Υπάρχουν κάτι στιγμές...

του Αλέξανδρου Raskolnick

Δεν υπάρχουν πια ψευδαισθήσεις περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. 

Καλό είναι, όμως, να πορευόμαστε χωρίς ψευδαισθήσεις. 

Χάθηκε ένας πόλεμος και αυτή η λεόντειος συμφωνία που μας προσφέρεται, αρμόζει στους ηττημένους!

Ας πάμε τώρα παρακάτω. 

Και να πάμε, όχι στα τυφλά, όπως πορευόμαστε μέχρι σήμερα, αλλά με ένα σχέδιο! Τόσο δύσκολο, επιτέλους, είναι να φτιάξουμε έναν μπούσουλα που να μπορέσουμε να τον ακολουθήσουμε με "ηρεμία", πια;

Να ξεκινήσουμε επιτέλους να εκπονούμε αυτό το ανύπαρκτο προς το παρόν σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και απορρόφησης των αμύθητων, για τα δεδομένα της εποχής, κοινοτικών πόρων που λιμνάζουν αναξιοποίητοι.

Ν' αρχίσουμε να ξεσκονίζουμε τα αρχεία των πτωχών μας τραπεζών για να εντοπίσουμε τα τρωκτικά που τόσα χρόνια ροκάνιζαν κι αναμφίβολα συνεχίζουν να ροκανίζουν τα δημόσια ταμεία. Μαζί, να φτιάξουμε σιγά-σιγά κι εκείνο το περίφημο περιουσιολόγιο για να σταματήσουν να αιτούνται επιδομάτων αλληλεγγύης και κοινωνικών βοηθημάτων, οι μπαγάσηδες έχοντες και κατέχοντες.

Ν' αφοσιωθούμε στον λογιστικό έλεγχο του χρέους που έχει ξεκινήσει, για να ξεμαγαρίσει κάποτε ετούτος ο τόπος από όλους αυτούς που πίνοντας και τρώγοντας εις υγείαν ημών των κορόιδων, μας έσωζαν όλα αυτά τα χρόνια –και τώρα ονειρεύονται να μας ξαναματασώσουν, οι θρασείς…

Ν' απαιτήσουμε ως κοινωνία και το ξεμαγάρισμα αυτού του στάβλου που ονομάζεται "Ελληνική Δικαιοσύνη"...

Ανηφορικός είναι ο δρόμος και θέλει σχέδιο πορείας...

Αντί για επιμύθιο: 

Σύμφωνα με το mediapart και τις εξομολογήσεις Έλληνα αξιωματούχου που δεν κατονομάζεται, η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, είχε αντιληφθεί ήδη από τον Φεβρουάριο ότι δεν διαπραγματεύεται με εταίρους αλλά με στυγνούς εκβιαστές μιας ιδιότυπης ευρω-μαφίας. 

Σύμφωνα δε, με τον  Μάσσιμο Ντ' Αλέμα,  η ευρω-μαφία, εξαιτίας της έλλειψης συμφωνίας τις τελευταίες ημέρες και με δεδομένο το ελληνικό "όχι" στο δημοψήφισμα, εξανέμισε, στα χρηματιστήρια, επτακόσια με οκτακόσια δισεκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να στηρίξει τον απαίσιο εκβιασμό της προς την ελληνική πλευρά, ποσό υπερδιπλάσιο του συνόλου του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Ας μην φανταστούμε, καλύτερα, ποια θα ήταν η εξέλιξη των πραγμάτων αν είχαμε προκηρύξει το δημοψήφισμα τον περασμένο Φεβρουάριο, τότε που το "όχι" θα μάζευε 80% και τα δημόσια ταμεία δεν είχαν μέσα μόνο αράχνες! Ας μην φανταστούμε τι θα τους είχε κοστίσει να μας γονατίσουν! Αν είχαν καταφέρει να μας γονατίσουν. Ας όψεται η ανοησία της δημιουργικής ασάφειας, απέναντι στην εγκαίρως διαπιστωμένη καταστροφική σαφήνεια της ευρω-μαφίας!

Τα λάθη της ομάδας διαπραγμάτευσης είναι πολλά και ασυγχώρητα, αλλά αν τολμήσουμε να κοιτάξουμε πίσω, θα μετατραπούμε σε στήλες άλατος, όπως η γυναίκα του Λωτ! 

Κοιτάμε μπροστά... 

Μπροστά μας, είναι η υπόλοιπη ζωή μας. 

Οι λαοί ούτε πεθαίνουν ούτε χρεοκοπούν. Μόνο οι επιχειρήσεις και τα κόμματα χρεοκοπούν, όταν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών... Αυτό που έχει σημασία τώρα, είναι να μη χαθεί κι άλλος χρόνος... Δεν το αντέχει ούτε η κοινωνία μας ούτε η οικονομία μας...

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Σχόλια

 • 1 Ο/Η ΞΕΝΟΦΩΝ ΙΣΑΡΗΣ έγραψε: (πριν 3 έτη)

  Ειναι κομπίνα. Που υφαίνεται στα Γιουρογκρουπ, κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς να κρατάνε καν πρακτικά για ευνόητους λογους. Μια κομπίνα πολλών δις ευρώ υπο τη μορφή "πακετων διάσωσης" εις βάρος ΟΛΩΝ των ευρωπαιων πολιτών, η οποία χρηματοδοτεί σε όλη την Ευρωπη την ανάλογη προπαγανδα αποπροσανατολισμού της Κοινής Γνωμης στα σοσιαλ μιντια. Ωστε όλοι να κοιταζουν εκεί που πρεπει ...

 • 2 Ο/Η Κλαζομενεύς έγραψε: (πριν 3 έτη)

  Και όλα αυτά θα τα κάνει ο Τσίπρας και η παρέα του;;;; Ας γελάσουμε όλοι βροντερά!!!

 • 3 Ο/Η Αλέξανδρος Raskolnick έγραψε: (πριν 3 έτη)

  Κλαζομενέα, δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι όλα αυτά μπορεί να τα πετύχει ο Τσίπρας και η παρέα του.

  Αλλά δεν μπορώ να γελάσω, γιατί μετά από 5 χρόνια που παρακολουθώ την εξέλιξη των πολιτικών μας πραγμάτων, είμαι απολύτως βέβαιος ότι όλα αυτά τα αναγκαία, δεν μπορούν να τα πετύχουν οι τυχάρπαστοι που αποτελούν το αντίπαλο πολιτικό δέος: ένα συνονθύλευμα υπόλογων πολιτικών απατεώνων, κατάπτυστων δειγμάτων από αποτυχημένα ψευτοκουτσαβάκια και μυστακοφόρους κουραδόμαγκες της συμφοράς, ένας ανυπόφορος εσμός υπαλλήλων της ολιγαρχίας, νόθων γεννοβολημάτων ενδόξων γεννητόρων και αχαρακτήριστων πλαστογράφων της κοινής λογικής, πράγμα που αντικειμενικά μιλώντας, είναι πολύ κακό για τη χολή Δημοκρατία μας∙ αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση.

  Δεν γελώ καθόλου, λοιπόν...

 • 4 Ο/Η Ε. Στ. έγραψε: (πριν 3 έτη)

  Αλέξανδρε, μη συγχίζεσαι. Και φρονίμως δεν γελάς γιατί ζούμε δράμα και όχι κωμωδία.Η κυβέρνηση Συριζανέλ θα έχει την τύχη και την μοίρα όσων κυβερνήσεων διαχειρίστηκαν μνημόνια. Και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ διασπάστηκαν, άλλαξαν αρχηγούς, ο Σύριζα (χωρίς ΑΝΕΛ ακόμη τότε), υποδέχτηκε όοολο τον συρφετό των δυσαρεστημένων κι ο Τσίπρας αγωνιούσε να έρθει στην κυβέρνηση για να σκίσει τα μνημόνια με έναν νόμο και να αλλάξει την Ευρώπη με το μαγικό ραβδάκι του connoisseur Gianis. Και είναι και τυχερός γιατί ουσιαστικά δεν έχει αντιπολίτευση απέναντί του να τον πρήζει με άπειρες φρούδες υποσχέσεις. Aυτοί το έχουν δει το έργο. Όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Και ο Μπόρις Βιάν θα χασκογελάει από τον τάφο του γιατί θα βλέπει "τα μηδενικά να οδύρονται" για άλλη μια φορά...

 • 5 Ο/Η Αλέξανδρος Raskolnick έγραψε: (πριν 3 έτη)

  Ε.Στ. Συγχύζομαι επειδή δεν κάνουμε τίποτα ενώ οφείλουμε να ομονοήσουμε και να αντισταθούμε! Συγχύζομαι επειδή πιστεύω ότι η πρώτη γραμμή αντίστασής μας, είναι να πιέσουμε την κυβέρνηση (αν καταφέρει να σταθεί όρθια και επιβιώσει μετά από αυτήν την κατάπτυστη συμφωνία που μας έφερε) να χτυπήσει άμεσα και αλύπητα την ντόπια ολιγαρχία και τους μαυραγορίτες ακόλουθους του ελεεινού συστήματος που μας κατάντησε εδώ που μας κατάντησε.

  Αλλά βλέπετε... Επιμένουμε να αερολογούμε και να διχαζόμαστε. Σαν κοινωνία είμαστε για κλάματα... Ούτε ο Μπορίς Βιάν δεν θα κατάφερνε να μας διακωμωδήσει... Μόνο να φτύσει στους τάφους μας ...

 • 6 Ο/Η Εμη Σταματοπούλου έγραψε: (πριν 3 έτη)

  Αλέκανδρε, να ομονοήσουμε το ξεχνάμε. Δεν το διαθέτουμε ως χώρα. Μπορούμε όμως να απαιτήσουμε την διαχείριση της ζωής μας από σοβαρά άτομα. Ο Τσίπρας έχει αναθέσει σε καραμπινάτα λαμόγια (πολιτικά και οικονονμικά) καίριες θέσεις. Μόλις όμως εγώ αρχίσω να τους αναφέρω έναν έναν, εσύ (παράδειγμα λέω) και χιλιάδες ταλιμπάν θα μου την πέσουν για τα λαμόγια του Πασοκ και της ΝΔ και θα με ρωτήσουν το ανατριχιαστικό, "Προτιμούσες τον Άκη, μήπως;" Οι γνωστοί και εύκολοι συμψηφισμοί κι έπειτα κοιμόμαστε ήσυχοι αφού τα ίδια έκαναν και οι άλλοι. Καταγγελία, λοιπόν. Κάθε μέρα, κάθε στιγμή, κάθε δευτερόλεπτο που κάποιος υποτιμά τη νοημοσύνη μας και εν τέλει, τη ζωή μας. Χτύπημα αλύπητο μέρα νύχτα. Εκεί θα φανεί η διαφορά. Μην ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του Συριζανέλ προέρχεται από εκείνους που επί Πασόκ και ΝΔ έκαναν μούγκα στα πάντα. Η πρώτη μας κίνηση λοιπόν, είναι να μην καταπίνουμε τίποτα αμάσητο και να μην μασάμε ταραμά.

 • 7 Ο/Η KillKiss έγραψε: (πριν 3 έτη)

  Αγαπητέ Ishkandar

  Τα στοιχεία έχουν πάντα δύο αναγνώσεις. Για παράδειγμα, κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν πως αν είχαμε τυπώσει τα χαρτάκια του Βαρουφάκη, θα είχαμε καταφέρει να γονατίσουμε την Ευρώπη. Και διαβάζοντας τις δηλώσεις Ντ' Αλέμα, για τα 800 δις θα νοιώσουν επιβεβαιωμένοι. "Αν είχαμε συνεχίσει, αν είχαμε δείξει πως είμαστε όντως έτοιμοι να κηρύξουμε χρεοκοπία, το κόστος για την Ευρώπη θα ήταν τόσο μεγάλο που θα τους αναγκάζαμε να δεχθούν μια καλή συμφωνία".

  Κάποιοι άλλοι, αν το δημοψήφισμα γινόταν τον Φεβρουάριο, απλώς θα ένοιωθαν επιβεβαιωμένοι ότι οι προβλέψεις τους επιβεβαιώθηκαν στο έπακρον: Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφαγε πόρτα με το "καλημέρα", ότι οι Ευρωπαίοι θα μας διώξουν από το ευρώ - και προπαντός, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τη δραχμή ως κρυφή ατζέντα. Γιατί αλλιώς, "γιατί να πάει σε δημοψήφισμα, αντί να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση;"

  Είναι παράδοξο, αλλά τα πράγματα έφτασαν εκεί που έφτασαν γιατί δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Το 62% δεν μαζεύτηκε εν αιθρία. Μαζεύτηκε από έναν κόσμο που διαπίστωνε τις απανωτές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης επί μήνες, και την αδιαλλαξία των "εταίρων" - συν βεβαίως τη στάση των νταβατζήδων.

  Εδώ που βρισκόμαστε, έχουμε τουλάχιστον εγγράψει το ζήτημα του χρέους στην ευρωπαϊκή συνείδηση. Η Γερμανία στιγματίστηκε, μαζί με τις πολιτικές λιτότητας. Αποφύγαμε επίσης την επιστροφή των Σαμαροβορίδηδων που θα επέστρεφαν για να πιουν αίμα, αν ο Τσίπρας παραιτείτο, ή κατέρρεε η κυβέρνηση. Ανασκουμπωνόμαστε λοιπόν. Τηρούμε ως καταναλωτές την κυριακάτικη αργία, μποϋκοτάρουμε το γάλα του Γιούνκερ των 7 ημερών, ελέγχουμε να δούμε πού θα μοιραστούν τα λεφτά άμα έρθουν. Και περιμένουμε.

 • 8 Ο/Η Αλέξανδρος Raskolnick έγραψε: (πριν 3 έτη)

  Έμη Σταματοπούλου, επί προσωπικού: παραβιάζοντας ανοιχτές θύρες, προτρέχετε με χρήση ατυχών παραδειγμάτων και ανεπίδεκτων χαρακτηρισμών...

  Για του λόγου το αληθές, scripta manent http://www.toportal.gr/?i=toportal.el.article&id=8170

 • 9 Ο/Η Αλέξανδρος Raskolnick έγραψε: (πριν 3 έτη)

  @KillKiss Ό,τι έγινε, έγινε και δεν ξεγίνεται, αλλά ας μην λέμε ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος, γιατί δεν είναι αλήθεια. Το 62% ήταν ένα συνονθύλευμα τάσεων και κινήτρων και φοβάμαι ότι εθελοτυφλείτε, αγνοώντας το πραγματικό κοινωνικό περίγραμμα. Ένας λαός που δεν έχει κανένα ενδιαφέρον πέρα από τον στενό κοινωνικό του κύκλο (οικογένεια, φίλοι, κουμπάροι). Κανένα ενδιαφέρον για το κοινό καλό. Ένας λαός που φοροδιαφεύγει στηρίζοντας την κυβέρνηση και που ψήφισε "ΟΧΙ" αφού πρώτα είχε μπουκάρει ν΄αδειάσει τα ράφια των supermarkets από τα τρόφιμα και τις τράπεζες από το ρευστό.

  Αναγνωρίζω πρώτος ότι αυτό το αναπάντεχο "ΟΧΙ" έβαλε στο τραπέζι το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους κι έθεσε υπό αμφισβήτηση την γερμανική ηγεσία, καταρρίπτοντας στην σε ηγεμονία. Τώρα, όμως, τα βλέμματα είναι στραμμένα στο εσωτερικό μέτωπο και στη διαχείριση της εθνικής ήττας: η Ιστορία, καθισμένη πάνω στον σωρό των πτωμάτων της κρίσης, των αυτοχείρων και των άλλων θυμάτων που πληθαίνουν, παρακολουθεί και γράφει... http://my-pillow-book.blogspot.com/2015/07/history.html

loading..