Αναζήτηση Ετικέτας - ΑΝΕΛ

RSS

Άρθρα

Ναι, να ματώσουμε

Του Γιώργου Παπασπυρόπουλου

Η μοίρα ήταν σκληρή με την Αριστερά. Την έφερε στην εξουσία την χειρότερη στιγμή – όταν τα πέντε χρόνια μνημόνια και τα οκτώ χρόνια ύφεσης έδειχναν αδιανόητη την ανάκαμψη κάτω από το βάρος βουνό του χρέους. Σαράντα χρόνια διακυβέρνησης από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σαράντα καταστροφικά χρόνια.

Οι νέοι είναι καλοί μόνο για μπύρες

Του Νίκου Άγουρου*

Καλό νέο (ΙI): Στο κυβερνητικό σχήμα υπάρχει και κάποιος που είναι 38 ετών. Ο κ. Αλέξης Χαρίτσης, υφυπουργός στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο οποίος θα διαχειριστεί την επίβλεψη της απορρόφησης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Γράμμα από έναν υπερήλικα συνταξιούχο γιατρό

Του Βασίλη Θωμαϊδη

Προχώρα μπροστά, δυναμικά και ασυμβίβαστα, όπως ξεκίνησες. Άσε τις δημοσκοπήσεις να λένε τα δικά τους. Οι αγώνες κερδίζονται με την ψυχή όχι με τα νούμερα. Και η ψυχή του μέσου αγωνιστή Έλληνα, είναι μαζί σου.

Και τώρα οι δυo τους: Ο πόλεμος, των επτά ημερών, Τσίπρα - Μεϊμαράκη

Tvxs/Ανάλυση

Με οριακές ακόμη διαφορές στο ντέρμπι των δημοσκοπήσεων και με ορόσημο το «ντιμπέϊτ για δύο» της Δευτέρας, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ οδεύουν στο μέτωπο της τελικής προεκλογικής αναμέτρησης – μιας αναμέτρησης που θα έχει την σφραγίδα της προσωπικής σύγκρουσης Τσίπρα – Μεϊμαράκη.

Το σήμερα, κυρίως όμως το αύριο

του Πάνου Ζέρβα

Όπως έχω ξαναγράψει, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κλινικά (πολιτικά) νεκρός, από τις 12 Ιουλίου. Ήταν κάτι αναπόφευκτο γιατί αυτό το παλαιοκομματικό μόρφωμα δεν ήταν καν κόμμα, αλλά μια ουσιαστικά παράλογη συστέγαση διαφορετικών κομμάτων, κομματιδίων και σεχτών...

Απλά τα πράγματα την Κυριακή

Του Δημήτρη Ραπίδη

Λίγο πριν την Κυριακή, καλό είναι όλοι μας να έχουμε μια συνολικότερη και καθαρότερη εικόνα για εκείνο που καλούμαστε να υπερψηφίσουμε ή να καταψηφίσουμε.

«Aντάρτες»...α λα καρτ

Του Φώτη Παπούλια

Ενα κόμμα, πόσο μάλλον κυβερνητικό, με διαφορετικές προσεγγίσεις και απόψεις στο εσωτερικό του, ειδικά σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα στοιχειωδώς γνωρίζει, ή οφείλει να γνωρίζει, να αυτοπροστατεύεται. Ισως η προτροπή του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημ. Παπαδημούλη να αποκτά εξαιρετική σημασία όταν δήλωσε χθες: «Όποιος δεν μπορεί να βοηθήσει, τουλάχιστον ας μη βλάπτει, και αναφέρομαι στους πάντες και σε εμάς». Ευθεία βολή σε όσους «είδαν φως και μπήκαν» προειδοποιώντας ότι «για τις συνεχείς δηλώσεις του κ. Μητρόπουλου δεν θέλω να κάνω αυτήν την ώρα κανένα σχόλιο, στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής έχω να πω πολλά...».

Όχι άλλες εκλογές!

Του Γιώργου Σκύβαλου

Όταν  έληξε η συνεδρίαση της Βουλής, ήμουν κυριευμένος από μία θλίψη, απογοήτευση και αηδία. Είχα την εικόνα στο μυαλό μου ότι στις εκλογές τις 25ης Ιανουαρίου, το ψηφοδέλτιο το ρίξαμε μέσα σε ένα βούρκο και όχι σε κάλπη.

Όλα τα όπλα στο τραπέζι

ThePressProject

Όλα τα όπλα ή σχεδόν όλα, βγάζει στο τραπέζι η Αθήνα, προκειμένου να πετύχει συμφωνία, το προσχέδιο της οποίας αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση από Δευτέρα: Ένα αγωνιστικό κάλεσμα προς τους πολίτες, μία αυστηρή προειδοποίηση προς τις Βρυξέλλες και μία μεγάλη υπόσχεση προς την Ουάσιγκτον. Με φόντο τη νέα τηλεδιάσκεψη του Brussels Group (BG) που πραγματοποιείται την Παρασκευή, για να προετοιμάσει το έδαφος για τις εκ του σύνεγγυς επαφές της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας και των κλιμακίων των θεσμών από τη  Δευτέρα στις Βρυξέλλες όπου η  κυβέρνηση αποκαλύπτει  νέα δυνατά χαρτιά και επιδιώκει η σύνταξη του κειμένου της τεχνικής συμφωνίας της Ελλάδας με τους θεσμούς να αρχίσει μέσα στις επόμενες μέρες.

Μπουτάρης για Καμμένο: «Τον χοντρό δεν τον πάω - αν τον δω κρεμασμένο, δεν θα κόψω το σκοινί»!

Newsroom ΔΟΛ

«Χοντρό» αποκάλεσε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, και εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του προς το πρόσωπό του ανέφερε ότι «αν τον δω κρεμασμένο, δεν θα κόψω το σκοινί». Τἀδε έφη Γιάννης Μποτάρης την Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης με αφορμή την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα αποθεματικά των δήμων. «Το 'χω ξαναπεί. Πρέπει να βοηθήσουμε αυτούς που παλεύουν να μας βγάλουν απ' το λούκι. Είχα πει ότι έχουμε συγκεκριμένη κυβέρνηση, την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι βέβαια και η κυβέρνηση του χοντρού. Αυτόν τον Καμμένο παιδιά συγγνώμη, αλλά δεν τον πάω με τίποτα. Κρεμασμένο να τον δώ...».

Ανοχή τέλος! Τώρα είναι συνενοχή

Par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Δύο εβδομάδες ανοχής στη νέα κυβέρνηση νομίζω ότι αρκούν. Τώρα πια έχουν ορκιστεί, έχουν γραφεία, έχουν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή κλπ. Τώρα ΠΡΕΠΕΙ να αρχίσουν από εκεί όπου ο κόσμος πεθαίνει. Από το Κολαστήριο του Κορυδαλλού, την Αμυγδαλέζα και όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις.

Ο έβδομος Πρόεδρος

HuffPost Greece

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική και απαιτούνταν τουλάχιστον 180 ψήφοι. Το τελικό αποτέλεσμα υπέρ του Προκόπη Παυλόπουλου είναι 233 ψήφοι.Η πρόταση από το Ποτάμι την οποία στήριξε και το ΠΑΣΟΚ για τον ακαδημαϊκό Νίκο Αλιβιζάτο συγκέντρωσε το σύνολο των ψήφων των βουλευτών των δύο κομμάτων.Ειδικότερα υπέρ του κ. Αλιβιζάτου ψήφισαν 30 βουλευτές. ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή ψήφισαν «παρών».

Στις 19:30 της Τετάρτης η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο

tanea.gr

Το απόγευμα της Τετάρτης θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με την ειδική ημερήσια διάταξη που εκδόθηκε. Όπως αναφέρεται σε αυτήν, η Ολομέλεια της Βουλής καλείται σε ειδική συνεδρίαση για την 18η Φεβρουαρίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.30΄ απογευματινή, «με μοναδικό αντικείμενο τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών».

Την Τρίτη η ανακοίνωση για Πρόεδρο

HuffPost Greece

Δραματικές φαίνεται ότι είναι οι διαβουλεύσεις λόγω εσωκομματικών διαφωνιών για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ενώ επρόκειτο να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον κοινό υποψήφιο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για την Προεδρία της Δημοκρατίας με διάγγελμά του το βράδυ της Κυριακής από το Μέγαρο Μαξίμου αυτό ακυρώθηκε. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας θα γίνει την Τρίτη και η ψηφοφορία την Τετάρτη.

Oh Doctor please, some more of theese!

του Ξενοφώντα Ίσσαρη

Μήπως στήνουμε βιαστικά το πανηγύρι στα λόγια για να προλάβουμε πριν αποδειχθεί τυχόν αυτό που ενδόμυχα φοβόμαστε; Ότι τίποτα δεν θα αλλάξει στην πράξη; Δεν μπορούμε να έχουμε απλά λίγη πίστη και υπομονή; Η μήπως νομίζετε ότι η πολιτική εξαρτάται από τα λάϊκ ή τα dislike μας;

ΣΥΡΙΖΑ και ο φιλελεύθερος Φερχόφστατ!

lifo.gr

Μιλώντας σε διάσκεψη ο Φερχόσταντ είπε: «Τα καλά νέα είναι πως για πρώτη φορά μετά από σαράντα χρόνια, η Ελλάδα δεν κυβερνιέται πλέον από τα δύο παραδοσιακά κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ - που αμφότερα ευθύνονται για τη χρεοκοπία της χώρας».

Ώπα, Ούρα, Ζήτω! Έχομε Κυβέρνηση!

του Αλέξανδρου Raskolnick

Είμαι χαρούμενος σήμερα, γιατί αν έμεναν εκτός της νέας μας Βουλής οι Ανεξέλ -και με δεδομένη την αρτηριοσκληρωτική στάση του Μητσάρα, ο Συ.Ριζ.Α. θα έπρεπε να συγκυβερνήσει  με τους άνω ποταμών προερχόμενους, προκειμένου να μην πέσει η Τρίτη εντολή στο λάκκο με τα μαύρα φίδια!

Βερναρδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κοντά στην αυτοδυναμία

avgi.gr

Τη βεβαιότητά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και την αισιοδοξία του ότι "είναι πάρα πολύ κοντά στην αυτοδυναμία", επιχειρώντας παράλληλα μια ανάλυση του πολιτικού χάρτη την επόμενη μέρα των εκλογών, εξέφρασε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθήνας, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του ΑΠΘ Χριστόφορος Βερναρδάκης. Μιλώντας στον ιστότοπο EMEA.gr, οΧρ. Βερναρδάκης έκανε λόγο για "ρεύμα νίκης" στον ΣΥΡΙΖΑ που αντίστοιχα αποτρέπει τους ψηφοφόρους από την επιλογή της Ν.Δ.

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 35.