Αναζήτηση Ετικέτας - αριστερός

RSS

Άρθρα

Γιάννης Κότσιρας

Ο Γιάννης Κότσιρας μιλάει στον Γιώργο Σκίντσα και στο BHMAgazino για το παρελθόν, την Αριστερά και την ευκαιρία της κρίσης."Η φάση του υπερκαταναλωτισμού", λέει, "ήταν συνολική οπισθοδρόμηση του πολιτισμού μας". Με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και την Παυλίνα Βουλγαράκη θα εμφανίζονται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο από τις 18 Δεκεμβρίου.

Σταθερά προς την έξοδο

του Άρη Δαβαράκη

Γράφω τα τελευταία μου κείμενα σε αυτό το αγαπημένο site προσπαθώντας να πω κάποια πράγματα όσο πιο ευγενικά μπορώ. Δεν ειναι εύκολο όμως. Μάλλον αδίκως ταλαιπωρούμαι.

Πρωταθλητές στη Διΰλιση του Κώνωπα

του Αλέξανδρου Raskolnick

Τα γύρευε κι ο κώλος του, θα πει κανείς, για τον κ. υπουργό. Τι το ήθελε ο δόλιος, να τρέχει και να ξενυχτάει στα κανάλια; Τι δουλειά είχε στα τηλεοπτικά πλατό, στρογγυλοκαθισμένος μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με τον τηλεψιττακό;  

Πιέρ Πάολο Παζολίνι

Η Ιταλία τιμά την μνήμη του συγγραφέα, ποιητή, σκηνοθέτη και δημοσιογράφου Πιέρ Πάολο Παζολίνι ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από σαράντα χρόνια.Ήταν ένας χριστιανός και ένας αριστερός, κομμουνιστής διανοούμενος, ο οποίος δεν ταυτίσθηκε, όμως, ούτε με την επίσημη δομή της Καθολικής Εκκλησίας, ούτε και με εκείνη του Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος. 

Από τον Άμλετ στην Παξιμαδοκλέφτρα...

Της Ιφιγένειας Κοντού

Σας μπέρδεψα για μια στιγμή κυρ- Θηβαίε μου, να με συμπαθάτε... Μετά θυμήθηκα βέβαια πως είστε καλλιτέχνης μάλλον αριστερών (?) πεποιθήσεων και σίγουρα έντεχνος. 

The show will go on

του Άρη Δαβαράκη

Τόσο παράδοξη είναι η συνθήκη που δεν μπορεί κανείς να μην αναρωτηθεί μήπως και δεν είμαστε τελικά λαός αλλά θίασος, μπουλούκι, επιχείρηση θεαμάτων,  βαριετέ που δεν βαριέται να προσφέρει πλούσιο θέαμα με αρκετό σασπένς ώστε να κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον των χορηγών και να τους δίνει την ευκαιρία να συμμετέχουν στα δρώμενα σε ρόλους αβανταδόρικους και καθοριστικούς για την εξέλιξη.

Ανάκαμψη που θα διαιωνίσει την παρακμή;

Του Χρήστου Γιανναρά

Μια αριστερή πολιτική πρακτική ξεκινάει ελευθερώνοντας όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από τη χρηστική, ωφελιμιστική εκδοχή της γνώσης, από τους λαϊκίστικους νάρθηκες της ισοπέδωσης και της ευκολίας – ανασταίνει την καλλιέργεια ως αυτοσκοπό. Ξεκινάει αμέσως την αποκατάσταση κράτους Δικαίου: έντιμη ερευνητική διαδικασία για τη δήμευση των περιουσιών όσων καταλήστευσαν το κοινωνικό χρήμα ή βύθισαν την κοινωνία στον εφιάλτη του υπερδανεισμού.

Συγκίνηση για τον θάνατο του Νομπελίστα συγγραφέα Γκύντερ Γκρας

ethnos.gr

Ο πρωθυπουργός στην δήλωσή του υπογράμμισε ότι «ο Γκύντερ Γκρας, δεν υπήρξε μόνο ο νομπελίστας βιρτουόζος του λόγου, αλλά και ο μαχητικός διανοούμενος της δημοκρατικής και κοινωνικής στράτευσης» και επισήμανε ότι «το "τενεκεδένιο ταμπούρλο" του είναι ανεξίτηλο ορόσημο της ευρωπαϊκής πολιτικής και αντιφασιστικής λογοτεχνίας».Για την Ελλάδα και τους Έλληνες το έργο του Γκίντερ Γκρας συνιστά πραγματική πνευματική παρακαταθήκη, αναφέρει ο Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος.

Αποτελέσματα 1 έως 8 από 8.