Μπογδανο-Ανθρωπάκια

του Χρήστου Λαδά

Ο Νικολόπουλος υπερασπιζόταν στο δικαστήριο τον δολοφόνο Καλαμπόκα για να δείξει ότι θα είναι πάντα κοντά στον κομματικό κόσμο της ΝΔ ακόμα και όταν δολοφονεί. Απέδειξε τότε, εκτός των άλλων, ότι είναι ακροδεξιός και σκατόχυψος.

Ο Μπογδάνος βλέπω συμπαρίσταται στον Ρουπακιά στη ζώνη του θεάματος. Δεν είναι βέβαια ούτε φασίστας ουτε σκατόψυχος.

Ανθρωπάκι είναι που ανήκει στη νέα γενιά των απολιτίκ δημοσιογράφων. Αυτών που προσπαθούν να κάνουν τον έξυπνο, έχοντας πλήρη επίγνωση της επαγγελματικής μετριότητας τους και ξέροντας ότι μόνο αν προκαλούν θα διατηρείται το όνομα τους στην επικαιρότητα. Γι αυτό κάνουν αυτό που ξέρουν. Προκαλούν.

Δυστυχώς η Ελλάδα έχει ελάχιστους σοβαρούς δημοσιογράφους που βρίσκονται εκτός τηλεόρασης και δεν αφορούν τον πολύ κόσμο. Παλιά όμως ο κόσμος έβλεπε από την τηλεόραση ας πούμε τον Φρέντυ Γερμανό.

Ίσως το μεγαλύτερο δεινό του πολιτισμού της αρπαχτής και του ευρωπαϊκού πιθηκισμού που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια με τις πόρσε και τα μπουζούκια ηταν ο θάνατος της σοβαρής δημοσιογραφίας. Επιτελούσε έναν κοινωνικά παιδευτικό ρόλο κάποτε η δημοσιογραφία σύμφωνα και με τον προορισμό της.

Οι σοβαροί δημοσιογράφοι όμως δεν είχαν τα τελευταία χρόνια και δεν έχουν χώρο ακόμα και στέγη στα κατεστημένα μίντια για να επικοινωνήσουν με τον κόσμο. Όπως το είχαν αναλάβει αυτό παλαιότερα οι κάθε λογής Κωστόπουλοι τώρα το αναλαμβάνουν οι κάθε λογής Μπογδάνοι.

Ανθρωπάκια δηλαδή.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Σχόλια

  • 1 Ο/Η Ε. Στ. έγραψε: (πριν 3 έτη)

    Ατυχέστατη η σύγκριση. Ο Μπογδάνος δεν είναι βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, δεν προαλείφεται για υπουργός επανειλημμένα (άσχετα αν στο τέλος χαλάει το πράγμα), δεν εκβιάζει τον πρωθυπουργό προκειμένου να υπουργοποιηθεί, δεν αποκαλεί τους ομοφυλόφιλους "πουστρόνια", δεν είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Τεμπονέρα, δεν φωτογραφίζει τη μάνα του νεκρή, δεν αναρτά την φωτογραφία της νεκρής του μάνας στο Twitter, δεν πετάει μπουλόνια και βίδες σε ομιλίες πολιτικών, δεν είναι θρησκόληπτος, δεν διαθέτει 50 ακίνητα (διαμερίσματα, γραφεία, οικόπεδα, αγροτεμάχια). Και το σημαντικότερο, δεν αποτελεί "συντρόφι" της "Πρώτης φοράς Αριστερά".

loading..