Σκούπα και φαράσι

Του Θανάση Καρτερού

Την εποχή των Λαμπράκηδων είχαμε τις κοπέλες της ως άνω αντεθνικής οργάνωσης με τις μαύρες κάλτσες. Στόχος των οποίων ήταν να παρασύρουν τους αγνούς βλαστούς της εθνικοφροσύνης διά της σεξουαλικής αποπλάνησης στην ιδεολογική παραπλάνηση. Μάλιστα, έτσι έγραφαν, και μη γελάτε. Ο εθνικόφρων τύπος της εποχής έβριθε από ρεπορτάζ, αποκαλυπτικές φωτογραφίες, συγκλονιστικές μαρτυρίες "θυμάτων" και ασφαλίτικες επιβεβαιώσεις.

Την εποχή της δικτατορίας είχαμε την πλούσια ζωή των καθοδηγητών, σε αντίθεση με τους απλούς αγωνιστές που δεν είχαν στην ήλιο μοίρα. Πράγμα που συνεχίστηκε και την εποχή που έδεναν τα σκυλιά της κίτρινης δημοσιογραφίας με τα λουκάνικα του ΠΑΣΟΚ. Και ο αυριανισμός αποκάλυψε τη βίλα του Χαρίλαου -εκεί να δείτε μεγαλειώδεις φωτογραφίες. Και το κότερο του Χαρίλαου -γι' αυτό δυστυχώς δεν υπήρχαν φωτογραφίες. Και άλλα πολλά και εξίσου έγκυρα.

Κρατάει χρόνια, δηλαδή, αυτή η κολόνια. Να λασπώνεται ο καταγγέλλων για να υπονομεύονται οι καταγγελίες. Μιλάς για τη διαφθορά τους; Θα κάνουν ό,τι μπορούν για να σε βγάλουν διεφθαρμένο. Για τη διαπλοκή τους; Διαπλεκόμενο. Για τα ρουσφέτια τους; Μαυρογιαλούρο. Για τα σκάνδαλά τους; Ύποπτο σκανδάλων. Έτσι που να επιβεβαιώνεται κάθε φορά το ρηθέν υπό των προφητών τους: Αν τους βγάλουμε ίδιους με μας, τότε δεν θα είναι πιστευτά όσα λένε για μας.

Έτσι δεν πρέπει να μας κάνει καμιά ιδιαίτερη εντύπωση αυτό που γίνεται σήμερα. Και διαπλεκόμενο θα τον βγάλουν τον ΣΥΡΙΖΑ, και ολιγάρχη τον Τσίπρα, και φλάμπουρο θα τις κάνουν τις δήθεν εργολαβικές παρανομίες στελεχών της Αριστεράς. Και πολύ που τον κόφτει τον Θέμο, και τον κάθε Θέμο, αν εμείς τον καταγγέλλουμε ως φερέφωνο της διαπλοκής. Κάτι τέτοια βάρη αυτός τα κουβαλάει άνετα, εκπαιδευμένος όπως είναι να σηκώνει ασήκωτες μαύρες σακούλες.

Και τι πρέπει να γίνει; Θα τα ανασκευάσουν προφανώς οι αρμόδιοι όσα τερατώδη λέγονται. Αλλά αυτοί και τα ανασκευασμένα τα επανασυσκευάζουν και συνεχίζουν. Λέγε - λέγε, σου λέει, κάτι θα μείνει. Κι έτσι το κύριο, το άκρως δημοκρατικό και πολιτικό, είναι ένα: Όταν με το καλό ξαναπάτε καλόπαιδα στο Μαξίμου, αφήστε τα λόγια για τη διαπλοκή. Και δώστε στους εισαγγελείς ελευθέρας και στήριξη για σκούπα και φαράσι. Διότι, όσο η διαπλοκή θα μακροημερεύει στα ΜΜΕ, τόσο η συκοφαντία θα σακατεύει ζωές και ιδέες...

 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Σχόλια

 • 1 Ο/Η ΞΕΝΟΦΩΝ ΙΣΑΡΗΣ έγραψε: (πριν 3 έτη)

  Δυστυχώς ο Τσιπρας ήταν πιο απατεώνας και ψεύτης κι απο τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ας το χωνέψουμε πια αυτό στον εγωισμό μας όλοι εμείς που τον πιστέψαμε και ξεχυθήκαμε στις πλατείες να τον υποστηρίζουμε στις Βρυξέλλες, κάθε φορά που εκείνος τελικά εκεί μας πρόδιδε. Ξαναψηφίζοντας τον αυτό δεν θα αλλάξει.

  Ας το παραδεχτούμε για να αφήσουμε πίσω μας το παλιό. Μόνον η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Μανώλης Γλεζος, ο Γ. Βαρουφακης, η Σοφία Σακοράφα και μια χούφτα το πολύ άλλοι εχουν δώσει πράξεις που λένε ότι δεν είναι ψεύτες. Έχουν συνείδηση των ευθυνών που τους δίνει το τιμόνι και ο έλεγχος πάνω στη μοίρα τόσων ανθρώπων. Αντί απλά να απολαμβάνουν την ισχύ τους με αυτό το τιμόνι πανω στις μοίρες όλων μας. Χρησιμοποιώντας την για να υπογράφουν συμφωνίες που συμφέρουν μόνον αυτούς.

  Ο Τσιπρας έκλεψε το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκλεψε όμως και όλους αυτούς που ΕΚΑΝΑΝ όσα εμείς ελπίσαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει όταν τον υποστηρίξαμε. Αυτοί δεν είναι τώρα μαζί του.

  Ο Τσιπρας είναι ΜΟΝΟΝ ο Τσιπρας. Αν τα δικά του έργα, αυτά που μόνο εκείνος επέλεξε και εκτέλεσε, όπως όταν έκανε το ΟΧΙ ναι, ή όταν ΜΟΝΟΣ του υπόγραψε το Μνημόνιο 3 σας ικανοποίησαν, τότε ψηφίστε τον πάλι.

  Γιατί αυτά θα κάνει πάλι επειδή αυτό ΕΙΝΑΙ ο Τσιπρας. Στις 25/1 όσο και αν φρικτά προδοθήκαμε και εξαπατηθήκαμε δικαιολογούμαστε γιατί δεν τον ξέραμε. Τώρα όμως; Μόνο από εγωισμό; Ίσα για να μη παραδεχτούμε ότι μας δούλεψε τόσο; Τόσο κι άλλο τόσο μας δούλεψε και λοιπόν; Σημασία έχει τι θα κάνουμε τώρα. Οι πρωθυπουργοί μπροστά σε εθνικούς κινδύνους δεν εκβιάζονται ούτε βεβαίως παραιτούνται.

  Αν ο Τσιπρας είχε το ελάχιστο φιλότιμο και ειλικρίνεια δεν θα είχε βάλει καν υποψηφιότητα τώρα, ύστερα από την παραίτηση του.

 • 2 Ο/Η stam έγραψε: (πριν 3 έτη)

  ε βεβαια με ιδιωτικο συμφωνητικο κλεινουμε ολοι τις δουλειες μας ,ειδικα απο εκατομυριο και πανω.
  ποσο σανο ,ποσα προβατα ,ποσους χρησιμους ηλιθιους χρειαζεστε για να μας πεισετε ?

loading..