Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου: Δυο χρόνια toportal.gr

του Άρη Δαβαράκη

Ξεκινήσαμε με μεγάλο ενθουσιασμό πριν από δύο ακριβώς χρόνια. Δεν ήμασταν επτά  (Σαν τις «αδελφές Τατά από τον Λαγκαδά» της «Οδού Ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκι). Ήμασταν τέσσερις. Η Ηλέκτρα, ο Νίκος, ο Γιώργος, ο Άρης. Καθαρά πρακτικοί (βλέπε οικονομικοί)  λόγοι μας αναγκάσανε πάνω στον έναν χρόνο να μείνουμε μόνον δύο – ο Γιώργος και ο Άρης. Το παλέψαμε και φτάσαμε όρθιοι μέχρι αυτές τις εκλογές που εξασφάλισαν μια καθαρή τετραετία στον Αλέξη Τσίπρα. Συμβάλλαμε όσο μπορούσαμε με τα μέσα που είχαμε και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Και, παρά τις δυσκολίες και την πολλή δουλειά, ήταν ωραία φάση.

Τώρα, σταδιακά, όχι από την μια μέρα στην άλλη, μπαίνοντας στην τρίτη (και καλύτερη!) χρονιά μας, μεταμορφωνόμαστε και βάζουμε άλλες προτεραιότητες. Όχι μόνοι μας – μαζί σας. Αναφέρομαι σε δυό-τρείς χιλιάδες πιστούς καθημερινούς επισκέπτες που συμπάθησαν toportal.gr και το επισκέπτονται κάθε μέρα. Οι παρεμβάσεις σας, οι προτροπές και οι προτάσεις θα είναι για μας πολύτιμος μπούσουλας.

Πάντως η «μικρο-πολιτική» σιγά-σιγά θα περιοριστεί άμεσα, μια και είναι λίγο βαρετό να γράφουμε σεντόνια υπερ του ενός η του άλλου. Οι πολιτικοί θα κάνουν την δουλειά τους και εμείς που δεν είμαστε πολιτικοί και αγαπάμε την επικοινωνία, την τέχνη, τις νέες τεχνολογίες, τα γεγονότα που σημαδεύουν την ιστορία όλου του πλανήτη, τις δράσεις, τις εναλλακτικές προσεγγίσεις στον τρόπο ζωής όλων μας, το οικοσύστημα, την ιστορία, την έρευνα, την καινοτομία, το επιχειρείν σε νέα γήπεδα από νέους ανθρώπους με άλλα μυαλά – και πολλά άλλα – θα στρέψουμε τις κεραίες μας προς όλα αυτά και όλα τα άλλα ουσιώδη και πρωταρχικά.

Σιγά-σιγά όμως. Και αφού συνεννοηθούμε με τους ελάχιστους «σπόνσορες» που μας στήριξαν μέχρι τα δεύτερα γενέθλιά μας – που μας βρίσκουν ευτυχώς άφραγκους και εκτός κάθε «κυκλώματος» που θα μπορούσε να μας δεσμεύει.

Αν τα καταφέρουμε και πάνε όλα καλά, του χρόνου στις 23 Σεπτεμβρίου θα έχουμε να σας πούμε άλλα νέα, ακόμα πιο ευχάριστα.

Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε πως θα γίνουμε πολύ ωραίοι πιά, αντάξιοι των πιστών μας φίλων αλλά και των πολλών και αξιόλογων «εχθρών» μας που ενεργοποιούν με τις αντιρρήσεις τους την σκέψη μας.