Αναζήτηση Ετικέτας - ανεργία

RSS

Άρθρα

Εύγε Μέρκελ: Πρώτη δύναμη στη Γαλλία η Λεπέν

Του Πάνου Παναγιώτου

Η Λεπέν έχει, ήδη, κάνει δύο από τα τρία βήματα για την απόλυτη κυριαρχία της στη Γαλλία. Απομένουν, πια οι προεδρικές εκλογές του 2017, τις οποίες αν κερδίσει, η Ευρωζώνη, θα αποτελεί παρελθόν.

Λάκης Λαζόπουλος: Ο κόσμος αρχίζει και θυμώνει

Του Λάκη Λαζόπουλου/altsantiri.gr

Η αριστερά πρέπει να ξεφοβηθεί και να προτείνει, Να προχωρήσει σε αποφάσεις σταθμούς. Ο Τσίπρας έχει την ιστορική ευκαιρία να γίνει ο βασικός μεταρρυθμιστής του νέου κράτους.

Νέα παρότι Γηραιά

Του Αντώνη Βατούσιου

Δείτε, με προσοχή, το δημοφιλές βίντεο της Καγκελάριου, στο οποίο εξηγεί σε μία μαθήτρια από οικογένεια  μεταναστών γιατί κάποιοι από τους πρόσφυγες πρέπει να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Δεν σε αντέχω άλλο κόσμε

του Οδυσσέα Ρούσκα

Ο κόσμος της ουράς στα συσσίτια για ένα κομμάτι ψωμί. Ο κόσμος της «ουράς» στα beach bar για freddo και μαργαρίτες με πολύ πάγο. Δεν σε αντέχω άλλο κόσμε.

Η πολυγαμία του κινητού

Της Λένας Παπαδημητρίου*

Δεκατέσσερα διηγήματα για «την πολυγαμικότητα της ανθρώπινης φύσης» μπολιασμένα με ένα από τα βασικά συστατικά της απιστίας της νέας χιλιετίας: την τεχνολογία.

Η μπάλα στον Τσίπρα

του Άρη Δαβαράκη

Πως θα είναι η Ελλάδα που θέλει ο Λαφαζάνης ή ο Λαπαβίτσας, ο Βαρουφάκης ή η Ζωή Κωνσταντοπούλου; Δεν υπάρχει αυτό. Δεν υπάρχει εναλλακτική. Μονόδρομος είναι η Ευρώπη. Σ’ αυτήν την πολυκατοικία είναι χτισμένο το δια-μέρισμα μας.

Σεσημασμένοι Πόθοι

του Αλέξανδρου Raskolnick

Πού ήταν όλοι αυτοί όταν ο Πρωθυπουργός, αποδεχόμενος την μπαρουφακιάδα, παρέδιδε ευρώ-ευρώ, τα ελληνικά όπλα στους δανειστές;

Για το όνομα του Θεού και της Ευρώπης, κρατήστε την Ελλάδα στην ευρωζώνη

New York Times/Κύριο άρθρο

Η κυρία Μέρκελ, ο πιο ισχυρός ηγέτης στην Ευρώπη, πρέπει τώρα να αποφασίσει αν είναι πρόθυμη να ρισκάρει τη σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αποστείλει την Ελλάδα στην οικονομική ύφεση και να απειλήσει τις παγκόσμιες οικονομικές αγορές...

Φανατικοί Τοκογλύφοι

Του Στέλιου Κούλογλου

Η διάσωση της Ελλάδας, την οποία επικαλούνται ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για τη διάσωση των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών, έχει αποτύχει πλήρως. Το ΑΕΠ της χώρας έχει μειωθεί κατά 25% κατά τα τελευταία 5 χρόνια, πρωτοφανές αρνητικό ρεκόρ εν καιρώ ειρήνης. Επιπλέον, η ανεργία έχει ξεπεράσει το 25%, με ένα ποσοστό 60% για τους νέους.

Οι φτωχότεροι, τα μεγάλα θύματα της κρίσης

Τ.Γιαννίτσης/Σ.Ζωγραφάκης

Η κρίση, με διάφορους τρόπους και σε διαφορετικό βαθμό επηρέασε συνολικά την ελληνική κοινωνία. Και ο λογαριασμός, μόνο σε αριθμούς, είναι ελλειμματικός: 3,3 εκατ. νοικοκυριά είναι οι «χαμένοι», ενώ 1,8 εκατ. νοικοκυριά οι «κερδισμένοι».

Πού το πάνε;

"Αυγή"/Κύριο άρθρο

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέδειξε στάση ευελιξίας και εμφανίστηκε υποχωρητικός σε αρκετές περιπτώσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί συμφωνία.Eίπε πριν από τις εκλογές δύο πράγματα: Τι θέλει να επιτύχει -τον στόχο- και με ποιον τρόπο θα το επιδιώξει, δηλαδή το σχέδιο. Οι δυσκολίες στο δεύτερο και οι αναγκαίοι ελιγμοί δεν αίρουν τον στόχο. Φαίνεται, όμως, πως ένα κομμάτι των δανειστών δεν θέλει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Για την ακρίβεια δεν θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε ζωγραφιστό. Τώρα, αν για να το πετύχουν αυτό είναι διατεθειμένοι να τα τινάξουν όλα στον αέρα, η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.

Οταν υπάρχει μόνο ο εαυτός μας

Της Τασούλας Καραϊσκάκη

Πέρα από τον μισθό τους (5.705 ευρώ μηνιαίως) οι βουλευτές παίρνουν άλλα 1.000 ευρώ τον μήνα κατα μέσο όρο για την...παρουσία τους στις συνεδριάσεις, μηνιαίο επίδομα οργάνωσης γραφείου από 740 έως 940 ευρώ, έξοδα ταχυδρομείου 909 ευρώ μηνιαίως, βουλευτικό αυτοκίνητο, έξοδα κίνησης - και δεν συμμαζεύεται...

Γερμανική Ευρω-ολοκλήρωση

του Χρήστου Λαδά

Η Γερμανία επεκτείνει την επιρροή της. Για παράδειγμα διαβάζουμε οτι και τα Περιφερειακά Αεροδρόμια της Ελλάδας θα καταλήξουν στη Γερμανική Fraport. Germania uber alles λοιπόν. Χωρίς αντιπάλους στην Ευρώπη.

Alpha Bank: Πολύ κοντά σε συμφωνία η Ελλάδα

tvxs.gr

Το ενδεχόμενο να υπάρξει πολύ σύντομα μια συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες επισημαίνει το εβδομαδιαίο δελτίο της Alpha Bank, ενώ παράλληλα διαπιστώνει ότι οι συζητήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους Θεσμούς αλλά και η αναδιάταξη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης επιταχύνει τις διαδικασίας. «Οι χώρες που επέτυχαν δημοσιονομική προσαρμογή σε διαστάσεις ανάλογες με εκείνες της Ελλάδας, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, παρουσίασαν είτε αύξηση του ΑΕΠ (Ιρλανδία), είτε πολύ μικρότερη μείωση του ΑΕΠ (Πορτογαλία) από αυτήν που υπέστη η Ελλάδα (-25,8%).

Η δύναμη της επένδυσης στους ανθρώπους

Του Επαμεινώνδα Φαρμάκη

Μετά από την πρόσφατη ανακοίνωση ότι 200.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα απειλούνται με κλείσιμο, χρειάζεται να θεσπισθεί νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο θα στηρίζει και θα προωθεί την ανάπτυξη και τη καινοτομία, συμπεριλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που έχουν στόχο να βοηθήσουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να λάβουν τις αναγκαίες πιστώσεις που έχουν ανάγκη προκειμένου να αναπτυχθούν. Χρειάζεται να μειωθεί ο φόρος μισθωτών υπηρεσιών και να θεσμοθετηθούν επιπλέον κίνητρα προς τις επιχειρήσεις στον τομέα των επενδύσεων και προσλήψεων.

Η έρευνα του ΔΝΤ για τα λάθη του μνημονίου

του Χρήστου Λαδά

ΔΝΤ κατά Τόμσεν (στο παρασκήνιο) για τα λάθη του μνημονίου την περίοδο 2010 - 2012 στην Ελλάδα και επιχείρηση αναστήλωσης της δημόσιας εικόνας του Ταμείου, με έμμεσα όμως πολιτικά οφέλη για την Ελλάδα που μπορεί να αφορούν και την διαπραγμάτευση.

Αλέξη Τσίπρα, τι θα γίνει;

του Άρη Δαβαράκη

Μπορεί να λέει ο Λαφαζάνης πως θα πάρουμε «προκαταβολή» από τους Ρώσους, έτσι όμως, με «προκαταβολές», νέο όραμα και νέα Ελλάδα δεν χτίζεται.

Ανάταση

του Γιάννη Μακριδάκη

Η καπιταλιστική κρίση είναι συστημική και οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο αξιακό σύστημα του καταναλωτισμού, το οποίο έχει ορίσει λάθος τα δομικά στοιχεία του, ήτοι τις έννοιες τιμή, πλούτος, ανάπτυξη.

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 87.