Αναζήτηση Ετικέτας - αγώνας

RSS

Άρθρα

Κατάσκοποι της ανθρώπινης φύσης

του Άρη Δαβαράκη

Η τρέλα του ψυχρού πολέμου, η CIA, η KGB, η Στάζι, οι αιχμάλωτοι, οι κατάσκοποι, το αίμα, τα βασανιστήρια, οι φυλακές, όλο αυτό το κακό που κανένας ΕΤ δεν μπορεί να καταλάβει, δεν είναι πια κάτι ακατανόητο για τον δημιουργό του ΕΤ.

Κώστας Βίρβος, ο ποιητής του λαϊκού τραγουδιού

Της Κρυσταλίας Πατούλη

Πέθανε το βράδυ της Πέμπτης, ο κορυφαίος λαϊκός στιχουργός Κώστας Βίρβος στα 89 του χρόνια. «Ο Βίρβος είναι ένα απ’ τα μεγάλα κλαριά στο δένδρο της ελληνικής μουσικής. Είναι ο λαϊκός ποιητής που έγραψε χιλιάδες τραγούδια. Πολλοί από μας κι από σας ασφαλώς δεν θα ξέρετε ότι τα τραγούδια που έχετε αγαπήσει, έχετε τραγουδήσει, και για τα οποία έχετε συγκινηθεί, έχετε κλάψει, έχετε πονέσει, έχετε ελπίσει, είναι δικοί του οι στίχοι» Μίκης Θεοδωράκης

Το Φωτεινό Μονοπάτι

του Άρη Δαβαράκη

Η δική μου ανάγνωση του παρόντος, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλον τον πλανήτη, μου δίνει να καταλάβω πως η ανθρωπότητα κλείνει τις τελευταίες δεκαετίες άλλον έναν μεγάλο ιστορικό κύκλο. Η σκέψη αυτή με γεμίζει χαρά – για τις επόμενες γενιές.

Το νέο Ελληνικό μονοπάτι που άνοιξε ο Τσίπρας στην Σύνοδο Κορυφής της 13ης Ιουλίου 2015

του Άρη Δαβαράκη

Ο κόσμος αλλάζει. Και η Ελλάδα δεν θα γίνει Αλβανία του Χότζα με ηγεσίες «αριστερές» ή «δεξιές» παρωχημένες και ανεφάρμοστες.Η σύγχρονη Ελλάδα θα συνδιαμορφώσει αποφασιστικά το πιο πολιτισμένο ομοσπονδιακό κράτος του 21ου αιώνα.

Ζωή Νάχει, Τι στην ευχή θέλει;

του Άρη Δαβαράκη

Είναι που είναι πολύ δύσκολη η παρτίδα, έχουμε σχεδόν καθημερινά πιά, και την κυρία Κωνσταντοπούλου να θεωρεί τον εαυτό της θεσμικά επιφορτισμένο να βάλει παντού τάξη.

Golden Beach και πασχαλίτσες

του Άρη Δαβαράκη

Η Θάλασσα εδώ μπροστά δεν περιγράφεται – έχει και την γαλάζια σημαία της για επιβεβαίωση. Είμαστε 2-3 χιλιόμετρα έξω από την Χώρα της Τήνου και την Παναγία της και το περπάτημα είναι απόλαυση –όπως και το κολύμπι βέβαια. Δουλεύω περίπου ένα οκτάωρο την ημέρα και είμαι ξεκούραστος...

Γιατί ενοχοποιούμε το Plan B;

Του Δημήτρη Ραπίδη

Το κάθε Plan B έχει αξία όταν έχει συζητηθεί αναλυτικά, όταν έχουμε μοχθήσει για να το ερμηνεύσουμε και να το αναπτύξουμε. Αλλά και τότε δεν θα έχουμε πλήρη εικόνα, όπως ακριβώς συμβαίνει με όλα τα πλάνα πριν τα ζήσεις. Για το Plan A όμως έχουμε εικόνα, και σίγουρα δεν είναι η καλύτερη.

H απόφαση του ΑΕΔ προστατεύει το δημόσιο συμφέρον;

του Χρήστου Λαδά

Πώς δεν υπάρχει απόπειρα βλάβης του δημοσίου συμφέροντος από έναν Υπουργό Οικονομικών που σβήνει τα ονόματα φοροφυγάδων από τους ελέγχους του κράτους; Αφού το δικαστήριο δέχτηκε ότι πλαστογραφήθηκε έγγραφο από έναν Υπουργό Οικονομικών για να αποφευχθούν φορολογικοί έλεγχοι πώς έκρινε από την άλλη ότι δεν υπήρχε απόπειρα βλάβης του δημοσίου συμφέροντος σε σχέση με τις πράξεις του πλαστογράφου;

Πόνοι, δάκρυα και βάλε

Ένας Στρατολάτης

Δάκρυσε χτες ο Αντώνης Σαμαράς περιγράφοντας το τι τράβηξε για να σώσει τη χώρα από την καταστροφή. Και πως να μη δακρύσει ο άνθρωπος αφού, όπως είπε, πάλευε 24 ώρες το 24ωρο για την πατρίδα και ούτε στο σπίτι του δεν πήγαινε να αποστάσει. Δεν ξέρω, είμαι κάπως ευσυγκίνητος, όταν βλέπω κάποιον να δακρύζει δυσκολεύομαι να μη δακρύσω κι εγώ.

Μεγάλη ανακούφιση!

του Άρη Δαβαράκη

Δεν είναι η στιγμή για πολλά λόγια και αναλύσεις, είναι η στιγμή που νοιώθει κανείς την χαρά (και την εσωτερική ηλιοφάνεια!) και καταλαβαίνει πόσο σημαντικά είναι τα μικρά πράγματα, τα μεγάλα δώρα που δεν αγοράζονται ούτε πουλιούνται αλλά κερδίζονται με αποφασιστικότητα, γενναιότητα, επιμονή, αλληλεγγύη και πίστη. Που ξαναθυμόμαστε ότι οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που διδάσκουν ήθος τελικά – και όσοι το παιδί που ζεί μέσα τους το ακούνε και συνεργάζονται μαζί του και δεν το βάζουν κάτω, δεν γίνονται «μεγάλοι», γκριζωποί και αυστηροί.

Η Ιωάννα Καρυστιάνη για τον Νίκο Ρωμανό

Της Ιωάνας Καρυστιάνη/hitandrun.gr

Η Ιωάννα Καρυστιάνη γράφει στο «Ηit&Run» για τον Νίκο Ρωμανό: «Η ζωή ενός συνειδητού αναρχικού δεν μπορεί να αφήνεται στα κρύα ως φαίνεται χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, και του Υπουργού Δικαιοσύνης.»

Ποιανού παιδί είναι αυτός ο άντρας;

Της Μάρθας Αυγήτα

Αυτή η μαγκιά σας πονάει και θέλετε να του χώσετε σωληνάκια με το ζόρι, δήθεν για να σωθεί η ζωή του όταν ο ίδιος έχει επιλέξει να ρισκάρει να την χάσει. Και αυτό σας τρομάζει, ανθρωπάκια. Γιατί ένα 20χρονο πολεμάει όσο δεν θα μπορούσατε όλοι εσείς μαζί. Πολεμάει για τον ίδιο, για τους πρόσφυγες στο Σύνταγμα, για τη σύνταξη της μάνας σου, για τις σπουδές της κόρης σου, για τον νεκρό φίλο του, για την ελευθερία και την δικαιοσύνη.

Run-τεβού τον Σεπτέμβρη!

toportal.gr

Οι fit Ελληνίδες θα συναντηθούν για τρίτη συνεχή χρονιά στις 10 το πρωί της Κυριακής 21 Σεπτεμβρίου, στο παραδεισένιο συγκρότημα του Αστέρα που ακόμα δεν έχει αλλάξει χέρια μέσω ΤΑΙΠΕΔ, για να συμμετάσχουν σε ένα αθλητικό μήτινγκ αποκλειστικά για γυναίκες, και μάλιστα για καλό σκοπό. Πολλές νεοφώτιστες δρομείς θα τρέξουν για πρώτη φορά σε αγώνα, δίπλα σε γνωστές πρωταθλήτριες του στίβου, στηρίζοντας το σωματείο ΔΕΣΜΟΣ.Οι συμμετέχουσες που θα αγωνιστούν στα 5 ή στα 10 χιλιόμετρα, θα χρονομετρηθούν με ηλεκτρονικό bibtag και θα κερδίσουν σημαντικά δώρα.

«Άμεση δημοκρατία ... Η φράση που δεν τέλειωσε»

595 Aγωνιζόμενες Καθαρίστριες Υπουργείου Οικονομικών

Δύο ημέρες πριν τον Άρειο Πάγο οι Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών επιλέγουμε να προβάλουμε το ντοκιμαντέρ του Μανώλη Παπαδάκη για το Κίνημα των Πλατειών το καλοκαίρι του 2011. Και ο δικός μας αγώνας είναι τμήμα των μεγάλων κινητοποιήσεων του λαού ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια. Κομμάτι του μεγάλου κινήματος για Δημοκρατία. Κι εμείς έναν ολόκληρο χρόνο τώρα διεκδικούμε το δικαίωμα στη δουλειά, τη ζωή και την αξιοπρέπεια.

(φωτο:Alain Laboile)

Άντε και Καλή Παναγιά!

του Άρη Δαβαράκη

Ακόμα και ένα νυχτερινό κολύμπι με Πανσέληνο στη Μεσόγειο έχει για αντίτιμο την στράτευσή σου στην ειλικρίνεια και την καθαρότητα –μέχρι τελικής πτώσεως. Με αγώνα θα αξιωθείς την ομορφιά και την αγάπη, την ελευθερία, τον έρωτα, την τέχνη, τα αληθινά συναισθήματα, την ουσία της καθημερινότητας -που είναι πολύ πλούσια σε νόημα αλλά και αυτό μας το έχουνε στερήσει έτσι όπως μας κάνανε, ψαρωμένα μηχανάκια με 700 ευρώ το μήνα –και με το συνεχώς επαναλαμβανόμενο  «και πάλι καλά να λές γιατί ο άλλος δίπλα σου δεν έχει να φάει». (φωτο:Alain Laboile)

Σιγά μωρέ με τις παραδουλεύτρες

του Δημήτρη Μπαρδάνη

Και έτσι όλοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι τα δεινά της χώρας οφείλονται στην ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς, μετά τη Μεταπολίτευση, ξέχασαν το βασικότερο κανόνα. Ο αγώνας όταν είναι δίκαιος, πάντα, μα πάντα δικαιώνεται.

Αλήτες, ρουφιάνοι, ΠΑΣΟΚοδημοσιογράφοι

Σε στοχοποίηση όσων στηρίζουν των αγώνα των καθαριστριών, με πρακτικές που παραπέμπουν στις μαύρες κουκούλες των δοσίλογων της κατοχής, προχωρούν τα τελευταία 24ωρα άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ και ομοκρέβατοι (embedded) δημοσιογράφοι τους.

Τρέχουμε για τη... ζωή

Της Κατερίνας Δεμερτζή

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στις 11.00π.μ. στο Ζάππειο, τρέχουμε όλοι μαζί στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού. Οι συμμετέχοντες έχουν δύο επιλογές, είτε να τρέξουν στον αγώνα δρόμου των 5 χλμ. είτε να συμμετέχουν σε έναν συμβολικό περίπατο 2 χλμ. στο κέντρο της Αθήνας.

*φωτο: http://lepantorunners.gr/

Αποτελέσματα 1 έως 18 από 18.