Αναζήτηση Ετικέτας - ανακύκλωση

RSS

Άρθρα

Ανακυκλωμένα Χριστούγεννα!

του Γιάννη Μακριδάκη

Απορρίμματα δεν παράγω διότι αγοράζω κατά βάση μόνο αλεύρι κρίθινο, αβοκάντο, φακές, κάποιους ξηρούς καρπούς,βρώμη και ταχίνι ολικής άλεσης περίπου μια φορά το μήνα.

Απο το blog του Γιάννη Μακριδάκη

του Γιάννη Μακριδάκη

Ο Γιάννης Μακριδάκης γράφει δυό λόγια κάθε μερα στο μπλογκ του, λόγια που "βγαίνουν" απο την σκέψη και την κοσμοθεωρία βάσει της οποίας ζεί και δημιουργεί. Αυτή τη φορά δεν τον ρωτησαμε. Αντιγράψαμε τα τρία τελευταία πόστ του, της Πέμπτης και της Παρασκευής, και τα αναρτούμε εδω για να τα "μοιραστούμε". Είναι διαφορετική η ματιά του γιατί είνα εντελώς διαφορετικός και ο τρόπος που ζεί, τρέφεται. σκέπτεται και δημιουργεί.

Τέλος εποχής Νο2

του Γιάννη Μακριδάκη

Ένας άνθρωπος που βρίσκεται κοντά στο κέντρο του, που είναι γειωμένος και συνειδητό φυσικό ον δεν μπορεί παρά να απελπίζεται όταν διαπιστώνει πως είναι αναγκασμένος να ζει ανάμεσα σε συστημικούς καταναλωτές όλου του πολιτικού φάσματος, ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν συναισθάνονται ούτε σκέφτονται, ούτε καν γνωρίζουν οι περισσότεροι από αυτούς την φυσική τους υπόσταση, τους φυσικούς πόρους και τις συνέπειες της καθημερινής τους διαβίωσης στο ίδιο τους το Είναι.

Τα γαϊδούρια της ανακύκλωσης

Του Μιχάλη Μιχελή

Υπάρχει τρόπος να βοηθήσουμε τους γαϊδάρους να επιβιώσουν (να βγάλουν τη τροφή τους αξιοπρεπώς), στη σημερινή εποχή της ταχύτητας και της μηχανοποίησης της καθημερινότητας μας; [...] μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, με την οικολογική λογική, την κοινωνική οικονομία, την μείωση των κοστοβόρων δαπανών, δίνοντας παραδείγματα σκέψης και δράσης σε μια Ευρώπη, που σε πολλές περιπτώσεις στην μανία της στο να εκσυγχρονιστεί, δεν λογαριάζει την αξιοπρέπεια των ανθρώπων και των ζώων;

Αποτελέσματα 1 έως 4 από 4.