Αναζήτηση Ετικέτας - αξιολόγηση

RSS

Άρθρα

Στον σταθμό του Μονάχου

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

Αν η Ελλάδα δεν αντιμετώπιζε, λόγω βλακείας, την ΠΓΔΜ ως υπερδύναμη που απειλεί τη Μακεδονία «μας», τότε στην Ειδομένη η κατάσταση θα ήταν διαφορετική.

Άλλο να το ψηφίζεις, άλλο να το πληρώνεις

Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου/thepressproject.gr

Όταν μια κυβέρνηση που θέλει να λέγεται αριστερή επιλέγει να κατηγορήσει την κυβέρνηση Σαμαρά γιατί μείωσε τις τιμές των εισιτηρίων στα λεωφορεία και στα τρένα ενώ αναγγέλλει αυξήσεις, κάτι δεν πάει καλά. Το μνημόνιο με …ανθρώπινο πρόσωπο "μπάζει"

Interview-3

του Άρη Δαβαράκη

Από την εποχή του Καποδίστρια και των δολοφόνων του, των Μαυρομιχαλαίων, την ζούμε αυτήν την πίκρα. Ποτέ δεν γίναμε κράτος. Είμαστε πάντα στα χέρια κάποιας ισχυρής οικονομικής ολιγαρχίας.

Το μελετημένο ρίσκο του Αλέξη Τσίπρα

Του Δημήτρη Ραπίδη

Ο Πρωθυπουργός είχε στα χέρια του μια σειρά γεγονότων και γνώριζε μια σειρά καταστάσεων που στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία επέλεξε να αξιοποιήσει. Και καλά έκανε σε προσωπικό και εθνικό επίπεδο. Εκλογές θα είχαμε αργά ή γρήγορα...

Κlarina Bourana: Μακριά απ’ το αγριεμένο πλήθος

του Τάσου Θεοδωρόπουλου

O TΑΖ αντιστέκεται στον ψυχαναγκασμό του να έχεις άποψη με το ζόρι, και την αβάσταχτη ελαφρότητα όσων σε κατακρίνουν για την συγκεκριμένη επιλογή σου ως αδιάφορο, παρτάκια και μη πολιτικοποιημένο.

Το πρόβλημα της Ελλάδας σε 400 λέξεις

του Γιώργου Θωμαϊδη

Όλοι φοβούνται να κάνουν την αρχή για να μην εκτεθούν- όπως και στη Σικελία με τη Μαφία. Άλλοι πάλι, φοβούνται να μην χάσουν κονδύλια έρευνας που ελέγχονται από διεφθαρμένους πολιτικούς και γιατρούς.

Μπορεί να συμφωνούσε κι ο Λένιν...

του Αλέξανδρου Raskolnick

Επειδή πιάσανε κι οι ζέστες, σκέφτομαι ότι αφού θα το υπογράψουμε το μνημόνιο ας τελειώνουμε με τους περιττούς τους λεονταρισμούς και με τα ανώφελα τα νιαουρίσματα...

Η αξιολόγηση που δεν έκλεισε ποτέ

Ελένη Βαρβιτσιώτη/Τάσος Τέλλογλου

Επτά μήνες από εκείνο το mail, με μία διαφορετική κυβέρνηση στο τιμόνι της χώρας αλλά με την ίδια αξιολόγηση ανοιχτή, η «Κ» αναζητεί την αρχή της εμπλοκής της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, μιλάει με τους πρωταγωνιστές εκείνων των ημερών, Έλληνες και Ευρωπαίους, και προσπαθεί να εξηγήσει τι πήγε τόσο λάθος ως προς την αξιολόγηση που δεν έκλεισε ποτέ, αλλά και πώς οδηγήθηκε η χώρα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Συμφωνία-πλαίσιο έως τον Μάρτιο του 2016

Της Φώφης Γιωτάκη

Στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές της χώρας επιχειρείται η υπέρβαση της αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος, με σαφές χρονοδιάγραμμα το οποίο ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2016, δηλαδή στη λήξη της σύμβασης με το ΔΝΤ. Μια νέα συμφωνία με ορίζοντα τον Μάρτιο του 2016, που θα δίνει οριστική λύση και θα οδηγεί στην άρση του αδιεξόδου, έχει σχεδιάσει και προτείνει η κυβέρνηση στους εταίρους. Μέσα στις 47 σελίδες της ελληνικής πρότασης που κατέθεσε προσφάτως η κυβέρνηση στους τρεις εταίρους, περιγράφεται λέξη λέξη και βήμα βήμα η προτεινόμενη συμφωνία για την 9μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, ώστε να εξασφαλιστεί η επαρκής χρηματοδότηση, η αναδιάρθρωση του χρέους και το αναγκαίο αναπτυξιακό πακέτο που αποτελεί προϋπόθεση.

Οι τρεις όροι της κυβέρνησης και τι της απαντούν οι δανειστές

Του Μπάμπη Παπαδημητρίου

Το δίλημμα είναι καθαρά πολιτικό. Οι εταίροι θέλουν να γνωρίζουν αν ο Αλέξης Τσίπρας διατηρεί την πολιτική ηγεμονία στη συμπαράταξη της οποίας ηγείται. Η ενδοκομματική σύγκρουση θα μεταφερθεί στη Βουλή όταν, πολύ σύντομα όπως είναι αναπόφευκτο, θα έρθουν προς έγκριση τα πρώτα μέτρα δημοσιονομικού ελέγχου. Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να δράσει, ανεξαρτήτως των εξωτερικών πιέσεων.

Ο μονόδρομος του κ. Τσίπρα

Του Αντώνη Καρακούση

Ο πρωθυπουργός ουσιαστικά έχει μια και μόνη επιλογή: Να αναλάβει πλήρως την ευθύνη, να καθοδηγήσει προσωπικά  τις διαπραγματεύσεις και να παρέμβει αποτελεσματικά   ώστε να κλείσει η αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος και να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μια νέα συνολική συμφωνία

Η σύντομη δήλωση για την Ελλάδα στο Eurogroup

Της Ελένης Βαρβιτσιώτη

Σύντομη δήλωση, η οποία καλωσορίζει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, αλλά ταυτόχρονα επισημαίνει την ανάγκη να γεφυρωθεί το χάσμα στα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά, εξέδωσαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης μετά το αποψινό Eurogroup. Στο κείμενο αναγνωρίζεται ότι απαιτείται επιπλέον χρόνος και προσπάθεια ώστε να γεφυρωθούν τα κενά στα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά. Ωστόσο, η συζήτηση για το θέμα της Ελλάδας ήταν σύντομη ενώ το πλαίσιο για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης εξακολουθεί να παραμένει η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Δημοψήφισμα, "κερκόπορτα" δημοκρατίας

"Αυγή"/Κύριο άρθρο

Καθώς η διαπραγμάτευση φτάνει αντικειμενικά στο τέλος της και οι δύο πλευρές σκληραίνουν τη στάση τους, οι δανειστές επιστρέφουν στην προ της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου περίοδο και ζητούν το e-mail Χαρδούβελη και την περιβόητη πέμπτη αξιολόγηση, ενώ στις συζητήσεις βάζουν και ζητήματα άμεσης απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, ανοίγματος επαγγελμάτων κ.ά. Ωστόσο, προοπτικές και όροι για την επίτευξη συμφωνίας στο παρά πέντε υπάρχουν. Η Αθήνα έχει κινηθεί με διάθεση εξεύρεσης λύσης και όχι ρήξης, έχει προβεί σε υποχωρήσεις με διασταλτική ερμηνεία και χρονικές μεταθέσεις των προτεραιοτήτων της, όμως όλα έχουν ένα όριο.

ΟΟΣΑ: Λιγότερο ικανοποιημένοι από την ζωή τους οι Έλληνες

Reuters

Αυτά που μετράνε στη ζωή με βάση τον Δείκτη Καλύτερης Ζωής του ΟΟΣΑ είναι: Ασφάλεια, Στέγαση, Εργασία, Εισόδημα, Ελεύθερος χρόνος, Ικανοποίηση από τη ζωή, Υγεία, Παιδεία, Διακυβέρνηση, Κοινότητα και Περιβάλλον.Στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, η Γερμανία, η Φινλανδία και η Πολωνία επέλεξαν την ικανοποίηση από τη ζωή ως κορυφαία προτεραιότητα. Η υγεία εκτιμήθηκε περισσότερο στη Ρωσία, την Νορβηγία, την Ισλανδία, την Γαλλία και την Αυστρία. Η Ελλάδα βέβαια βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο σχεδόν σε όλα...

Μέρκελ: Η Ελλάδα μπορεί να καθορίσει τις δικές της μεταρρυθμίσεις αλλά πρέπει να βγάζουν νόημα

HuffPost Greece

Η Ελλάδα έχει κάποια ευελιξία όσον αφορά τον καθορισμό των μεταρρυθμίσεων, αλλά το γενικό πλαίσιο πρέπει να έχει νόημα, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.«Το ερώτημα είναι αν η Ελλάδα μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που όλοι έχουμε» είπε, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Ελσίνκι. Η Γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι σε συζητήσεις με τους θεσμούς και τώρα και «περιμένουμε το αποτέλεσμα αυτών των συνομιλιών».

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υποχρεούμαστε σε υφεσιακά μέτρα»

ThePressProject

«Οι προσπάθειές μας στέφθηκαν με επιτυχία. Έχουμε όλοι την ίδια ανάγνωση πάνω στη συμφωνία. Δεν υπάρχει πέμπτη αξιολόγηση. Δεν υποχρεούται η Ελλάδα σε νέα υφεσιακά μέτρα. Διαπραγματευόμαστε, αλλά ταυτόχρονα κυβερνάμε. Ήδη νομοθετούμε. Χρέος από κοινού με τους εταίρους η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Το συντομότερο η λίστα των μεταρρυθμίσεων. Δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας».

Bullying, παντού!

του Αλέξανδρου Raskolnick

Εν ολίγοις, το δίλημμα που θα τεθεί στην ελληνική κυβέρνηση, διαδίδουν τα Μέσα του Μαζικού μας Εμπαιγμού (ΜΜΕ), θα είναι ή η συνέχιση της πορείας του πρόσφατου παρελθόντος από το πουθενά προς το τίποτα ή η ανάληψη του κινδύνου ενός πιστωτικού γεγονότος.

Γιατί ηττηθήκαμε ως κοινωνία

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

Η καταστροφή των σχέσεων εμπιστοσύνης σηματοδοτεί και την κοινωνική πανωλεθρία που έχει υποστεί η χώρα. Οπως έλεγε η Ρομιγί, χωρίς σχέσεις εμπιστοσύνης δεν μπορεί να λειτουργήσει η δημοκρατία.

Άλλη μια ευκαιρία

του Γιάννη Μακριδάκη

Η ειλικρίνεια είναι χαρακτηριστικό των εχόντων ευφυία, ικανότητες και αυτοπεποίθηση, ενώ η κοροϊδία είναι χαρακτηριστικό των εχόντων έλειμμα πολιτισμού και βεβαίως των ανίκανων. Έχει ακόμη μια ευκαιρία ο Τσίπρας να επιλέξει πώς θέλει να τον γράψει τελικά η Ιστορία.

Οι πλέον αδιάφορες εκλογές....

του Θέμη Καζαντζίδη

Όλοι μας καλούν να ψηφίσουμε για να φύγουν οι κακοί και να έρθουν οι καλοί. Ασφαλώς, το καλό ή το κακό δεν προσδιορίζονται από κανέναν, παρά μόνον προσωποποιούνται, και επαφίεται σε μας να επιδοθούμε όχι σε μια αξιολόγηση πολιτικής αλλά σε μια άσκηση αισθητικής. Να προτιμήσουμε αυτούς που ταιριάζουν περισσότερο στο στυλ μας και μετά, όταν έρθει η ώρα να κυβερνηθεί η χώρα, θα δούμε τι θα γίνει.

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 31.