Η Ψηφιακή Αφήγηση σε εποχές Κρίσης

Από news247.gr

Το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ από κοινού με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνουν στις 8, 9 και 10 Μαΐου 2014 στην Αθήνα Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: «Η Ψηφιακή Αφήγηση σε εποχές Κρίσης».

Το συνέδριο αυτό οργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και φιλοδοξεί να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο η ψηφιακή αφήγηση μπορεί να λειτουργήσει ως απάντηση ή ως αντίδοτο στις διάφορες μορφές της κρίσης.

Η ψηφιακή αφήγηση συνδυάζει την παραδοσιακή αφήγηση - που αποτελεί διαχρονικά βασική ανθρώπινη ανάγκη - με τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα. Σε μια εποχή κρίσης, η ψηφιακή αφήγηση αποτελεί τόσο μέσο δημιουργικής αντίδρασης και κάθαρσης όσο και μέσο αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Στο διεθνές συνέδριο συμμετέχουν μεταξύ άλλων επιστημόνων και ειδικών στο θέμα και αυτοί που πρωτοστάτησαν στην ανάδειξη της ψηφιακής αφήγησης, όπως ο Joe Lambert και η Pip Hardy.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει:

  • Κεντρικές ομιλίες, παρουσιάσεις εργασιών και πάνελ, όπου προβάλλεται ο βιωματικός, εξομολογητικός και λυτρωτικός χαρακτήρας της ψηφιακής αφήγησης
  • Προβολές ψηφιακών ιστοριών των ομιλητών
  • Εργαστήρια για την ψηφιακή αφήγηση (workshops)
  • Παράλληλες δωρεάν δράσεις που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, παιδιά και γονείς

επίσημος ιστοχώρος συνεδρίου: http://dst.ntlab.gr/
ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας: dst14@ntlab.gr

χρόνος και χώρος:
8-9-10 Μαΐου 2014
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Μασσαλίας 22