Αναζήτηση Ετικέτας - αποσταθεροποίηση

RSS

Άρθρα

Πανευρωπαϊκό πρόβλημα

Του Άγγελου Στάγκου

Η Ελλάδα και η Ιταλία είναι οι δύο χώρες που δέχονται τον μεγάλο όγκο των μεταναστών - προσφύγων...

Λύση σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο

"Αυγή"/Κύριο άρθρο

Η Αθήνα έχει διανύσει πολύ μεγάλη απόσταση, μεγαλύτερη από όση της αναλογούσε, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές και να πάψει να αιωρείται πάνω από την Ελλάδα και την Ευρώπη ο κίνδυνος οικονομικής και γεωπολιτικής αποσταθεροποίησης. Η έκθεση της ΕΚΤ δείχνει τις μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις που θα είχε για την Ευρώπη μια ενδεχόμενη αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει αυτό που πρέπει, δείχνοντας έμπρακτα ότι στόχος της είναι να βρεθεί μια ρεαλιστική συμφωνία. Ο λόγος είναι τώρα στους δανειστές. Ήρθε η ώρα να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες απέναντι στο κοινό ευρωπαϊκό όραμα.

Το ΔΝΤ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ελληνικής κρίσης

ThePressProject

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ολιβιέ Μπλανσάρ, υποστήριξε ότι το ενδεχόμενο ελληνικής κρίσης είναι ορατό. «Μια ελληνική κρίση δεν μπορεί να αποκλειστεί και αυτό θα ήταν ένα γεγονός που θα αποσταθεροποιούσε τις χρηματοπιστωτικές αγορές» ανέφερε ο Μπλανσάρ, παρουσιάζοντας τις αναθεωρημένες οικονομικές προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία για το 2015 και το 2016.

Σχέδιο «αποστασίας» βλέπει ο Τσίπρας

ThePressProject

Σε ευθεία καταγγελία των μεθοδεύσεων "αποσταθεροποίησης" που μετέρχονται το Μαξίμου και ο Αντ. Σαμαράς, ώστε να παραταθεί τεχνητά ο βίος της κυβέρνησης και να εξασφαλιστεί η διατήρηση των Μνημονίων και της τρόικας, προχώρησε χθες βράδυ ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι. Αφού σημείωσε ότι οι 180 ψήφοι δεν επιτυγχάνονται επισήμανε ότι στην πραγματικότητα η στρατηγική Σαμαρά αποβλέπει σε "αποστασίες" βουλευτών από κόμματα.

Αποτελέσματα 1 έως 5 από 5.