Καλή δουλειά πρωθυπουργέ Αλέξη Τσίπρα!

του Άρη Δαβαράκη

Έτσι λοιπόν: Ο Τσίπρας βρέθηκε με 118 βουλευτές (από τους 149 που είχε) επειδή 31 «δικοί του»  προτίμησαν να διατηρήσουν την ιδεολογική τους παρθενιά. Πήγε σε εκλογές και τώρα έχει 145. Οι 31, με επικεφαλής τον κ. Λαφαζάνη και την κ. Κωνσταντοπούλου δεν μπόρεσαν να πιάσουν ούτε ένα 3% - και έμειναν εκτός Βουλής. Ο Καμμένος που όλες οι δημοσκοπήσεις τον έβγαζαν εκτός, τα κατάφερε και η κοινοβουλευτική του ομάδα θα αποτελείται από 10 βουλευτές. Επομένως σήμερα Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα δηλώσει ότι έχει εξασφαλίσει μια πλειοψηφία 155 βουλευτών και θα ορκιστεί πρωθυπουργός –ώστε, αφού ορκιστεί και η νέα κυβέρνηση την Τρίτη, να μας εκπροσωπήσει αυτός στην Σύνοδο Κορυφής για το Μεταναστευτικό την Τετάρτη. Εκεί θα συναντήσει τους καινούργιους του φίλους, τους υπόλοιπους πρωθυπουργούς ή αρχηγούς κρατών της Ευρώπης που στάθηκαν δίπλα του ή απέναντί του τους επτά μήνες της «διαπραγμάτευσης» οι οποίοι σίγουρα θα του δώσουνε τα συγχαρητήρια που του αξίζουν και θα τον υποδεχτούνε σαν έναν πολύ πετυχημένο νέο πολιτικό που τον εμπιστεύονται πια απόλυτα και ο οποίος έχει στόχο να αναβαθμίζει συνεχώς τον εαυτό του, όπως θα έπρεπε να κάνουμε όλοι μας, αναβαθμίζοντας συγχρόνως την Ελλάδα και, γιατί όχι, όταν θα είναι έτοιμος, και την Ευρώπη.

Μετά την Σύνοδο Κορυφής θα επιστρέψει, θα σηκώσει τα μανίκια και θα εργαστεί σκληρά με την καινούργια του κυβέρνηση για το κοινό καλό, σαν πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων που του δόθηκε μια καθαρή τετραετία για να βάλει τα δυνατά του και να βγάλει την Ελλάδα ασπροπρόσωπη.

Το αποτέλεσμα δεν σηκώνει πολλές αναλύσεις. Μιλάει από μόνο του. Οι περισσότεροι από αυτούς που ψηφίσαμε θέλαμε να έχουμε πρωθυπουργό τον Τσίπρα – και τον έχουμε.

Να του ευχηθούμε λοιπόν καλή δύναμη, καλή καρδιά, έμπνευση και δημιουργικότητα, για να καταφέρει να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και να πετύχει τους στόχους του που, σε πολύ μεγάλο βαθμό, είναι και δικοί μας.

Επιτέλους η Ελλάδα περνάει σε μία άλλη ιστορική περίοδο αφήνοντας πίσω της πολιτικές αμαρτίες αμέτρητες αλλά και την αντιπαλότητα «δεξιάς» και «αριστεράς».

Η πολιτική ζωή μας εστιάζεται ξανά στο Κέντρο που μας χωράει όλους- και δίνει μεγάλα περιθώρια για μεταρρυθμίσεις, αγώνες, διεκδικήσεις, αλλά και για συναίνεση, δημιουργία, μόρφωση, εργασία, επιχειρηματικότητα, καινοτομία, έρευνα, τέχνη, επιστήμη – όλα τα καλά του κόσμου.

Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στον (σε λίγες ώρες ξανά)  πρωθυπουργό και από toportal.gr (που δημιουργήθηκε ακριβώς για να υποστηρίξει αυτήν την μετάβαση από την εποχή των Σαμαροβενιζέλων στην εποχή Τσίπρα) και από εμένα προσωπικά.

Η Δευτέρα είναι μια καινούργια μέρα που δεν χτίζει πια στην άμμο. 

Έχει ρίζες γερές.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Σχόλια

 • 1 Ο/Η ΞΕΝΟΦΩΝ ΙΣΑΡΗΣ έγραψε: (πριν 2 έτη)

  <...–ώστε, αφού ορκιστεί και η νέα κυβέρνηση την Τρίτη, να μας εκπροσωπήσει αυτός στην Σύνοδο Κορυφής για το Μεταναστευτικό την Τετάρτη. Εκεί θα συναντήσει τους καινούργιους του φίλους ... >

  Τουλάχιστον τώρα ξέρουμε οτι δεν χρειάζεται να βγαίνουμε στις πλατείες για ΑΝΑΣΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ κάθε φορά που πηγαίνει αυτός να δει τους φίλους του. Τα καταφέρνει μια χαρά και μόνος του σε αυτό που κάνει εκεί πέρα.

  <...Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στον (σε λίγες ώρες ξανά) πρωθυπουργό και από toportal.gr (που δημιουργήθηκε ακριβώς για να υποστηρίξει αυτήν την μετάβαση από την εποχή των Σαμαροβενιζέλων στην εποχή Τσίπρα) και από εμένα προσωπικά. Η Δευτέρα είναι μια καινούργια μέρα που δεν χτίζει πια στην άμμο. Έχει ρίζες γερές.>

  Η Δευτέρα θα είναι σίγουρα μια καινούργια μέρα αφού η εποχή Τσιπρα σηματοδοτεί φόρους που ούτε οι "Σαμαροβενίζελοι", παραχώρηση ΟΛΟΥ του εθνικού πλούτου, παραίτηση από τις γερμανικές αποζημιώσεις, διαρκή αποικία χρέους για κάθε επίδοξο διεθνές τραπεζικό τραστ και παρασκηνιακή γενοκτονία των Ελληνων με την εξόντωση της ευρείας κοινωνικής μάζας δια της φτώχειας, της πείνας και του διαλυμένου συστήματος υγείας.

  Φαίνονται τρομερά όλα αυτά όμως σήμερα μπορουμε να πούμε με βεβαιότητα οτι το "Ελληνικό Πείραμα" που αρχισε ο ΓΑΠ το 2009 για ολοκληρωτικο έλεγχο της ευρείας κοινωνικης βουλησης ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ο ελληνικός λαος ΘΕΛΕΙ πλεον όσα πριν 5 χρόνια δεν ήθελε ! Οπότε ειναι εξασφαλισμένη η διαχρονική του συνεργασία σε ότι κι αν επιλέξουν οι διεθνείς τραπεζίτες που τον διοικούν, αφού αυτοι πληρώνουν τους παντες ακόμη και τον κ. Τσιπρα.

  Ας κοιτάξει λοιπόν πλέον ο καθένας μας πως θα κανει σωστά τη δουλειά που θα του αναθέσουν για να μπει κι αυτός στην μισθοδοσία. Η νικη του κ. Τσιπρα δείχνει με σαφήνεια ΠΩΣ κερδίζονται οι νίκες στην Ελλάδα του σήμερα. Προσαρμοζόμαστε, όπως και αυτός, επιβιωνουμε και συνεχίζουμε

 • 2 Ο/Η D.D. έγραψε: (πριν 2 έτη)

  Μπράβο Άρη και στον πρωθυπουργό μας και σε αυτούς που ήταν πλάι του όλα αυτο τα δύσκολο τελευταία χρόνια ,
  αλλα και σε σένα προσωπικά,που ξεκινώντας απο μια δεξιά,συντηρητική αφετηρία (με αγάπη το λέω),
  διείδες σε αυτόν τον άνθρωπο τον μελλοντικό ,μεγάλο ηγέτη της Ελλάδας.
  Αυτόν τον αριστερό που έμαθε αγγλικά στο φροντιστήριο της γειτονιάς του,που στα νιάτα του πίστευε στον "σοσιαλιστικό μετασχηματισμό" και που κατάφερε να κάνει τα γκρουπούσκουλα της Αριστεράς ,κόμμα στιβαρό και ομοιογενές-χωρίς τους δραχμολάγνους "εφαψιες της Εξουσίας " και χωρίς όλους τους πρώην συντρόφους του,που απεδείχθη-εν τοις πράγμασι-
  οτι ήταν ολοι μαζι ειδ.πολιτικου βαρους,όσο μια τρίχα της κεφαλής του Αλέξη.
  Και μην κιοτεύεις Άρη μου,με τις χαιρέκακες προβλέψεις των πρώην συντρόφων του (Ζωής,Λαπαβίτσα,Λεουτσάκους κλπ) ή των Ψαριανό-Χειμωνά-Θεοχάρηδων κλπ.που θλιβερά περιφέρονται απο κανάλι σε κανάλι ,μη μπορώντας να συγκρατήσουν τα χαμηλού επιπέδου συναισθήματά τους , για την επιτυχία του πφφφφ.... Τσίπρα ! Ευελπιστούν ολοι στην αποτυχία του και χαϊδεύουν προκαταβολικά το πηγούνι τους για την δυσκολία της υλοποίησης του ....."μνημονίου -Τσιπρα " (!!!!) .Για αυτο ο Τσιπρας σαρώνει και ολοι αυτοί η δήθεν προοδευτικοί εχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια! Χίλιες φορές ο Μειμαρακης παρά ο Ψαρριανός και ο Λυκούδης!!!
  Τώρα τέρμα τα λόγια και τα επινίκια! Δουλειά και χαμόγελο! Και με Τσιπρα πρωθυπουργό απο το μνημόνιο θα βγούμε γρηγορότερα απο ποτέ !

loading..