Ραλφ Λόρεν

Να αποχωρήσει από την ηγεσία της εταιρείας μόδας που ο ίδιος ίδρυσε πριν από περίπου μισό αιώνα αποφάσισε ο διάσημος σχεδιαστής Ραλφ Λόρεν. Τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας θα πάρει ο Στέφαν Λάρσον, πρόεδρος μέχρι πρότινος της Old Navy, που ανήκει στον όμιλο Gap.

O Λόρεν δεν εγκαταλείπει ωστόσο την εταιρία. Παραμένει εκτελεστικός πρόεδρος και υπεύθυνος δημιουργικού. «Ο ρόλος μου είναι να σκέφτομαι μονίμως το μέλλον αυτής της εταιρίας και τον τρόπο με τον οποίο θα την προωθήσω» εξήγησε ο 75χρονος Νεοϋορκέζος σχεδιαστής.

Ο ίδιος εξήρε τα προσόντα του Στέφαν Λάρσον, την «ευαισθησία», την «τιμιότητα» και την «αυθεντικότητά» του, παρουσιάζοντάς τον ως «εξαιρετικά ταλαντούχο».

Ο Λάρσον ενίσχυσε σημαντικά τις πωλήσεις της Old Navy, της οποίας ο κύκλος εργασιών αυξανόταν αδιαλείπτως μετά την άφιξή του στην εταιρία πριν από τρία χρόνια. Πριν είχε εργαστεί επί 15 χρόνια στο σουηδικό όμιλο έτοιμου ενδύματος H&M.

«Σήμερα, όλα τα στοιχεία υπάρχουν για να επιτρέψουν στη δραστηριότητά μας να γνωρίσει διαρκή ανάπτυξη» πρόσθεσε ο Ραλφ Λόρεν.

Η είδηση ενίσχυσε τη μετοχή της Ralph Lauren στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο της Γουόλ Στριτ, εν αντιθέσει με τη μετοχή της Gap που κατέγραψε απώλειες.

Ξεκινώντας από ένα μικρό κατάστημα με γραβάτες που είχε ανοίξει το 1967, ο Ραλφ Λόρεν έκανε μια παγκόσμια φίρμα που έχει σήμερα 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια ετήσιο κύκλο εργασιών (το 2014).

Newsroom ΔΟΛ