Αναζήτηση Ετικέτας - άνθρωποι

RSS

Άρθρα

Toportal.gr: Δικό σας!

του Άρη Δαβαράκη

Στο ψητό: Η συνεργασία με φίλη εταιρεία που θα αναλάμβανε toportal.gr για να το αναβαθμίσει από… βιοτεχνία  σε επαγγελματική προσπάθεια ματαιώνεται.

Προσφυγικό: ανάμεσα σε απειλές και προσδοκίες

Της Αλεξάνδρας Πολιτάκη*

Η Ελλάδα δεν πρέπει να επέμβει στην Ειδομένη με μία λύση καταστολής και να προστεθεί στον κατάλογο των χωρών που αντιμετωπίζουν το προσφυγικό ζήτημα με κρατική βία.

Μετανάστευση: Ενα παγκόσμιο ζήτημα που απαιτεί παγκόσμια επίλυση

Της Κριστίν Λαγκάρντ

Οι δημογραφικές πιέσεις, η παγκοσμιοποίηση και η κλιματική αλλαγή θα φέρουν περισσότερες μεταναστευτικές ροές εκτός συνόρων τις επόμενες δεκαετίες. Η μετανάστευση είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα. 

Το μεγαλύτερο πείραμα όλων των εποχών: Παρακολούθηση 10.000 ανθρώπων 24ωρες το 24ωρο για 20 χρόνια

tvxs.gr

Δέκα χιλιάδες άνθρωποι, 2.500 νοικοκυριά, καλούνται να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο - και πλέον αμφιλεγόμενο - κοινωνικό και ιατρικό πείραμα. Τόπος η Νέα Υόρκη. Διάρκεια 20 χρόνια.Το πρόγραμμα HUMAN μεταφέρει το «Τρουμαν Σόου» στην πραγματικότητά μας.

Περί προσφύγων και ντόπιων

του Γιάννη Μακριδάκη

 Το προσφυγικό ρεύμα διογκώνεται και όσο χειμωνιάζει και πέφτουν τα ναύλα, τόσο έρχονται οι φτωχότεροι από απέναντι, τόσο γεμίζει η Χίος καθημερινά με μάνες που σέρνουν πίσω τους παιδιά, άπειρα παιδιά, αμέτρητα παιδιά. 

Συντριβή

του Γιάννη Μακριδάκη

Πριν λίγο έβλεπα δυο κοπέλες μαντιλοδεμένες να κρατάνε η μια από δω κι η άλλη από κει, μια μαντήλα από τις τέσσερις γωνίες, σαν αυτοσχέδια κούνια και να κουνάνε πέρα δώθε το μωράκι που είχαν μέσα. Τα μάτια τους ήταν χαμένα...

Γίνεται η αγάπη μίσος;

της Κάτιας Ηγουμενάκη

Μεσήλικες και οι δύο. Αυτά τα πράγματα δεν έχουν μάλλον ηλικία. Ξαφνικά έρχεται η τρικυμία και σε κουκουλώνουν τα κύματα. Είμαι βέβαιη πως οι δύο αυτοί άνθρωποι έχουν αγαπηθεί πολύ.

Να εύχεσαι να έχει καλό καιρό

Του Παναγιώτη Φιλιάνου

Να εύχεσαι να έχει καλό καιρό, γιατί εκεί μέσα τώρα έχει βάρκες μ’ ανθρώπους. Και μπορεί να μπερδευτείς και να δεις κάπου ανάμεσα στα μπουλούκια τους, την αδερφή σου ή τον πατέρα σου ή τη μάνα σου. 

Σκοτ Κούπερ

«Μια ταινία για ανθρώπους που είναι εγκληματίες». Eτσι περιγράφει την «Ανίερη συμμαχία» που προβάλλεται στις αίθουσες ο 45χρονος σκηνοθέτης της Σκοτ Κούπερ έχοντας πλάσει σ' αυτήν μαζί με τον Τζόνι Ντεπ το πορτρέτο του διαβόητου Τζέιμς «Γουάιτι» Μπάλτζερ, διαβόητου γκάνγκστερ της Βοστόνης που έχτισε την εγκληματική του αυτοκρατορία συνεργαζόμενος με το FBI.

Στα νοσοκομεία συχνάζει η «αγιότητα»…

Του π. Λίβυου

Έπασχε φοβερά. Υπέφερε απίστευτα και όμως, δεν μας άφησε ούτε εμένα ούτε τους επισκέπτες που ήρθαν να την δούν να νιώσουμε οίκτο, θλίψη και το σημαντικότερο απογοήτευση. Μας παρηγορούσε αντί να την παρηγορούμε.

Άνθρωποι μονάχοι

της Κλειώς Βλαχάκη

Η γιαγιά μου ήταν ο πιο μοναχικός άνθρωπος. Μα είχε καμουφλάρει τη δυστυχία της κι ας φορούσε μαύρα ρούχα, κι ας έμοιαζε με μαύρο κοράκι. Εγώ νόμιζα πως είναι η κούκλα μου κι εκείνη έκανε πως κοιμάται στην αγκαλιά μου. Κι όπως κοιμόταν ένιωθα τα μάτια της υγρά να μουσκεύουν τα ρούχα μου...

Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με τον εαυτό μου

Του Αντώνη Ανδρουλιδάκη

Ε, όχι λοιπόν, όχι, δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από τις πράξεις μου. Και σ’ αυτό δεν μου φταίει κανένας Σύριζας και κανένας Τσίπρας. Καμία Μέρκελ και κανένας τρισκατάρατος Σόϊμπλες.Δεν είμαι ικανοποιημένος με τον κόσμο μου...

Στους τρίτους ορόφους

του Κάπα-Κάπα Μοίρη

Η μαμά ανάμεσα σαρανταπέντε και πενηνταμείον. Φαίνεται ωραία, ακούγεται τσαούσα, φοράει μαύρα γυαλιά, στενή γαλάζια φόρμα και άσπρο μπλουζάκι με τιράντες. Η δουλειά δουλειά αλλά είμαστε και γυναίκες. Εύγε.

Έξω και μέσα φλόγες

του Φώτη Θαλασσινού

Πάλι βρίσκω τον δρόμο μου και πάω για τους ανθρώπους μου. Θα έρθει και ο καιρός της φύσης. Όταν θα κατέβω στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Κω. Μισή ζωή εδώ, μισή εκεί.

Ταξιδιωτικές εντυπώσεις

Του Κώστα Καρακώτια*

Ο περιηγητής εισέρχεται το 1806 στην Αθήνα από την Ελευσίνα και αντικρίζει την Ακρόπολη. Όπως και τώρα, έτσι και δύο αιώνες πριν, η Ακρόπολη ήταν η σταθερά της πόλης. Ο Σατομπριάν γράφει και μεταφράζει ο Εμμανουήλ Ροΐδης: «Το πρώτον αντικείμενον, όπερ είδον, ήτο η Ακρόπολις φωτιζομένη υπό του ανατέλλοντος ηλίου».

Και τι καταλάβαμε μ' αυτήν την ιστορία;

της Νάντιας Κατσαρού

Τελικά δεν πλαδαρέψαμε και τόσο. Ή ίσως πλαδαρέψαμε τόσο όσο χρειάζεται ώστε να φοβόμαστε την επιστροφή στον Σαμαρά περισσότερο από την επιστροφή στη δραχμή.Αυτό το δημοψήφισμα απέδειξε πως ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται, άρα και οι απειλές για χάσιμο χρήματος στον άφραγκο δεν πιάνουν. Κάποιοι βέβαια, οι «πάση θυσία στο ευρώ» ίσως θα μπορούσαν να την κάνουν επιτέλους τη ρημάδα τη θυσία στο βωμό του. Από τα δικά τους, γιατί εμείς δώσαμε...

Το μέλλον της επικοινωνίας Ανθρώπου-Υπολογιστή: Τι περιμένουμε τα επόμενα 10 χρόνια

Του Δημήτρη Γραμμένου*

Το Internet of Things (IoT) οραματίζεται την ηλεκτρονική διασύνδεση των περιεχομένων του φυσικού κόσμου (ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγονται αντικείμενα, μετρήσεις μέσω αισθητήρων, αλλά ακόμα και τα ζώα ή οι άνθρωποι) και τον συγκερασμό τους με τον ψηφιακό κόσμο.

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 24.