Τι δεν είναι οι 1101

του Κώστα Εφήμερου

Εδώ και μερικές ώρες τα ελληνικά ΜΜΕ προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν το trailer με τον τίτλο «Οι 1101 έρχονται». Πρόκειται για το trailer στο οποίο μεταξύ άλλων εμφανίζεται και ο Γιάνης Βουρουφάκης και ο Κλέωνας Γρηγοριάδης.

Το πιο προχωρημένο από τα αυτά που διαβάζουμε έρχεται, από που αλλού, από το www.iefimerida.gr που όπως πάντα «αποκαλύπτει» τις «σοκαριστικές» λεπτομέρειες μιας ακόμα «αποκλειστικής» είδησης: Είναι, λέει, ο Γιάνης Βαρουφάκης και οι συνεργάτες του(!) που θα κάνουν τηλεοπτική εκπομπή στο ThePressProject και ίσως μετατραπεί και σε κίνημα (!!!)

Καταρχάς να σημειώσουμε ότι το εγχείρημα μια τηλεοπτική εκπομπή να γίνει κόμμα έχει αποτύχει ήδη μια φορά στην Ελλάδα. Το Ποτάμι όμως δεν κατάφερε να πάρει το 10% που ήθελε και τώρα θα ήταν κρίμα να γίνει δεύτερη ίδια προσπάθεια. Στην Ελλάδα μόνο τα μνημόνια δοκιμάζουμε ξανά και ξανά μέχρι να πετύχουν.

Οι 1101 που έρχονται λοιπόν σίγουρα δεν είναι τηλεοπτική εκπομπή. Οι 1101 που έρχονται σίγουρα δεν εκφράζονται από την δημοσιογραφία που ασκεί ο υποτιθέμενος "νέος τύπος" που το μόνο που έχει ξεχωριστό από τον "αυριανισμό" είναι ότι δεν εκτυπώνεται σε χαρτί.

Μην εμπιστεύεστε αυτά τα μέσα...

Οι 1101 έρχονται και θα αλλάξουν τα πάντα (έτσι για να τρολάρω και εγώ λίγο)