Ζωή Κωνσταντοπούλου

Οριστικά ξεπεράστηκαν απόψε στη Βουλή τα όρια εύρυθμης λειτουργίας του πολιτεύματος, καθώς η απερχόμενη Πρόεδρος του Κοινοβουλίου εμμένοντας στην τακτική της πραγματοποίησης αντικανονικών συνεδριάσεων Επιτροπών, εξαπέλυσε πρωτοφανή και δριμύτατη επίθεση στον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα της χώρας: η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε ευθέως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι λειτουργεί αντισυνταγματικά!

«Καλώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να σταματήσει την αντισυνταγματική του δράση», είπε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά, με αφορμή την δρομολόγηση της διαδικασίας των διερευνητικών εκλογών, καθώς σύμφωνα με την «ερμηνεία» που κάνει η κα Κωνσταντοπούλου, η εν λόγω εξελισσόμενη διαδικασία δεν ανταποκρίνεται στις πρόνοιες των σχετικών συνταγματικών διατάξεων.

Η σημερινή επίθεση της απερχόμενης Προέδρου στον κ. Πρ. Παυλόπουλο δεν είναι η πρώτη, ειδικά τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο είναι η πιο σκληρή όλων.

Ολα συνέβησαν σε «συνεδρίαση» της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, την οποία συγκάλεσε η κα Κωνσταντοπούλου με διπλό αντικείμενο: αφενός την υποβολή επίσημου αιτήματος προς την Προεδρία της Δημοκρατίας να αποστείλει στη Βουλή τα πρακτικά της τελευταίας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, και αφετέρου την ακρόαση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα για την υπόθεση Ζήμενς.

Η κα Κωνσταντοπούλου προκειμένου να επιτύχει απαρτία στη συνεδρίαση (καθώς είναι γνωστό ότι όλα τα κόμματα πλην εκείνου του κ. Π.Λαφαζάνη απέχουν από τις συνεδριάσεις που συγκαλεί εν μέσω προεκλογικής περιόδου η Πρόεδρος, προέβη σε αλλαγή της σύνθεσης της Επιτροπής (έχει βάσει του Κανονισμού αυτό το δικαίωμα): στο πλαίσιο αυτό συμπεριέλαβε στη νέα σύνθεση την κα Νάντια Βαλαβάνη και τον κ. Γ. Βαρουφάκη. Από τα 20 μέλη της νέας σύνθεσης, παρόντα ήταν μόνο τέσσερα (Κωνσταντοπούλου, Ραχήλ Μακρή, Χ. Κώτσιας και Β.Χατζηλάμπρου).

Παρά την έλλειψη απαρτίας, που κατ' ελάχιστον θα πιστοποιείτο από τουλάχιστον πέντε βουλευτές-μέλη, η κα Κωνσταντοπούλου όχι μόνο άφησε να εξελίσσεται παραβιάζοντας τον Κανονισμό η «συνεδρίαση», αλλά και προανήγγειλε ακόμα και «διακοπή» της, ώστε αργότερα σήμερα να βρεθούν κάποιοι από εκείνους που λείπουν και η επιδιωκόμενη απαρτία να επιτευχθεί. Στόχος προφανής ήταν όχι μόνο να σταλεί το προαναφερθέν αίτημα στον κ. Παυλόπουλο, αλλά και να στηθεί ακραίο επικοινωνιακό σκηνικό, για να διαταχθεί η «βίαιη προσαγωγή» του κεντρικού τραπεζίτη.