Αναζήτηση Ετικέτας - αριστερή παρένθεση

RSS

Άρθρα

Γρηγορείτε και Προσεύχεσθε (ή το Μαγιάτικο Δημοψήφισμα)

Του Σπύρου Μιχαηλίδη

Με την επιλογή Β ο Τσίπρας θέλει παραμονή στην ευρωζώνη και με το δημοψήφισμα (στο οποίο θα πάρει ήπια θέση υπέρ της ψήφισης των μέτρων), κάνει ουσιαστικά κίνηση ματ και για τους δικούς του "αντάρτες" αλλά και για την αντιπολίτευση

«Για σένα που περπατάς, δεν υπάρχει δρόμος. Τον δρόμο τον χαράζεις περπατώντας»

Του Γιώργου Μπαλάφα*

Δυστυχώς, στην Ελλάδα το πολιτικό προσωπικό αδυνατεί να αντιληφθεί τις ραγδαίες αλλαγές που συντελούνται στην Ευρώπη. Τα παλαιά κόμματα και οι «φαμίλιες» των παραδοσιακών πολιτικών βρίσκονται πολύ μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες.

Ενας λαός ερωτευμένος με τον ηγέτη του

tripioevro.blogspot.gr

Η νίκη δεν ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ελληνικός λαός δεν είναι ερωτευμένος με τους φλαμπουράρηδες, τους τσακαλώτους ή τους βούτσηδες, αλλά με τον Αλέξη Τσίπρα.

Υπάρχει plan B: το "δεύτερη φορά Αριστερά"!

Του Γιώργου Παπασπυρόπουλου

Η "δεύτερη φορά Αριστερά"  θα πυροδοτήσει μια οριστική πορεία ανατροπής των συσχετισμών στην ΕΕ - αυτό είναι και το μόνο πραγματικό και βιώσιμο plan B! Οι εκλογές την Κυριακή έχουν λοιπόν καθοριστική σημασία.

Να τελειώνουμε με το πένθος

Του Θανάση Καρτερού

Αν εκείνοι που το επιδιώκουν καταφέρουν να αποδομήσουν τον Τσίπρα, θα το πληρώσει και η Αριστερά, αλλά και ο τόπος - για πολλά χρόνια.

Το καλό και το κακό νέο για το ΣΥΡΙΖΑ

Του Άρη Ραβανού

Το καλό νέο τώρα για το σύστημα εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ: Η «κόκκινη γραμμή» της σκληρής ομάδας του Μεγάρου Μαξίμου να μην γίνει «ο ΣΥΡΙΖΑ αριστερή παρένθεση» άντεξε. Για τις υπόλοιπες «κόκκινες γραμμές» θα γίνει η σύγκριση σε λίγο…

Η Συμφωνία

του Άρη Δαβαράκη

Η καινούργια κυβέρνηση έπιασε αμέσως δουλειά και η προτεραιότητά της ήταν να κερδίσει έδαφος μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να γνωρίσει τις ηγεσίες της και να εξασφαλίσει ένα καλό επίπεδο συνεννόησης – μέσα σ’ αυτό το δεδομένα πολύ εχθρικό περιβάλλον για μια «αριστερή κυβέρνηση» και έναν πολύ νέο πρωθυπουργό.

Ανατρεπτική συμφωνία

Του Απόστολου Διαμαντή

Μετά την συμφωνία όλα θα αλλάξουν. Εχοντας την πουαναμενόμενη αυτή συμφωνία, τότε θα φτάσουμε στο πιο ενδιαφέρον από πολιτική άποψη σημείο. Πρώτον, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σε θέση τον Σεπτέμβριο να προσφύγει σε εκλογές, με το προφανές επιχείρημα πως μια τέτοια συμφωνία θα πρέπει να έχει την έγκριση του λαού. Εάν η συμφωνία είναι ανεκτή, οι εκλογές θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Terra Incognita!

του Αλέξανδρου Raskolnick

Κανείς δεν μπορεί να πει με καμία βεβαιότητα τι θα συμβεί στην πραγματικότητα. Πρόκειται, συμφωνούν όλοι σε αυτό, για terra incognita, για αχαρτογράφητη περιοχή!

Τσίπρας win-win

του Άρη Δαβαράκη

Οπότε, (με το μικρό μου το μυαλό!), ακόμα και κακή αν είναι η συμφωνία για κάποιους, αν ο Τσίπρας κρίνει ότι πρέπει να την υπογράψει για να κερδίσει χρόνο ανασυντάσσοντας δυνάμεις, θα την υπογράψει όλος ο ΣΥΡΙΖΑ. Διότι αυτό είναι σήμερα το κόμμα εξουσίας -  και έχει και την τύχη να έχει πρόεδρο πολύ αγαπητό και αποδεκτό ακόμα και από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Παπαδημούλης: Κανείς δεν θα τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του Τσίπρα

real.gr

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας εμφανίστηκε ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον realfm 97,8 και την Κάτια Μακρή. "Παρ’ ότι είναι γνωστό ότι υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις και απόψεις", λέει, "δεν νομίζω ότι θα βρεθεί κανείς να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του Τσίπρα». Και συνέχισε λέγοντας: «Οσοι επενδύουν είτε στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, είτε στην πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα και στην αριστερή παρένθεση, είτε είναι μέσα στην Ελλάδα, είτε είναι έξω από αυτή θα κουραστούν και κινδυνεύουν να γεράσουν περιμένοντας».

Λύση από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον λαό

"Αυγή"/Κύριο άρθρο

Όποιος θέλει συνεννόηση με την Ελλάδα θα πρέπει να συνεννοηθεί με την υπάρχουσα κυβέρνηση, η οποία δεν έχει την παραμικρή διάθεση να τεθεί υπό την ομηρεία των εδώ εκπροσώπων των δανειστών.Η επίτευξη συμφωνίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έχει και μια παρεμπίπτουσα θετική συνέπεια: Η οριστική ματαίωση των σεναρίων της "παρένθεσης" θα βυθίσει σε κρίση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, αλλά και το αμφιταλαντευόμενο Ποτάμι. Κόμματα και ηγετικές ομάδες του παλαιού συστήματος δεν θα είναι πλέον χρήσιμα ούτε στους δανειστές ούτε στα συμφέροντα της παλαιάς Ελλάδας της διαπλοκής τα οποία εκπροσωπούν. Μια τέτοια εξέλιξη θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να ξεδιπλώσει με άνεση το πρόγραμμά της και να επιτύχει την τομή με το χθες που έχει ανάγκη η χώρα.

«Όχι» σε καταψήφιση της συμφωνίας λέει ο Κυριάκος

ThePressProject

Αντίθετος σε ενδεχόμενη καταψήφιση από τη ΝΔ της συμφωνίας με τους εταίρους εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο τέλος κινδυνεύουμε να ζαλιστούμε εμείς από τις πιρουέτες μας, τόνισε χαρακτηριστικά. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real σημείωσε: «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα διαπράξουμε το ίδιο λάθος που κάναμε το 2010 -εγώ ήμουν αντίθετος θυμίζω τότε, υπάκουσα στην κομματική πειθαρχία για την καταψήφιση του πρώτου μνημονίου- στο τέλος κινδυνεύουμε να ζαλιστούμε εμείς από τις πιρουέτες μας. Η ΝΔ θα βάλει πλάτη στην εθνική προσπάθεια. Άλλη προσέγγιση εμένα προσωπικά θα με βρει κάθετα αντίθετο».

Ο Τσίπρας ήρθε για να μείνει

του Άρη Δαβαράκη

Ο τρόπος λοιπόν που απάντησε ο Τσίπρας στον Αμερικάνο πρέσβη, ευγενικά, εξηγώντας του και θυμίζοντάς του τους Τζιχαντιστές που είναι ο σημερινός μεγάλος κίνδυνος, δεν μου άφησε περιθώρια να συνεχίσω να είμαι θυμωμένος που ο Σάββας Ξηρός θα βάλει βραχιολάκι και θα συνεχίσει να εκτίει την ποινή του φρουρούμενος στο σπίτι του.

Κοτζιάς: Οι Ευρωπαίοι έχουν καταλάβει ότι δεν είμαστε παρένθεση

ThePressProject

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα Huffington Post Italia, ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε για την επικείμενη επίσκεψη του Α. Τσίπρα στη Μόσχα, τις επαφές με την Κίνα, την σχέση Ελλάδας –Γερμανίας, ενώ αναφέρθηκε και στον ρόλο που θα διαδραματίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Η Ευρώπη ας το καταλάβει: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρένθεση», είναι ο τίτλος της συνέντευξης του Νίκου Κοτζιά.

Προκόψαμε!

του Άρη Δαβαράκη

Διάλεξα αυτή την φωτογραφία με τον Βαρουφάκη και τον Τσίπρα που τα λένε ψιθυριστά γιατί την θεωρώ πολύ περιγραφική του ρόλου που παίζει ο Τσίπρας από το πρωϊ που ξυπνάει (αν προλαβαίνει και να κοιμηθεί). Πυρόσβεση. Έχει μια νοητή μάνικα και με ψυχραιμία παροιμιώδη αρπάζει τα προβλήματα που πάνε να ανάψουνε στις πρώτες ακόμα σπίθες και προσπαθεί, αν όχι να τα εξαφανίσει πριν «αρπάξουνε», τουλάχιστον να τα έχει υπό έλεγχον – διότι μια εστία να σου ξεφύγει γίνεται της αριστερής παρένθεσης. 

Γεια σου Γιάνη Βαρουφάκη!

του Άρη Δαβαράκη

Πραγματικά μου φαίνεται απίστευτο πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα κλείνει σήμερα μόνο 4-5 μέρες ζωής Μόλις την Πέμπτη είδε ο πρωθυπουργός τον Σούλτς και μόλις πριν λίγες ώρες γίνανε οι συναντήσεις με τον Γερούν Ντεϊσελμπλούμ . Βέβαια αυτή που «έγραψε» πιο πολύ ήταν η συνάντηση με τον Γιάννη Βαρουφάκη που ξέρει πολύ καλά την γλώσσα και τα φερσίματα των Ντεϊσελμπλούμ  αυτού του κόσμου...

Αποτελέσματα 1 έως 17 από 17.