Αναζήτηση Ετικέτας - 25 Ιανουαρίου

RSS

Άρθρα

Απορρίφθηκε η πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας

Newsroom ΔΟΛ

Στο σχέδιο απόφασης δεν ενσωματώνεται τελικά η πρόταση-τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Από τα 201 μέλη που αριθμεί η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, οι 95 ψήφισαν κατά, ενώ 75 υπέρ της ενσωμάτωσης της τροπολογίας στο κείμενο πολιτικής απόφασης. Υπήρξε επίσης και ένα λευκό και 30 απουσίες.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει μνημονιακή συμφωνία

tvxs.gr

«Τέσσερις μήνες τώρα επιμένουμε στις κόκκινες γραμμές που χάραξε ο λαός στις 25 Γενάρη. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία». Αυτή είναι η ουσία της πολιτικής απόφασης της Κ. Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Το κείμενο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. «Λευκό» από την Αριστερή Πλατφόρμα, «όχι» από την ΚΟΕ.

Δημοψήφισμα; Όχι, Eυχαριστώ!

του Αλέξανδρου Raskolnick

Μιλούν για δημοψήφισμα ορισμένοι και το πιστεύουν κιόλας όταν το λένε! Κάποιοι, ανάμεσά μας, από καθαρή και άδολη ανοησία ή αφέλεια κι άλλοι εκ του πονηρού, θέλοντας να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα ή ακόμα χειρότερα για να προκρίνουν λύσεις διαφορετικές από την εντολή που δώσαμε στις πρόσφατες εκλογές.

Τίποτα Δεν Έχει Αλλάξει!

του Αλέξανδρου Raskolnick

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν μπορεί να φταίει μια κυβέρνηση 100 ημερών για αυτήν την χρόνια κατάπτωση της κοινωνίας μας. Ούτε είναι δυνατόν μέσα σε 100 μέρες να διορθωθούν χρόνιες παθογένειες.

Από τον «έντιμο» στον «αναγκαίο» συμβιβασμό

του Χρήστου Χατζηιωσήφ

Ο αρχικά επιδιωκόμενος «έντιμος συμβιβασμός» δεν μπορούσε ποτέ να υπάρξει, γιατί προϋπέθετε έντιμη διαπραγμάτευση. Και κάτι τέτοιο δεν υπήρξε σε καμία φάση.

Δημοψήφισμα, "κερκόπορτα" δημοκρατίας

"Αυγή"/Κύριο άρθρο

Καθώς η διαπραγμάτευση φτάνει αντικειμενικά στο τέλος της και οι δύο πλευρές σκληραίνουν τη στάση τους, οι δανειστές επιστρέφουν στην προ της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου περίοδο και ζητούν το e-mail Χαρδούβελη και την περιβόητη πέμπτη αξιολόγηση, ενώ στις συζητήσεις βάζουν και ζητήματα άμεσης απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, ανοίγματος επαγγελμάτων κ.ά. Ωστόσο, προοπτικές και όροι για την επίτευξη συμφωνίας στο παρά πέντε υπάρχουν. Η Αθήνα έχει κινηθεί με διάθεση εξεύρεσης λύσης και όχι ρήξης, έχει προβεί σε υποχωρήσεις με διασταλτική ερμηνεία και χρονικές μεταθέσεις των προτεραιοτήτων της, όμως όλα έχουν ένα όριο.

Καλομάθανε οι Κοράκοι!

του Αλέξανδρου Raskolnick

Έχει σπουδαιότητα να μαθευτεί με κάθε επισημότητα, ποιοι ήταν οι αχρείοι χρυσοκάνθαροι, ντόπιοι ή ξένοι, που ωφελήθηκαν υλικά από τις μεθοδεύσεις της περιόδου μεταξύ της εκφωνήσεως του περιβόητου «λεφτά υπάρχουν» και της ημέρας που, από το Καστελόριζο, ο ηγεμονίσκος εκ Δυτικής Λιβύης, μας πυροβόλησε πισώπλατα, εκχωρώντας θρασύτατα, όσο και αυθαίρετα, την εθνική μας κυριαρχία.

Καλό μας μήνα Φεβρουάριο!

του Άρη Δαβαράκη

Μπείτε στο Κυριακάτικο (και Πρωτομηνιάτικο!) toportal.gr  και κόψτε βόλτες. O Φεβρουάριος που μόλις έφτασε είναι φορτωμένος μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που πρέπει να λυθούν, λάμπει όμως και φωτίζεται από αυτό το καινούργιο κοινό αίσθημα της μεγάλης, ευρύχωρης και γενναιόδωρης αισιοδοξίας που μπήκε με φόρα στη ζωή μας από την νύχτα της 25ης Ιανουαρίου.

Αλέξης Τσίπρας

Ο αγώνας του Αλέξη Τσίπρα που αυτές τις ώρες αντιμετωπίζει ήδη μια συνεχώς ανοδικά κλιμακούμενη ένταση όσο εκείνος καταφέρνει να ξεπεράσει τα χιλιάδες εμπόδια που του βάζουν μπροστά του οι καλοθελητές, ταυτίζεται με το μέλλον τη Ελλάδας και την ανατροπή αυτού του κλίματος της ύφεσης, της ηττοπάθειας και της αξιοθρήνητης δουλοπρέπειας που μας έχει οδηγήσει στο παρόν αδιέξοδο.

Σεξ and the Σίτυ

Του Γιάννη Πάσχου

 Οι τιμές συμφέρουσες, η Αθήνα, η κολασμένη πόλη, πετά. Λευκά περιστέρια γιορτινά, με ράμφη από προβοσκίδες  τραγουδούν στο Σούνιο  τον εθνικό ύμνο. Τι σου φταίει,  ρε φίλε, ο Σολωμός και η υπέροχη φιλαρμονική της Κέρκυρας;

2015: Έτος ελπίδας

avgi.gr

Η Πρωτοχρονιά συμπίπτει φέτος με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, καθώς χθες θυροκολλήθηκε στη Βουλή το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυσή της και την προσφυγή στις κάλπες στις 25 του μήνα. Όλες οι ενδείξεις και τα μηνύματα συνηγορούν πως το νέο έτος μπορεί να αποτελέσει τομή στην πολιτική ζωή της χώρας, οι πολιτικοί εκφραστές και οι πολιτικές των Μνημονίων να γίνουν παρελθόν και νέες δυνάμεις, με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, να αναλάβουν το δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης.

Στις 25 Ιανουαρίου εθνικές εκλογές

kathimerini.gr

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 3μμ., ο κ. Σαμαράς έστειλε μήνυμα προς τους υπουργούς να μην επιτρέψουν αποσταθεροποίηση της χώρας κατά τον προεκλογικό κύκλο. Το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι οι συζητήσεις της 6ης αξιολόγησης θα συνεχιστούν όταν υπάρξει νέα κυβέρνηση.

Για αλλαγή - ας σκεφτούμε ΠΡΙΝ ψηφίσουμε

του Άρη Δαβαράκη

Όλοι είμαστε αυτή τη φορά, επιτέλους, συνυπεύθυνοι. Δεν έχει σημασία τι λένε τα κανάλια, οι οίκοι αξιολόγησης, τα διάφορα «δημοσιεύματα», αυτοί που θέλουνε να μας χαϊδέψουνε τ’ αυτιά ή οι άλλοι που θα συνεχίσουν να μας τρομοκρατούν με νεροπίστολα. Σημασία έχει τι λέει ο καθένας από μας χωριστά. Αυτό το «ο καθένας από μας» θα μπει τελικά διπλωμένο μέσα στον φάκελο του στην κάλπη της 25ης Ιανουαρίου.

Συνάντηση Τσίπρα-Κουβέλη

Newsroom/ThePressProject

Ο Π. Σκουρλέτης ερωτηθείς αν έχει ξεκαθαρίσει το πλαίσιο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΔΗΜΑΡ απάντησε: «Εκείνο το οποίο έχει αυτήν τη στιγμή ξεκαθαρίσει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ΔΗΜΑΡ είναι ότι και οι δύο πολιτικές δυνάμεις συμφωνούν στην ανάγκη να μην προκύψει Πρόεδρος Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και να προσφύγουμε σε εκλογές και βεβαίως κλείστηκε και ένα ραντεβού, για μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ψηφοφορίας, ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και στον κ. Κουβέλη».

Αποτελέσματα 1 έως 14 από 14.