάστευση.

Το επικίνδυνο ταξίδι των προσφύγων προς την Ευρώπη

Επιμέλεια: Τόνια Γκόρου/tvxs.gr

Είναι η ιστορία πέντε Σύρων φίλων, του Moaaz, του Majd, της Rasha, του Kinan και του Khalid που εγκαταλείπουν στις 16 Αυγούστου την εμπόλεμη Συρία και ξεκινούν ένα επικίνδυνο ταξίδι για να φτάσουν στην Ευρώπη. Το ίδιο ταξίδι μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 3.000 μετανάστες.

Ασυλο: Μια σύγχρονη ελληνική τραγωδία

Άρης Χατζηστεφάνου/info-war.gr

Με μια σειρά μίνι ντοκιμαντέρ ξεκινά η συνεργασία της INFOWAR Productions με το δορυφορικό δίκτυο TELESUR, που μεταδίδει σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική. Σε αυτό το πρώτο επεισόδιο που θα δείτε, εξετάζεται η υπόθεση του Μαμαντού Μπα, του πρώτου πρόσφυγα που αναγκάστηκε να ζητήσει πολιτικό άσυλο στο Βέλγιο για να γλιτώσει από τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόσφυγες που γνώρισαν τη φρίκη

Του Κώστα Ονισένκο ΦωΤο: Enri Canaj

Στο προαύλιο της υπηρεσίας Ασύλου, κάτω από τη μεγάλη τέντα, δεκάδες άτομα περιμένουν τη σειρά τους, ακόμη και την ώρα που αποχωρούμε. Ορισμένοι βρίσκονται εκεί για να περάσουν από συνέντευξη και κάποιοι για να ενημερωθούν για το αποτέλεσμα.

Επισήμως νεκρό το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

info-war.gr

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Βέλγιο παραχώρησε πολιτικό άσυλο σε έναν πρόσφυγα κρίνοντας ότι το ελληνικό κράτος όχι μόνο δεν είναι σε θέση να τον προστατεύσει από τις επιθέσεις της νεοναζιστικής χρυσής αυγής αλλά συμμετείχε και το ίδιο σε εναντίον του επιθέσεις.

Ο Χασάν Μπιμπέρ και η έκδοσή του στην Τουρκία

Της filistina-sxoliastesxwrissynora.wordpress.com

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, γύρω στις 1.30μμ, η δίκη του συνδικαλιστή, συγγραφέα και ποιητή Χασάν Μπιμπέρ στον Άρειο Πάγο, για την υπόθεση της έκδοσής του στην Τουρκία. Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί την επόμενη Παρασκευή.Ο κρατούμενος, φανερά καταβεβλημένος από την απεργία πείνας (46η μέρα την Παρασκευή) μίλησε για τις διώξεις του στην Τουρκία, που έχουν ξεκινήσει από το 2003, και την αίτηση ασύλου του από το ελληνικό κράτος.

Αποτελέσματα 1 έως 13 από 13.