Ολα είναι δρόμος

του Άρη Δαβαράκη

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από εκείνη τη μέρα που ο Χριστόφορος Βερναρδάκης σκέφτηκε πως θα μπορούσε ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ να μου αναθέσουν την δημιουργία ενός site που να είναι κυρίως πολιτιστικό, κοινωνικά πολιτιστικό, με την ευρύτερη έννοια. Να μην ακολουθεί απαραίτητα «κομματικές» πολιτικές και να δηλώνει με τον τρόπο του πως η πολιτική δίνει επιτέλους τον απαραίτητο χώρο για  να εκφραστεί  το αίσθημα, η αισθητική, ο πολιτισμός, η τέχνη, η κοινωνική αγωνία, οι διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται μέσα απο την δημιουργικότητα και όχι με εκκωφαντικές κραυγές και ύβρεις, μέσα σε μιαν ευρύτητα που να μας υποχρεώνει να σκεφθούμε ελεύθερα ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί για το κοινό μας μέλλον. Ο Αλέξης Τσίπρας ενδιαφέρθηκε αμέσως γι’ αυτή την πρόταση του Χριστόφορου και την άλλη μέρα κιόλας βάλαμε μπρός για την πραγματοποίηση αυτού του site που σήμερα σκάει μύτη και ονομάζεται toportal.gr.

Το πρώτο που έκανα εγώ αναλαμβάνοντας αυτή την ευθύνη που πάρα πολύ με ενδιέφερε από την πρώτη στιγμή, ήταν να πάω στην e-worx, την εταιρεία που έχει σχεδιάσει και το protagon.gr του οποίου ήμουν και συνεχίζω να είμαι ιδρυτικό μέλος και συνεργάτης. Μέχρι εκείνες τις μέρες συμμετείχα και στην συντακτική επιτροπή από την οποία παραιτήθηκα μόλις δώσαμε τα χέρια με τον Τσίπρα, τον Βερναρδάκη, τον Νίκο Παπά και τους υπόλοιπους καινούργιους φίλους στον ΣΥΡΙΖΑ. Η εμπειρία μου μετά από τρία χρόνια protagon με είχε διδάξει πως δεν μπορείς να φτιάξεις στο διαδίκτυο κάτι γερό, αποτελεσματικό και ενδιαφέρον αισθητικά χωρίς την υποδομή που μπορούν να σου δώσουν μόνο αυτοί που ξέρουν καλά πως λειτουργεί «ηλεκτρονικά» το πακέτο. Οι άνθρωποι της  e-worx  βάλανε πλάτη και στηρίξανε αυτό το καινούργιο project σαν καλοί παλιοί φίλοι. Το πράγμα άρχισε να παίρνει σχήμα και μορφή και εγώ ξεκίνησα τις επαφές μου με ενδεχόμενους μελλοντικούς συνεργάτες.

Όμως το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Όπως κάθε πρωτοβουλία που κινείται από καλές και αγαθές προθέσεις και μόνο, το site μας συνάντησε αρκετές δυσκολίες, αργοπορίες, κολλήματα, προβλήματα και αναβολές για διάφορους λόγους που δεν έχουν πια καμιά  σημασία σήμερα. Ευτυχώς όλα ξεπεράστηκαν εύκολα και με καλή διάθεση από όλες τις πλευρές και σήμερα «βγαίνουμε» (λίγο απροετοίμαστοι βέβαια) γιατί ξέρουμε ότι ποτέ δεν θα είμαστε απολύτως έτοιμοι. Αποφασίσαμε λοιπόν να αγνοήσουμε και να ξεπεράσουμε διάφορες μικροδυσκολίες και αγκυλώσεις και να ξεκινήσουμε, αποφασισμένοι να διορθώνουμε κάθε μέρα τα λάθη και τις ελλείψεις μας, μέχρι να φτάσουμε να γίνουμε απλοί, «καθαροί» και ευανάγνωστοι το συντομότερο δυνατόν.

Υπολογίζουμε πολύ στα social media και στους ανθρώπους που ανακαλύπτουμε μέσα απ’ αυτά γιατί δεν έχουμε εδώ «γνωστές υπογραφές» και προβεβλημένους ανθρώπους των ΜΜΕ όπως συμβαίνει σε άλλα site. Υπολογίζουμε λοιπόν πολύ στην συνεργασία όσων από σας γράφετε, ή φωτογραφίζετε, η ασχολείστε με video art, με ρεπορτάζ, με τα blogs και τα κοινωνικά δίκτυα και με ότι τέλος πάντων θα σας ενδιέφερε να μοιραστείτε με άλλους ανθρώπους σε αυτούς τους παράξενους, δύσκολους αλλά και εξαιρετικά ζωντανούς και ενδιαφέροντες καιρούς που ζούμε. Τώρα που όλα αλλάζουν και μεταμορφώνονται για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα τεράστια εμπόδια που, σχεδόν ξαφνικά, υψώθηκαν μπροστά μας και περιμένουνε να τα υπερβούμε – και έτσι να ανεβούμε ένα σκαλί πιο πάνω.

Περιμένουμε λοιπόν την συνεργασία σας, σε όποια μορφή σας εκφράζει καλύτερα, στο mail μας : toportal.gr@gmail.com. Και φυσικά τις παρατηρήσεις  και τις προτάσεις, την κριτική σας και, βέβαια, το χαμόγελό σας - γιατί όλα είναι δρόμος και δεν είμαστε μόνοι!

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Σχόλια

 • 1 Ο/Η Κατερινα Φουρακη έγραψε: (πριν 5 έτη)

  καλή αρχή παιδιά
  και βέβαια δεν είστε μόνοι !
  καλωσορίζουμε και αγκαλιάζουμε την νέα σας προσπάθεια με αγάπη ........

 • 2 Ο/Η Μπέττυ Σταυροπούλου Αραβαντινού έγραψε: (πριν 5 έτη)

  Με εξιτάρει το '' όλα είναι δρόμος '' !!! Πρόσκληση και πρόκληση για τους οδοιπόρους, τους δρομείς ,τους ριψοκίνδυνους, τους αναρριχητές, τους πρωταθλητές ,αλλά και τους ασθμαίνοντες και όσους μόλις ισορρόπησαν , αφού έπεσαν και σύρθηκαν και ξαναστάθηκαν '' όρθιοι ''...
  Καλό δρόμο, λοιπόν!!! Σε όλους!!!

 • 3 Ο/Η Γεωργία Μπέζα έγραψε: (πριν 5 έτη)

  Καλή δύναμη σε όλους και σε σας κ. Δαβαράκη! Καλό δρόμο στο "όμορφο" ταξίδι που ξεκινάτε!

 • 4 Ο/Η Νίκος Στεφάνου έγραψε: (πριν 5 έτη)

  Καλό μακρύ και πλατύ δρόμο να έχει toportal !
  Να γίνει το σημείο αναφοράς, και συζήτησης όχι μόνο των πιο "ανήσυχων" ανθρώπων, αλλά και των πιο ... "ήσυχων"!!
  Να δημιουργεί ιδέες και γεγονότα για τον πολιτισμό και την κοινωνία, να φέρνει νέα πράγματα και νέους (φρέσκους) ανθρώπους στη ζωή μας.
  Άλλωστε τα "πρόσωπα" πάντα φρέσκαραν την επικαιρότητα!
  Καλή αρχή και ακλύτερη συνέχεια!!

 • 5 Ο/Η Theo έγραψε: (πριν 5 έτη)

  Καλή αρχή, Άρη, και καλή δύναμη σε όλους σας!

  Εύχομαι η φρεσκάδα της αρχής να διατηρείται πάντα κι οι εμπνεύσεις να έρχονται από τη μόνη πηγή (ξέρεις εσύ).

 • 6 Ο/Η angelo saracini έγραψε: (πριν 5 έτη)

  πως να ξαναβρουμε...τους παλιους καλους δρομους ?

 • 7 Ο/Η στεφανος γιουργας έγραψε: (πριν 5 έτη)

  καλή αρχή Αρη και λοιποί συνεργάτες..ειλικρινά σαν πρώτη εικόνα μου αρέσει αρκετά. ελπίζω και εύχομαι αυτή η προτροπή για ενεργό συμμετοχή των πάντων να υλοποιηθεί και είναι μόνιμη...Καλό δρόμο λοιπόν !!!!

 • 8 Ο/Η Πορτοκαλάκη Ματίνα έγραψε: (πριν 5 έτη)

  Καλή αρχή λοιπόν και καλή επιτυχία στη νέα προσπάθεια. Οι δυσκολίες σίγουρα θα ξεπεραστούν.
  Τις γνωστές υπογραφές και τα προβεβλημένα πρόσωπα των ΜΜΕ τους γνωρίσαμε .......αρκετά καλά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Δεν τους χρειαζόμαστε καθόλου.
  Ομως χρειαζόμαστε απλή , καθαρή και ειλικρινή σκέψη από ανθρώπους που αγαπάμε και που βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο.
  Οσο περισσότεροι , τόσο πιό δυνατοί. Καλή συνέχεια.

 • 9 Ο/Η Mattilda Aliferi έγραψε: (πριν 5 έτη)

  Να είναι μακρύς και δημιουργικός ο νέος δρόμος.
  Τα εμπόδια που βρήκατε και θα βρείτε να σας κάνουν πιο δυνατούς, αλλά να παραμείνετε ΠΑΝΤΑ "καθαροί" και να μην ενδώσετε στις φρούδες υποσχέσεις,ή ότι άλλο προκύψει. Καλή επιτυχία, καλοτάξιδοι και πάντα ειλικρινείς και δίκαιοι.

 • 10 Ο/Η Θανος Μιχαλας έγραψε: (πριν 5 έτη)

  Καλη αρχη σε ολους.Συγχαρητηρια σ αυτους που ονειρευτηκαν, σχεδιασαν, κ τελικα υλοποιησαν το " δρομο" γιατι "θα 'ναι μακρυς ο δρομος " παρολο που δεν το ευχομαι . Πρεπει ομως να υπαρχει ενας δρομος κοινος για ολους

 • 11 Ο/Η Φλώρα Παπαδόγγονα έγραψε: (πριν 5 έτη)

  Μα είναι δυνατον να μοιάζετε με το protagon; Ενα site που αν μη τι άλλο έχει σταθεί απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και διπλα στο μνημόνιο. Μας απογοητεύετε.

 • 12 Ο/Η olga έγραψε: (πριν 5 έτη)

  Καλη αρχη και καλη επιτυχια. Πρεπει να υπαρχουν τετοιες προσπαθειες στις δυσκολες εποχες που ζουμε κι οσο για τα ...γνωστα ονοματα, τι τα θελουμε;
  Ας ακουστουν και καποιες φρεσκες φωνες.

loading..