Αναζήτηση Ετικέτας - αλαζονεία

RSS

Άρθρα

Tι φταίει για την ήττα της ΛΑ.Ε.

Του Βασίλη Κωνσταντίνου Φούσκα*

Πολλά έχουν ήδη ειπωθεί για τη μη είσοδο της ΛΑ.Ε. του Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Βουλή. Τίποτε απ΄ όσα έχουμε διαβάσει δεν δίνει μια ικανοποιητική απάντηση στην ήττα αυτού του νέου ριζοσπαστικού μορφώματος.

Η ύβρις στο διαδίκτυο και το άλλοθι των υβριστών..

Του Δημήτρη Ματσικούδη

Στη δημοκρατία των Αθηνών οι αρχαίοι δικαστές θεωρούσαν την ύβρη ως ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα, προσβλητικά της τιμής και της αξιοπρέπειας και καταδίκαζαν τον υβριστή σε στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Τι να ψηφίσεις;

του Οδυσσέα Ρούσκα

Η ανθρώπινη αγάπη είναι ο προθάλαμος για την ευημερία, την δημοκρατία, την αξιοκρατία, την αλληλεγγύη, την ειρήνη, την παιδεία, την ανθρωπιά.  Δεν υπάρχει τρόπος να μάθει ο άνθρωπος αυτήν την έννοια, μιας και είναι αυτόφυτη, αρκεί να την ανακαλύψεις.

Μένουμε Γερμανία;

Του Παντελή Μπουκάλα

Αργοπορημένες οι προσπάθειες της Γαλλίας να υποδείξει πως η σταύρωση ενός πρωθυπουργού-εταίρου, ενός λαού δηλαδή, για να τιμωρηθεί ο ίδιος και να αποθαρρυνθούν οι μιμητές, δεν λέγεται αλληλεγγύη.

Μουνχάου: Οι τρεις λόγοι που απέτυχε η εκστρατεία του «Ναι»

του Βόλφγκανγκ Μουνχάου

Τους τρεις λόγους που απέτυχε η εκστρατεία του «Ναι» αναλύει σε άρθρο του στους Financial Times ο Βόλφγκανγκ Μουνχάου, εντοπίζοντάς τους στον εκβιασμό των πιστωτών, στην αδυναμία τους να πείσουν ότι η συνταγή της λιτότητα μπορεί να αποδώσει καρπούς, αλλά και στην αλαζονεία.

Η φουστανέλα και ο Σταύρακας

του Χρήστου Λαδά

Η διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων είναι ζήτημα φουστανέλας Σταύρο Θεοδωράκη; Και ποιους ακριβώς αποκαλείς φασίστες; Ωπα. Εδώ υπάρχει θέμα.

Άλλη μια ευκαιρία

του Γιάννη Μακριδάκη

Η ειλικρίνεια είναι χαρακτηριστικό των εχόντων ευφυία, ικανότητες και αυτοπεποίθηση, ενώ η κοροϊδία είναι χαρακτηριστικό των εχόντων έλειμμα πολιτισμού και βεβαίως των ανίκανων. Έχει ακόμη μια ευκαιρία ο Τσίπρας να επιλέξει πώς θέλει να τον γράψει τελικά η Ιστορία.

O Προκόπης Παυλόπουλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

avgi.gr

Λίγο πριν τις 9 μ.μ. της Τρίτης ο Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο μέγαρο Μαξίμου. Είχαν ένα σύντομο διάλογο μπροστά στις κάμερες, κατά τον οποίο ο μεν πρωθυπουργός στάθηκε στην ανάγκη για εθνική ενότητα, ο δε υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για την πρόταση.

Η Μήνις των Θνητών!

του Αλέξανδρου Raskolnick

Η Ύβρις στην κλασική ελληνική σκέψη, είναι η οίηση που υποδηλώνει ασέβεια και περιφρόνηση του μέτρου. Είναι η αμαρτία στην οποία είναι επιρρεπείς οι ισχυροί κι υπήρξε βασική έννοια της κοσμοθεωρίας των αρχαίων Ελλήνων: Η «ύβρις» προκαλεί την επέμβαση του Δία, που στέλνει στον υβριστή την «άτην»...

Αποτελέσματα 1 έως 9 από 9.