Αναζήτηση Ετικέτας - Αντι Στεφάνου

RSS

Άρθρα

Γιάννης Μακριδάκης

Ο Γιάννης Μακριδάκης γεννήθηκε το 1971 στη Χίο και σπούδασε μαθηματικά. Εκτός απο τα βιβλία του που τον έχουν ξεχωρίσει και του έχουν εξασφαλίσει μια μοναδική και πολύ ξεχωριστή  θέση στην Ελληνική λογοτεχνική πραγματικότητα (κάποια έχουν ήδη μεταφραστεί και κυκλοφορούν με επιτυχία σε άλλες γλώσσες) οι παρεμβάσεις του, ο τρόπος ζωής του, η κοσμοθεωρία του είναι απο τίς μοναδικές πλήρεις "στασεις ζωής"  σύγχρονου Έλληνα καλλιτέχνη...

Γιάννης Μακριδάκης: Εκτός των γηπέδων του καταναλωτισμού

Της Κρίστυ Κουνινιώτη

Κανείς δεν ξέρει τη ζωή, πρώτη φορά ζούμε όλοι, πού να το φανταστώ. Ετσι όμως ήθελα να ζω και έτσι το πήγα, αυτό είναι βέβαιο, ότι δεν αφέθηκα στο σύστημα αλλά το αμφισβήτησα από νωρίς και βγήκα στο περιθώριό του.

Αντί Στεφάνου: Αντι-ουμανισμός διά χειρός Μακριδάκη

Του blogger Πατριάρχη Φώτιου

Το μήνυμα λοιπόν του συγγραφέα είναι ότι ο άνθρωπος δεν ανήκει σε μια ανώτερη βαθμίδα σε σχέση με τα άλλα όντα της πανίδας και της χλωρίδας της γης και επομένως ως νεκρός δεν πρέπει να καλύπτεται από ιερές, παραδοσιακές, μυστηριακές αντιλήψεις, αλλά να θεωρηθεί το ίδιο σαπίσιμος, το ίδιο χρήσιμος ως οργανική ύλη. Κι εδώ αρχίζουμε τη συζήτηση.

Συνέντευξη: Γιάννης Μακριδάκης

Της Μαρίας Μανωλέλη

Στα κοινωνικά δίκτυα φαίνεται θυμωμένος, στα βιβλία του ευαίσθητος. Πώς είναι όταν τον συναντήσεις από κοντά;

Διάβασα το «Αντί Στεφάνου»

του Άρη Δαβαράκη

Σας αντέγραψα πιο πάνω την πρώτη φράση. Να και η δεύτερη: «Μοναχά μιά κηδεία πρόλαβε να διεκπεραιώσει και αυτή ήταν της μητέρας του». Ξέρετε εσείς κανέναν άλλον λογοτέχνη να «παίζει» τόσο καθαρό, ωραίο παιχνίδι με τις 25 πρώτες λέξεις του βιβλίου του;

Αντί Στεφάνου Μακριδάκης

Του Νίκου Σαραντάκου/sarantakos.wordpress.com

Το Σάββατο που μας πέρασε, είχα τη χαρά να πάω σε μια παρουσίαση όπου συμμετείχε ένας αγαπημένος μου συγγραφέας, ο μοναδικός πια που τα βιβλία του τα αγοράζω αμέσως μόλις κυκλοφορήσουν. Ο Γιάννης Μακριδάκης παρουσίαζε το καινούργιο του βιβλίο, Αντί στεφάνου (ή ίσως Αντί Στεφάνου, θα εξηγήσω πιο κάτω).

"Αντί Στεφάνου": Η νέα νουβέλα του Γιάννη Μακριδάκη

Της Κρυσταλίας Πατούλη

Μία κωμική όσο και σοκαριστική νουβέλα «πολιτισμικής φαντασίας», από τον φυσικό καλλιεργητή – ερευνητή – συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη και τις εκδόσεις Εστία, που εισάγει τη νεοελληνική λογοτεχνία στη μετακαταναλωτική εποχή της ανθρωπότητας, βρίσκεται  απο σήμερα, Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015, στα ράφια των βιβλιοπωλείων.

Ευτυχής ημέρα

του Γιάννη Μακριδάκη

Σήμερα απέστειλα στην εκδότριά μου και στους συνεργάτες της των εκδόσεων της Εστίας το άρτι περατωθέν μυθιστόρημά μου με τίτλο: Αντί Στεφάνου. Ελπίζω ότι θα υπάρχει η Ελλάδα και όλοι εμείς, προσωπικά και συλλογικά έως ότου θα τυπωθεί και θα κυκλοφορήσει το νέο, δέκατο στην σειρά βιβλίο μου (όγδοο λογοτεχνικό), το οποίο είναι πολύ διαφορετικό σε τρόπο γραφής από όλα τα προηγούμενα.

Αποτελέσματα 1 έως 8 από 8.