Αναζήτηση Ετικέτας - ανθρωπότητα

RSS

Άρθρα

Θλίψη και ντροπή

του Γιάννη Μακριδάκη

Καθώς οδηγούσα προς τον προορισμό μου, να το κακό μαντάτο, καθόταν στην άκρη του δρόμου. Η αετογερακίνα που εδώ και ένα μήνα περίπου θαύμαζα κάθε πρωί να ίπταται περήφανη από πάνω μας, καθόταν στην άσφαλτο. (Κάντε ένα κλικ για update.Υπηρξε ευχάριστη εξέλιξη!)

Το france4 στην Βολισσό της Χίου (απο το blog του Γιάννη Μακριδάκη)

του Γιάννη Μακριδάκη

Τους έδειξα το Πελινναίον Όρος, το δίκορφο, που φορούσε ένα κασκόλ από πυκνό πάλλευκο σύννεφο, και όλη τη βουνοσειρά. Τους είπα τότε πως όλα όσα είδανε, μυρίσανε, γευτήκανε, νιώσανε, όλα σε τούτο το βουνό τα οφείλουμε.

Επιτέλους!

του Γιάννη Μακριδάκη

Το ότι δεν υπάρχει άλλη πολιτική άποψη πια μέσα στη Βουλή, πλην κάποιων διαφοροποιήσεων μιας οικτρής (και παρωχημένης όσον αφορά στα σύγχρονα θέματα της ανθρωπότητας και του οικοσυστήματος) μειοψηφίας.

Σφιχτόκωλες αποφάσεις υπουργών

του Γιάννη Μακριδάκη

Ο υπουργός Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι θα μας υποχρεώσει έναντι σκληρής και μάλλον εκδικητικής ποινής σε τεστ κοπράνων και άλλες ιατρικές εξετάσεις και όλο αυτό το ονόμασε πρόληψη του καρκίνου. Προφανώς μέχρι εκεί φτάνει.

Το σύγχρονο πολιτικό μας φάσμα

του Γιάννη Μακριδάκη

Η ανθρωπότητα δεν έχει άλλη επιλογή από την λιτότητα. Λιτότητα με την έννοια της εξοικονόμησης και αναπλήρωσης. Αλλιώς δεν έχει καθόλου μέλλον.

Λίγες απλοϊκές σκέψεις και μερικές ευσεβείς επιθυμίες

της Αθηνάς Τζολάκη

Αυτές τις μέρες της έντασης, αλλά και πριν, είδα πολύ λιγότερους ιστορικούς, κοινωνιολόγους, φιλόσοφους, από ότι θα ήθελα στο δημόσιο λόγο, όχι για να μας προσφέρουν πακετάκι τις  ακαδημαϊκές απόψεις τους αλλά για να δώσουν βάση σε διαλόγους,  βάση σε σκέψεις νηφάλιες που αναζητούν την πεφωτισμένη ισορροπία.  Η ένταση θα μου πείτε γεννά πάθη, λογικό και αναμενόμενο, γεννά σάτιρα που εκτονώνει, γεννά κακίες και ανοησία, συμμαχίες εξ ανάγκης και συγκρούσεις,

Το Χρέος…

του Γιάννη Μακριδάκη

Η ψυχή γνωρίζει πολύ καλά. Πως και την πατρίδα σου σε κάθε ευκαιρία την εκπόρνευσες, το ίδιο έχεις σκοπό να πράξεις ξανά, πως τίποτε δημόσιο ποτέ σου δεν σεβάστηκες, απεναντίας έσπευσες με κάθε ευκαιρία να το καταχραστείς, πως πάντοτε την εκποίηση του αληθινού πλούτου προς απόκτηση πλασματικού πλούτου χρήματος είχες στον νου σου. Ο νους δουλεύει με γνώμονα την αξία του χρήματος, σπέρνει τον φόβο, επενδύει στη μικρότητα, στον εγωισμό, στην αυτοσυντήρηση, και στην υποκρισία.

Ζ. Κωνσταντοπούλου από Αρμενία: Χρέος προς την ανθρωπότητα η αναγνώριση των διεθνών εγκλημάτων

avgi.gr

Επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία πραγματοποιεί, από την Πέμπτη έως την Κυριακή, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά από πρόσκληση του προέδρου της Δημοκρατίας της Αρμενίας και του προέδρου της Εθνικής Συνέλευσης (Βουλής) της Αρμενίας, για να συμμετάσχει στις επίσημες εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Αρμενίων, από την οποία φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια. Πρόκειται για κορυφαίο, εθνικής σημασίας γεγονός για την Αρμενία και για την ανθρωπότητα.

Μετά Βαΐων και Κλάδων

του Άρη Δαβαράκη

Αν ήμουν τιμονιέρης της αρμονίας αυτής της παράξενης του σύμπαντος κόσμου, θα έστριβα το τιμόνι απότομα να εκτροχιαστεί το τραίνο άπαξ και δια παντός να ησυχάσουν οι ασώματοι από τις απαιτήσεις, τα πείσματα και τις παραξενιές όλων ημών των ενσαρκωμένων που δεν ησυχάζουμε ποτέ – ούτε κάν την ώρα που σκάβουμε οι ίδιοι το λάκκο μας και έχουμε ήδη βάλει το ένα πόδι μέσα.

Καταναλωτικός φιλοτομαρισμός

του Γιάννη Μακριδάκη

Είναι απολύτως βέβαιο ότι στα επόμενα πολύ λίγα χρόνια η ανθρωπότητα θα αναγκαστεί από τον εκτεταμένο λιμό και από την ανυπόφορη συμβίωση με τα απορρίμματα των προγόνων της, να αλλάξει πορεία αν θέλει να επιβιώσει και να σκεφτεί εξαρχής την φυσική της υπόσταση και το οικοσύστημα.

Πολιτική εκμετάλλευση θυγατέρων

του Γιάννη Μακριδάκη

Τελευταία έγινε ζήτημα μικροπολιτικής εκμετάλλευσης από τους γνωστούς κύκλους της απερχόμενης αναξιοπρέπειας η προσωπική ζωή της κόρης του κ. Μηλιού, η οποία, ως εργαζόμενη σε κάποια πολυεθνική, έλαβε άδεια εορτών και έκανε διακοπές σε γνωστό ελβετικό θέρετρο...

Χριστιανιστές

του Γιάννη Μακριδάκη

Χριστιανιστές μπορούμε να ορίσουμε τις εν Ελλάδι λιπαρές απομιμήσεις τζιχαντιστών.Ενδημούν πολιτικά εντός των κόλπων της ακροδεξιάς ΝΔ κυρίως, είναι λάτρεις ταυτοχρόνως του μεσαίωνα και της ευρωζώνης και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι ρυπαίνουν τον δημόσιο λόγο και χώρο με τα όσα εκστομίζουν ως ιδεολογήματα του ανεπαρκούς εγκεφάλου τους, προσβάλλοντας ταυτόχρονα με την νοημοσύνη και την αισθητική μας, το αγνό και άδολο θρησκευτικό αίσθημα των ανθρώπων.

Το σινιάλο του Σεραφείμ

του Γιάννη Μακριδάκη

Ένα συγκλονιστικό κείμενο του Γιάννη Μακριδάκη για τον θάνατο του Σεραφείμ Φυντανίδη που αναδεικνύει με τον πιο απλό και τολμηρό συγχρόνως τρόπο, μίαν άλλη λεωφόρο ανοιχτής σκέψης –της σκέψης του ανθρώπου που είναι πολύ καλά συντονισμένος με το φυσικό οικοσύστημα...

Ύστατη ώρα

του Γιάννη Μακριδάκη

Παρακολουθούμε, αυτόν τον καιρό της πλήρους κατάρρευσης των πάντων, τον επίσημο και δημόσιο εξευτελισμό τού ούτως ή άλλως ευτελούς εξ ορισμού αξιακού συστήματος, το οποίο συμπαρασύρει μαζί του κάθε μικρόνου ανθρωπάκι- πολιτικάντη καταναλωτή του συρμού που το ενσαρκώνει. Αναμείνατε εξελίξεις και άλλες πολύ σύντομα.

Περίοδος τραγικής γελοιότητας

του Γιάννη Μακριδάκη

Το γελοίο του πράγματος εδράζεται σε όλες αυτές τις αντιφάσεις που έρχονται στο φως καθημερινά και ζητούν επιτακτικά να τις συνειδητοποιήσουμε, να συνειδητοποιηθούμε ως άνθρωποι επιτέλους. Να νιώσουμε ότι θεωρώντας τον εαυτό μας σπουδαίο και πάνω απ' όλα τα άλλα πλάσματα και ξένο από τη φύση, εμπνευστήκαμε και βάλαμε σε λειτουργία ένα σύστημα το οποίο είναι ατελές ως σύλληψη του ατελούς μας νου και στο οποίο όμως έχουμε οι ίδιοι απολύτως παραδοθεί δίχως ούτε να το αμφισβητούμε, ούτε να μπορούμε πλέον να το καταργήσουμε δίχως να αυτοκαταργηθούμε μαζί του.

Τέλος εποχής Νο2

του Γιάννη Μακριδάκη

Ένας άνθρωπος που βρίσκεται κοντά στο κέντρο του, που είναι γειωμένος και συνειδητό φυσικό ον δεν μπορεί παρά να απελπίζεται όταν διαπιστώνει πως είναι αναγκασμένος να ζει ανάμεσα σε συστημικούς καταναλωτές όλου του πολιτικού φάσματος, ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν συναισθάνονται ούτε σκέφτονται, ούτε καν γνωρίζουν οι περισσότεροι από αυτούς την φυσική τους υπόσταση, τους φυσικούς πόρους και τις συνέπειες της καθημερινής τους διαβίωσης στο ίδιο τους το Είναι.

Η νύχτα της μεγάλης σφαγής

Της Δήμητρας Μήττα

Στο μεταξύ, με την οικονομική κρίση τέθηκαν εκ νέου ηθικά ζητήματα –οι άνθρωποι ξαναθυμήθηκαν παλιές αξίες, την αλληλεγγύη, τη συνεύρεση στα σπίτια, το τραγούδι. Ωραία. Έπειτα, ο καθένας σκέφτηκε ότι όφειλε να φροντίσει τον γονιό του, κυρίως όσους δεν είχαν στον ήλιο μοίρα.

Αποτελέσματα 1 έως 19 από 19.