Αναζήτηση Ετικέτας - θλίψη

RSS

Άρθρα

Τουρκία: Πένθος και θυμός

Του Δημητρίου Αναγνωστάκη*

Η τουρκική κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη τις τελευταίες μέρες από τις φήμες ότι οπλισμός των ΗΠΑ έφτασε στα χέρια των Κούρδων που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος.

Θλίψη και ντροπή

του Γιάννη Μακριδάκη

Καθώς οδηγούσα προς τον προορισμό μου, να το κακό μαντάτο, καθόταν στην άκρη του δρόμου. Η αετογερακίνα που εδώ και ένα μήνα περίπου θαύμαζα κάθε πρωί να ίπταται περήφανη από πάνω μας, καθόταν στην άσφαλτο. (Κάντε ένα κλικ για update.Υπηρξε ευχάριστη εξέλιξη!)

Μην ακούς τους γέρους που «ξέρουν»!

του Βαγγέλη Προβιά

Έχουν θλίψη και απελπισία στην καρδιά. Έχουν ένα μαύρο πέπλο οργής μπροστά στα μάτια, που τους τυφλώνει. Χάσανε τα φράγκα και τις ανέσεις με τις οποίες ζήσανε 3 "χρυσές" (τσίγκινες, στην πραγματικότητα...) δεκαετίες - και τώρα ξέρουν ότι δεν υπάρχει χρόνος να ξαναζήσουν την επόμενη χρυσή εποχή...

Θα περάσουν από πάνω μας όλοι οι τροχοί...

του Αλέξανδρου Raskolnick

Μια τελευταία διαπίστωση, που μετρώντας τα κουκιά την κάνουμε έντρομοι, είναι ότι οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε μια νέα "παπαδημοκρατία". Ακριβώς εκεί που ήθελαν οι (συν)εταίροι μας από την αρχή, δηλαδή! Έτσι, πιθανολογείται ότι η εθνική μας ήττα αναμένεται να ολοκληρωθεί την επαύριο των επικείμενων εκλογών...

Η Κυρία Πρόεδρος

Του Πάνου Ζέρβα

Γιατί η κυρία Πρόεδρος, όπως και πολλοί άλλοι του κλίματος της ανευθυνότητας, δε μπαίνουν καν στον κόπο να εξετάσουν με την ίδια ή έστω με μικρότερη αναλυτική υπομονή την εναλλακτική που είχε η χώρα και ο Τσίπρας αν δεν υπέκυπτε στον εκβιασμό.Τι θα σήμαινε η ρήξη και η άμεση χρεοκοπία για τη χώρα, για την οικονομία, την παραγωγή, για τον "λαό";.

Το μαύρο κάστρο

του Πιγκουίνου

Το Blackness Castle βρίσκεται στη Σκωτία. Λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Εδιμβούργο. Το επισκέφθηκα ένα βροχερό πρωινό, με παρέα μου τα κοράκια και την ησυχία της βαλτώδους θάλασσας που το περιβάλλει.

Όλοι οι δρόμοι σε μια αγκαλιά...

του π.Λίβυου

Όχι δεν υπάρχει λάθος και σωστό. Όλα είναι δρόμος. Το σωστό σε πάει στο λάθος και το λάθος στο σωστό. Όταν χάνεις βρίσκεις και όταν πεθαίνεις ανασταίνεσαι.

Πρόεδρος της ελληνικίτς Δημοκρατίας

του Γιάννη Μακριδάκη

Κυριακή λίγο μετά το μεσημέρι, ο Γιάννης Μακριδάκης απο την Βολισσό τής Χίου όπου ζεί, καλλιεργεί την γή του και γράφει βιβλία, έλυσε μέσα του μια απορία που αφορά και πολλούς απο μάς. Το σόι πολίτευμα είναι αυτό που έχουμε; Είναι δημοκρατία; Είναι δικτατορία; Η απάντηση βρίσκεται μέσα στις 227 λέξεις που ακολουθούν. Μαζί και η διέξοδος - σε ένα λίνκ πάνω στην λέξη "Φυσικό"...

Αποτελέσματα 1 έως 8 από 8.