toportal.gr ψάχνει μόνιμους συνεργάτες

του Άρη Δαβαράκη

Κάποια στιγμή είπα με τον τρόπο μου «φτάνει, δεν πάει άλλο». Αυτό δεν κράτησε βέβαια «μια στιγμή» στην κυριολεξία, κράτησε αρκετές εβδομάδες. Ο Γιώργος Χαλκιαδάκης (που είναι «το άλλο μου μισό» στη  προσπάθεια αυτή την πολύ ιδιότυπη που λέγεται toportal.gr) είναι, ευτυχώς, από τους χαρακτήρες που δεν το βάζουν κάτω εύκολα. Αλλά και εγώ, παράξενο για μένα ομολογώ, όταν με πιάνει, γίνομαι πολύ εργατικός και επίμονος, ωθούμενος όμως συνήθως από αιτίες που δεν είναι «λογικές» αλλά ενστικτώδεις.

Αυτό σαν εισαγωγή. Τώρα στην  ουσία. Ενώ η μικρή μας βιοτεχνία το πάλευε μες’ στο παράλογο, ήρθε μια πρόταση κυριολεκτικά too good to be true. Δεν είναι κανένα μυστικό, σύντομα θα το ανακοινώσουμε, σήμερα όμως δεν θέλω ακόμα να πω ποιός και εκ μέρους ποιάς εταιρείας μου έκανε την πρόταση. Πρόκειται πάντως για μια πολύ επιτυχημένη εταιρεία με δραστηριότητα και εκτός Ελλάδας, μια από τις λίγες υγιείς και ορθολογιστικά στημένες επιχειρήσεις «νέας γενιάς» που έχουν καταφέρει, μέσα στην κρίση, όχι μόνο να σταθούν όρθιες αλλά και να προχωρήσουνε μπροστά αποφασιστικά.

Το ενδιαφέρον μιας τέτοιας επιχείρησης να «αναλάβει» toportal.gr δεν μπορούσε βέβαια να με αφήσει αδιάφορο. Κακά τα ψέματα – είναι από αυτές τις  λίγες προτάσεις που «δεν μπορείς να αρνηθείς».  Οπότε ξαναβάζουμε μπρός.

Αυτή τη φορά όμως ο Γιώργος και εγώ δεν θα είμαστε μόνοι μας. Και γι’ αυτό γράφω αυτό το σημείωμα. Για να ενημερώσω κατ’ αρχήν όσους από εσάς ενδιαφέρονται να συμβάλλουν με κείμενα, ιδέες, φωτογραφίες, βίντεο κλπ στη νέα αυτή, επαγγελματική πια, φάση. Να σας ανακοινώσω πως «ξανανοίγουμε και σας περιμένουμε» με ανοιχτές αγκάλες. Όλοι όσοι έχουν συμβάλλει δυόμιση χρόνια τώρα με κείμενά τους στο toportal.gr (και μας τα έχουν στείλει με e-mail) θα λάβουν ως την Πρωτοχρονιά και ένα «γράμμα» ενημερωτικό ώστε, με την σειρά τους, να μας ενημερώσουν αν θέλουν να βάλουμε τα ονόματά τους με την φωτογραφία και ένα σύντομο βιογραφικό τους (υλικό που θα μας στείλουν οι ίδιοι) στους «μόνιμους συνεργάτες», αυτούς που θέλουν να εκφράζονται, πάντα ελεύθερα, πάντα με τον τρόπο που προτιμά ο καθένας, (και) μέσα από toportal.

Θα βρούμε τον τρόπο να έρθουμε σε επαφή και με τους άλλους φίλους που μας στήριξαν με κείμενά από τα blog τους ή με τα πόστ τους από το Facebook που τα αναρτούσαμε εμείς ως άρθρα, για να δούμε ποιοι έχουν την διάθεση να συνεχίσουμε την «σχέση» μας και σ’ αυτή τη φάση. Θα επικοινωνήσουμε μαζί τους είτε μέσω inbox, είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω κοινών φίλων – θα τη βρούμε την άκρη.

Τώρα. Πάμε στο άλλο κεφάλαιο. Η νέα ιδιοκτησία του toportal του εξασφαλίζει τις εξής αμοιβόμενες θέσεις συνεργατών που εκτός του υπεύθυνου διαφημιστικού, του Γιώργου και εμού, είναι άλλες πέντε (συνολικά 8 άτομα προς το παρόν)

 1. Συντάκτης υπεύθυνος για Πολιτική/Οικονομία (ρεπορτάζ, κείμενα και δημοσιογραφική – όχι «πολιτική» -επίβλεψη των σχετικών θεμάτων)
 2. Συντάκτης υπεύθυνος για Κοινωνία/Κόσμο (ρεπορτάζ, κείμενα και δημοσιογραφική – όχι «πολιτική» -επίβλεψη των σχετικών θεμάτων)
 3. Συντάκτης υπεύθυνος για Πολιτισμό/Επιστήμη (ρεπορτάζ, κείμενα και δημοσιογραφική – όχι «πολιτική» -επίβλεψη των σχετικών θεμάτων)
 4. Συντάκτης υπεύθυνος για Αθλητικά/Άσκηση (ρεπορτάζ, κείμενα και δημοσιογραφική – όχι «οπαδική» ή «διαπλεκόμενη» -επίβλεψη των σχετικών θεμάτων)
 5. Συνεργάτης για γραμματειακή υποστήριξη, με (πληρωμένο) κινητό τηλέφωνο και πολλή όρεξη γι δουλειά, υπομονή και επιμονή.

Αυτοί οι 5 εξυπακούεται ότι μπορεί να είναι γυναίκες ή άντρες, αγόρια ή κορίτσια, άνθρωποι που ήδη γνωρίζουμε ή εντελώς άγνωστοι μας αυτή τη στιγμή. Φτάνει να το πάρουν ζεστά και να έχουν στο μυαλό τους πως όσο πιο πολλά «επενδύσουν» σ’ αυτή την προσπάθεια, τόσο περισσότερο κερδισμένοι θα βγουν και αυτοί και toportal.

Τις επόμενες μέρες θα ενεργοποιηθεί το καινούργιο mail μέσω του οποίου θα επικοινωνούμε στο εξής -  και θα το μάθετε. Στο μεταξύ, για να μην μπλέξουμε, για ότι θέλετε χρησιμοποιήστε το davarakis@gmail.com για να μην «χαθούμε» και ψαχνόμαστε.

Επίσης στις επόμενες μέρες, για λόγους αρχής, Θα συνταχθεί “κείμενο προϋποθέσεων και όρων” του toportal.gr  (το οποίο θα πρέπει να αποδέχεται κάθε συγγραφέας/συντάκτης) με κεντρικούς άξονες τον σεβασμό στις αρχές της ελευθερίας του λόγου και της σκέψης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και την αποδοχή της ετερότητας. Εκείνοι που αρνούνται τα αυτονόητα δεν θα φιλοξενούνται.

Απαλλαγμένο από οποιαδήποτε ιδεολογική, πολιτική  ή άλλη σύνδεση ή δέσμευση, toportal.gr στοχεύει και επιδιώκει από εδώ και πέρα στην φιλοξενία τολμηρών και αλληλοσυγκρουόμενων απόψεων. Έχει πια μεγάλη σημασία να ενισχυθεί η κριτική σκέψη όλων μας αλλά και η ανοχή της κοινωνίας σε διαφορετικές-ακόμα και προκλητικές- απόψεις.

Δεν θέλω να πω περισσότερα σήμερα, είμαι όμως βέβαιος (αλλιώς δεν θα αποφάσιζα να ξαναπροσπαθήσω) πως μπορούμε να γίνουμε ένα διαφορετικό σημείο αναφοράς στο διαδίκτυο, όχι «καλύτεροι» από άλλους– σίγουρα όμως «διαφορετικοί».

(Έργο του David Hockney από την πιο πρόσφατη έκθεσή του στην Νέα Υόρκη στην Pace Gallery, με τίτλο “Some New Painting (and Photography)” , Νοέμβριος του 2014.)

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Σχόλια

 • 1 Ο/Η GEORGOPOULOS Panagiotis έγραψε: (πριν 2 έτη)

  Un nouveau chemin...pourquoi pas? Complot Bronswick...

 • 2 Ο/Η Αρης Δαβαράκης έγραψε: (πριν 2 έτη)

  Αυτό: https://www.facebook.com/Complot-Bronswick-211934635489734/

loading..