Αναζήτηση Ετικέτας - αποζημιώσεις

RSS

Άρθρα

Το 70% του Τσίπρα

Του Τάσου Τέλλογλου

Η κα Μέρκελ έχει αντιληφθεί τα πολιτικά περιθώρια του πρωθυπουργού.Για αυτό την Πέμπτη προχώρησε σε μία δημόσια διαβεβαίωση: Ότι δεν θα αφήσει την Ελλάδα να πεθάνει από τη δίψα διασφαλίζοντας την απαραίτητη κάθε φορά ρευστότητα.

Reuters: Αποζημιώσεις για τις γερμανικές μίζες ζητεί η Ελλάδα

ThePressProject

Η ελληνική κυβέρνηση θέλει περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση από τις γερμανικές αμυντικές εταιρείες που φέρεται να έχουν δωροδοκήσει για να κερδίσουν εξοπλιστικές συμφωνίες, δήλωσε σήμερα στο Reuters ανώτερη πηγή του ελληνικού υπουργείου Άμυνας

Επικαιρικά, Μάρτιος του '15

του Sraosha

Αυτά (τα μέτρα) ή θα ρίξουν την κυβέρνηση ή δε θα τη ρίξουν. Αν την ρίξουν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέρθει αυτοδύναμος. Μετά έπονται και άλλα, όπως οι πραγματικά αναγκαίες αναδιαρθρώσεις και μεταρρυθμίσεις (δε γίνεται να σφετερίζονται εσαεί τον όρο οι μισάνθρωποι).

Venire contra factum proprium

του Ermippos (Θέμη Καζαντζίδη)

Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Χαρδούβελη Γκίκα, -ο οποίος αναζητεί την επιστροφή στο ταμείο των λύτρων που κατέβαλαν οι Καραμανλής και Χατζηγάκης από τους ίδιους τους αγρότες που τα εισέπραξαν-, για το γεγονός ότι η αντιφατική συμπεριφορά του δημοσίου αποτελεί βάσιμο λόγο ακύρωσης των πράξεων του, ακόμη και αν αυτές είναι νόμιμες ή εμφανίζονται ως τέτοιες.. Το λέει ο δυτικός νομικός πολιτισμός και το ασπάζεται και ο ίδιος ο ΣτΕς, άσχετα αν στα πλαίσια της δουλειάς του, ως παραδουλεύτρας της διοίκησης, δεν συνηθίζει να το εφαρμόζει.

Άλλα 350 εκατομμύρια στην κοινοπραξία Μπόμπολα – Ιωάννου – Παρασκευαΐδη – Κόκαλη

Του Κώστα Εφήμερου/ThePressProject.gr

Ελευθεροτυπία: η κυβέρνηση ετοιμάζει να περάσει νομοσχέδιο με το οποίο θα δοθούν ως αποζημίωση άλλα 350 εκατομμύρια στην κοινοπραξία Μπόμπολα – Ιωάννου – Παρασκευαΐδη – Κόκκαλη για τον οδικό άξονα Πελοποννήσου εξαιτίας της μειωμένης κίνησης στους αυτοκινητόδρομους.

Στην Ευρωβουλή από Σεπτέμβριο οι γερμανικές οφειλές

Από Deutsche Welle

Η πολιτική ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στην οποία ανήκει και ο ίδιος ως ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται να θέσει το ζήτημα τον Σεπτέμβριο. Κατ΄αυτόν τον τρόπο η διεκδίκηση δεν περιορίζεται σε στενό «ελληνικό» πολιτικό πλαίσιο, επισημαίνει ο Μανόλης Γλέζος.

Νταβούτογλου: Η Τουρκία δεν θα καταβάλει αποζημίωση στην Κύπρο

Από efsyn.gr

Η Άγκυρα δεν έχει κανένα σχέδιο να καταβάλει 90 εκατομμύρια ευρώ στην Κύπρο ως δίκαιη αποζημίωση, όπως προβλέπει η απόφαση του ΕΔΑΔ, για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην εισβολή των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων πριν από  40 χρόνια, δηλώνει ο υπ. Εξωτερικών.

φωτο: Don McCullin

Απόφαση-σταθμός του ΕΔΑΔ για το Κυπριακό

Απο το thepressproject.gr
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιδίκασε στην Κύπρο αποζημίωση 90 εκατομμυρίων ευρώ από την Τουρκία για τα αποτελέσματα της εισβολής του 1974. Η ποινή είναι μία από τις μεγαλύτερες τις οποίες έχει επιδικάσει το διεθνές ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Κ. Παπούλιας: Φλέγον ζήτημα οι γερμανικές αποζημιώσεις

Απο naftemporiki.gr

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για τις ενέργειες στις οποίες προχωρά το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ώστε να εκδώσει πόρισμα για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, ενημέρωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Ιωάννης Σακελλαρίου.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει τις οφειλές

Από την Αυγή

Την υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του ελληνικού λαού, που "βρίσκεται υπό ανθρωπιστική κρίση", να θέσει -ως η επόμενη κυβέρνηση- επισήμως στη Γερμανία το θέμα του κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων ανέπτυξαν στον Γερμανό πρόεδρο Γκάουκ ο Αλ. Τσίπρας και ο Μ. Γλέζος.

Γιόακιμ Γκάουκ

«Τις πρώτες οικονομικές επιτυχίες που διακρίνονται διστακτικά» στην Ελλάδα χαιρετίζει σε συνέντευξή του στην «Κ»  και την Ξένια Κουναλάκη ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας, Γιόακιμ Γκάουκ, ο οποίος επισκέπτεται από την Πεμπτη τη χώρα μας.

Ο Γλέζος για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Από naftemporiki.gr

Δύο επιστολές για το θέμα των γερμανικών οφειλών απέστειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Γλέζος ενόψει της επίσκεψης του γερμανού προέδρου Γιοακίμ Γκάουκ την Πέμπτη στην Αθήνα.

Γιόαχιμ Γκάουκ

Στις 5 Μαρτίου ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιόαχιμ Γκάουκ επισκέπτεται την Ελλάδα. Γερμανική εφημερίδα αναφέρει: «Παίρνει τους Έλληνες στα σοβαρά και θέλει με το ταξίδι του να μιλήσει και για το παρελθόν. 

Δισεκατομμύρια στους εργολάβους

Της Χαράς Τζαναβάρα - efsyn.gr

Η κυβέρνηση εξασφάλισε την επανεκκίνηση των έργων στους αυτοκινητόδρομους παραχωρώντας στους κατασκευαστές 13,8 δισ. ευρώ από τα μελλοντικά έσοδα του Δημοσίου από τα διόδια, ενώ συμφώνησε και σε άμεση καταβολή αποζημιώσεων. Χθες έγινε γνωστό ότι οι αποζημιώσεις δόθηκαν σε δύο «τσέπες», που στην ουσία είναι μία. Οι αποζημιώσεις για καθυστερήσεις στα έργα ορίστηκαν στα 360 εκατ. ευρώ και άλλα 167 εκατ. θα δοθούν για διαφυγόντα έσοδα από τα διόδια.

Ο Κωνσταντίνος Δοξιάδης για τις πολεμικές αποζημιώσεις

Του Αχιλλέα Χεκίμογλου
Η ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος» εντόπισε την «έκθεση Δοξιάδη», η οποία σώζεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος υπό τον τίτλο «Θυσίες της Ελλάδος: Αιτήματα και επανορθώσεις στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο» (Αθήναι, Υπουργείον Ανοικοδομήσεως, 1947). Η έκθεση σκιαγραφεί τόσο τα μεγέθη της καταστροφής που προκάλεσαν η Γερμανία, η Ιταλία και η Βουλγαρία στην Ελλάδα της Κατοχής όσο και την πρωτοφανή αδικία που υπέστη η χώρα, μεταπολεμικά από τους συμμάχους. (Εικόνα: Otto Dix)

Αποτελέσματα 1 έως 15 από 15.