Συρία – προσφυγική κρίση στην Ευρώπη: Πώς φτάσαμε ως εδώ; [βίντεο]

Kurzgesagt / Kool-News

Η μοίρα μπορεί να παίξει τα πιο τραγικά της παιχνίδια στις χειρότερες στιγμές. Σε μια εποχή χειμαζόμενη απο άπειρα προβλήματα, η προσφυγική κρίση που ξέσπασε μέσα στο καλοκαίρι και συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη προτεραιότητα σε παγκόσμια κλίμακα, είτε ως ανάγκη επίλυσης είτε ως στρεψοδικία προς τους πρόσφυγες, στην Ελλάδα ενισχύθηκε η δύναμη της Χρυσής Αυγής.

Κι αυτό γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι οι Σύριοι έρχονται στην Ελλάδα για να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα της και να κλέψουν τα πάντα. Εξίσου τραγική είναι και η στάση της υπόλοιπης Ευρώπης και δη μεγάλων δυνάμεων όπως η Γερμανία, κυρίως η Βαυαρία, που θεωρούν ότι οι πρόσφυγες δεν είναι δική τους λύση και ότι πρέπει να κάτσουν να υποστούν τον καθημερινό φόβο για τη ζωή τους, βιασμούς, ξύλο, απειλές και εν γένει να μείνουν στη χώρα τους. Είναι όμως τόσο απλά;

Αρκεί να δείτε αυτό το 6λεπτο βίντεο που εξηγεί το πως φτάσαμε στη σημερινή τραγική κατάσταση και θα καταλάβετε ότι οι πρόσφυγες δεν είναι η δράση, αλλά η αντίδραση. Η δράση έρχεται όλα αυτά τα χρόνια από τις χώρες που εκμεταλλεύονται τον πλούτο της χώρας και στηρίζουν τον τύρρανο Μπασάρ Αλ Άσαντ.