toportal.gr Airways: Αναγνωριστικές πτήσεις

του Άρη Δαβαράκη

Το προχτεσινό μου κείμενο προκάλεσε το ενδιαφέρον πολύ περισσότερων ενδεχομένων συνεργατών απ’ ότι περίμενα. Προσπάθησα να απαντήσω άμεσα αλλά δεν τα κατάφερα παρά μόνο στην αρχή, στους πρώτους που εμφανίστηκαν στο gmail μου. Έχω κι’ έναν σκατοπυρετό και πολύ βήχα και δεν βοηθάει κι’ αυτό. Με κάποιους από όσους πρόλαβα να επικοινωνήσω είπαμε να βρεθούμε από κοντά το ΣΚ, να πιούμε έναν καφέ, να γνωριστούμε – κάποιους που ζούνε στην Αθήνα βέβαια. Με τους άλλους, τους εκτός Αθηνών, τηλεφωνικά, Skype, ότι μπορέσουμε.

Να διευκρινίσω όμως σιγά-σιγά κάποια πράγματα. Η εταιρεία στην οποίαν, τις αμέσως επόμενες μέρες, θα «περάσει» toportal.gr, είναι μια πολύ σοβαρή και οργανωμένη επιχείρηση που έχει τις δικές της αρχές και προτεραιότητες. Αυτές οι αρχές και οι προτεραιότητες είναι που της επέτρεψαν να σταθεί όρθια μέσα σ’ αυτό τσουνάμι που ζούμε όλοι την τελευταία πενταετία – και να είναι υγιής και ανοιχτή προς διάφορες κατευθύνσεις. Όσοι συνεργαστούν σε βάση σταθερή (με μπλοκάκι βέβαια τον πρώτο χρόνο, ας το διευκρινίσουμε και αυτό), θα έχουν να κάνουν με εμένα και την συντακτική ομάδα (της οποίας θα είναι και μέλη ως υπεύθυνοι κάποιων τομέων) για ότι αφορά toportal.gr, την ύλη, την αισθητική του, την διαφήμιση, τις δραστηριότητές μας. Το λογιστήριο όμως είναι στην «ιδιοκτησία». Οπότε αφού μιλήσουμε μαζί και καταλήξουμε κάπου, θα πάτε και θα κουβεντιάσετε (κάτι σαν interview ας πούμε) και με τον υπεύθυνο ενδιάμεσο – δεν θέλω ακόμα να την αποκαλύψω – «της επιχείρησης» για να κανονίσετε όλα τα, για μένα, ΠΟΛΥ δύσκολα: Αμοιβή, ταμεία, ασφάλιση, όρους πρόσληψης και τα λοιπά σχετικά. Αν σας παρηγορεί αυτό, το ίδιο θα κάνω και εγώ και ο Γιώργος και ο υπεύθυνος για το διαφημιστικό  – που επίσης με μπλοκάκι θα πληρωνόμαστε.

Αυτά τα πολύ ρεαλιστικά, που έπρεπε όμως να διευκρινιστούν. Με απασχόλησαν δυο μέρες γιατί διέκρινα σε κάποια μέηλ μια κάπως απογειωμένη διάθεση που πιθανότατα την προκάλεσα εγώ με τον πρώτο κείμενό μου που είχε, όπως είναι φυσικό, έναν ενθουσιασμό για την καλή εξέλιξη. Η δουλειά όμως είναι δουλειά, δεν είναι μόνο πάρτι και ενθουσιασμός – αν και σας υπόσχομαι πως στην περίπτωσή μας θα είναι και τα δύο. Ένοιωσα όμως την ανάγκη να «προσγειώσω» εγκαίρως την πτήση γιατί είμαι και αφηρημένος και δεν το έχω σε πολύ να ξεχάσω τον προορισμό μου ως πιλότος, συνεχίζοντας την πτήση προς άλλο αεροδρόμιο. Ποιητικά αυτό είναι μια χαρά, επιχειρηματικά όμως είναι χάλια. Και επειδή εγώ το επιχειρηματικό «δεν τόχω», νοιώθω τεράστια ανακούφιση που όλο αυτό το κομμάτι θα το διαχειριστούν άνθρωποι που εκτιμώ και που ξέρουν από δουλειές.

Στο επόμενο σημείωμα, που μετά από αυτήν την αναγκαστική προσγείωση θα έχει κάθε λόγο και δικαίωμα να είναι και πάλι απογειωμένο, θέλω να απευθυνθώ σε όλους όσους θέλετε να είστε μέρος αυτής της προσπάθειας για να προωθήσετε τις ιδέες, την τέχνη, τις απόψεις, την δημιουργικότητά σας, το ταλέντο σας, τις θέσεις σας για τα κοινωνικά, αισθητικά, πολιτικά, οικονομικά και πολλά άλλα ζητήματα που συναποτελούν το υλικό για το κοινό μας μέλλον, για το αύριο που περιμένει πολλά από όλους μας – και τα δικαιούται.

Και μετά, λίγο πιο οργανωμένα, θέλω να απευθυνθώ σε όλους όσους, συνεργαζόμενοι ή σαν απλοί επισκέπτες, έχουν αγαπήσει toportal.gr – και έχουν γνώμη γι’ αυτό. Μ’ ενδιαφέρει ίσως περισσότερο από οτιδήποτε άλλο σ’ αυτή τη φάση να μάθω τι έχουν να μας προτείνουν αυτοί οι άνθρωποι, ποια μειονεκτήματα διακρίνουν πρώτοι απ’ όλους, τι θα ήθελαν να δούνε να προστίθεται στην ύλη και την όλη οπτική, τι δεν θα ήθελαν να αλλάξει – και πολλά άλλα. Τις πολύτιμες συμβουλές όσων μας παρακολουθούν από κοντά δλδ.

Προς το παρόν να ευχηθώ καλό ΣΚ και καλά ξεμπερδέματα την Κυριακή στα γήπεδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπου διεξάγεται αυτός ο «μέγας αγώνας» της διαδοχής!

Ζούμε μεγάλες στιγμές συνάνθρωποι: Ας τις αρπάξουμε από το λαιμό πριν μας προλάβουν εκείνες και βρεθεί η πυξίδα καταποντισμένη στα βαθειά της υφαλοκρηπίδας μας…