Αναζήτηση Ετικέτας - ξεπούλημα

RSS

Άρθρα

Χάος

του Οδυσσέα Ρούσκα

Δεν μάθαμε πότε ως τώρα τι θέλουμε και τι ζητάμε, ποιοι είμαστε. Πετάξαμε στον κάλαθο των αχρήστων την αγάπη και την απλότητα για ένα i-phone.Ορίσαμε κυβερνήτες και καπετάνιους των ζωών μας συνεχόμενα και με άτεχνο τρόπο, άτομα και μυαλά σκοτεινά και θολά, ανάρμοστα και ξεδιάντροπα. Κατορθώσαμε τούτο το χάος που ζούμε.

Βαβέλ η Ελλάς

του Οδυσσέα Ρούσκα

Γιατί ξεχάσαμε πάνω από όλα να σεβόμαστε τους εαυτούς μας.Γιατί τα ξεπουλήσαμε όλα για το χρήμα και για τη μάσα. Γιατί κάναμε συμφωνία με τον διάβολο που ονομάζεται απληστία και αμορφωσιά. Ρωμαϊκή αρένα της ατελείωτης παρακμής και σήψης.

Άφεριμ ΝΑΙοέλληνες

του Γιάννη Μακριδάκη

Λίγο πριν κλείσει τα 200 χρόνια του το νεοελληνικό κράτος, οι ΝΑΙοέλληνες, έχοντας για πρώτη φορά “αριστερά” στην κυβέρνηση και εθνική συνεννόηση στη Βουλή, το ξεπούλησαν για να εξοφλήσουν τα δάνεια της “ανάπτυξής” τους.

Το διπλό νόμισμα θα είναι η χαριστική βολή για τους εργαζόμενους και τη χώρα

Του Δημήτρη Καζάκη

Μάλιστα ορισμένοι από αυτούς το πάνε ακόμη πιο μακριά. Προτείνουν στη θέση του δεύτερου ευτελούς νομίσματος, την εισαγωγή μιας υποσχετικής, ενός IOU, που κοινώς αποκαλείται σκριπ (scrip).

Ντροπή και προσβολή

του Γιάννη Μακριδάκη

Ο Γιάννης Μακριδάκης - όπως και όλοι μας - παρακολούθησε εμβρόντητος την αξιοθρήνητη αυτή "συνέντευξη" που έδωσε ο συγχρόνως τρομαγμένος και υπερφίαλος πρωθυπουργός της χώρας σε δύο δημοσιογράφους/υπάλλήλους της ΝΕΡΙΤ, στούς οποίους δεν επέτρεψε κάν να κλείσουν εκείνοι την (ο Θεός να την κάνει) "συνέντευξη"- αλλά κυριολεκτικά τους απέπεμψε όταν θεώρησε οτι ολοκλήρωσε. Και έγραψε ο Μακριδάκης βιαστικά και ψύχραιμα 177  λέξεις - τίς οποίες toportal.gr αναρτά αμέσως, προσυπογράφοντας 100% αυτά που γράφει...

Το Πολυτεχνείο ζει (αλλά εκτός νόμου)

του Άρη Δαβαράκη

Το Πολυτεχνείο – και κάθε αυθόρμητη, δυναμική, ενθουσιασμένη διαμαρτυρία ή εξέγερση  - συνεχίζει να είναι ο' τι φοβούνται και μισούν τα καθεστώτα, τα συστήματα, τα εγκλωβισμένα ανθρωπάκια που συναποτελούν την «εξουσία» - όλες τις εξουσίες. Πάνε και δήθεν το «τιμούν» για να μειώσουν την σημασία του. Κατά βάθος ξέρουν πως η παρουσία τους και η «αναγνώριση» του Πολυτεχνείου από τα μικρά βρώμικα μυαλά τους, στην ουσία ακυρώνει την αληθινή σημασία του.

Handelsblatt: Αγοράστε εξοχικά στην Ελλάδα

tvxs.gr

«Ευκαιρίες με θέα τη θάλασσα», είναι ο τίτλος εκτενούς άρθρου στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt που αναφέρεται στην αύξηση των ξένων επενδύσεων σε εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα. Η εφημερίδα παρουσιάζει το ξεπούλημα όσο –όσο στο οποίο  πολλοί Έλληνες καταφεύγουν λόγω της ανάγκης και ελέω κρίσης, σαν την μεγάλη ευκαιρία για επενδυτές.

Αποτελέσματα 1 έως 7 από 7.