Μία προσωπική παράκληση

του Γιώργου Θωμαϊδη

Φίλες και φίλοι, αυτές τις κρίσιμες μέρες, ας στοχαστούμε.

Ας μη φέρουμε ξανά τη διαπλοκή σαράντα χρόνων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Ας λυπηθούμε όλους όσους έμειναν στην Ελλάδα μας, μόνο και μόνο με την ελπίδα ότι ένα νέο κόμμα και ένας νέος άνθρωπος θα αναλάβουν μακροπρόθεσμα την εξουσία.

Ας μην διώξουμε και αυτούς, και πιθανότατα πολλούς από εμάς, δίνοντας ξανά, για τα επόμενα τέσσερα κρίσιμα χρόνια, την εξουσία στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ που σαράντα χρόνια μας κράτησαν πίσω, με τη βία και την εξαπάτηση.

Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύουμε, και γνωρίζω πάρα πολύ καλά τι λέω αλλά δεν θα επεκταθώ, ότι οι προτάσεις για αξιοκρατία, καινοτομία και υγιή ανάπτυξη, έχουν εισακουσθεί πλήρως, από τον νεαρό αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ευχαριστώ πολύ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Σχόλια

 • 1 Ο/Η stam έγραψε: (πριν 2 έτη)

  εξαιρετικο αρθρο, εμπεριστατομενο , δυναμικο, πρωτοτυπο, ελπιδοφορο.
  μου ελυσες τα χερια,κοντευα να τρλλαθω και τωρα ξερω τι θα ψηφισω ,
  σευχαριστω αρθρογραφε και φυσικα το πορταλ.
  αλληλουιαααααα

 • 2 Ο/Η ΞΕΝΟΦΩΝ ΙΣΑΡΗΣ έγραψε: (πριν 2 έτη)

  Δυστυχώς ο Τσιπρας ήταν πιο απατεώνας και ψεύτης κι απο τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ας το χωνέψουμε πια αυτό στον εγωισμό μας όλοι εμείς που τον πιστέψαμε και ξεχυθήκαμε στις πλατείες να τον υποστηρίζουμε στις Βρυξέλλες, κάθε φορά που εκείνος τελικά εκεί μας πρόδιδε. Ξαναψηφίζοντας τον αυτό δεν θα αλλάξει.

  Ας το παραδεχτούμε για να αφήσουμε πίσω μας το παλιό. Μόνον η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Μανώλης Γλεζος, ο Γ. Βαρουφακης, η Σοφία Σακοράφα και μια χούφτα το πολύ άλλοι εχουν δώσει πράξεις που λένε ότι δεν είναι ψεύτες. Έχουν συνείδηση των ευθυνών που τους δίνει το τιμόνι και ο έλεγχος πάνω στη μοίρα τόσων ανθρώπων. Αντί απλά να απολαμβάνουν την ισχύ τους με αυτό το τιμόνι πανω στις μοίρες όλων μας. Χρησιμοποιώντας την για να υπογράφουν συμφωνίες που συμφέρουν μόνον αυτούς.

  Ο Τσιπρας έκλεψε το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκλεψε όμως και όλους αυτούς που ΕΚΑΝΑΝ όσα εμείς ελπίσαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει όταν τον υποστηρίξαμε. Αυτοί δεν είναι τώρα μαζί του.

  Ο Τσιπρας είναι ΜΟΝΟΝ ο Τσιπρας. Αν τα δικά του έργα, αυτά που μόνο εκείνος επέλεξε και εκτέλεσε, όπως όταν έκανε το ΟΧΙ ναι, ή όταν ΜΟΝΟΣ του υπόγραψε το Μνημόνιο 3 σας ικανοποίησαν, τότε ψηφίστε τον πάλι.

  Γιατί αυτά θα κάνει πάλι επειδή αυτό ΕΙΝΑΙ ο Τσιπρας. Στις 25/1 όσο και αν φρικτά προδοθήκαμε και εξαπατηθήκαμε δικαιολογούμαστε γιατί δεν τον ξέραμε. Τώρα όμως; Μόνο από εγωισμό; Ίσα για να μη παραδεχτούμε ότι μας δούλεψε τόσο; Τόσο κι άλλο τόσο μας δούλεψε και λοιπόν; Σημασία έχει τι θα κάνουμε τώρα. Οι πρωθυπουργοί μπροστά σε εθνικούς κινδύνους δεν εκβιάζονται ούτε βεβαίως παραιτούνται.

  Αν ο Τσιπρας είχε το ελάχιστο φιλότιμο δεν θα είχε βάλει καν υποψηφιότητα τώρα, ύστερα από την παραίτηση του.

loading..