Ένα δισεκατομμύριο χρήστες σε μια μέρα για το Facebook

Της Ειρήνης Βενιού

«Κόκκινο» χτύπησαν οι μετρήσεις της Facebook την περασμένη Δευτέρα, καθώς κατά τη διάρκεια της μέρας φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν το «μπλε» μέσο κοινωνικής δικτύωσης περίπου ένα δισεκατομμύριο χρήστες. Σύμφωνα με post του ιδρυτή της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, «ένας στους επτά ανθρώπους στον πλανήτη χρησιμοποίησαν το Facebook για να συνδεθούν με φίλους και συγγενείς τους».

Το Facebook καταμετρά περί το 1,5 δισ. χρήστες, οι οποίοι βάσει των κινήσεών τους φαίνεται ότι χρησιμοποιούν το εν λόγω δίκτυο τουλάχιστον μια φορά τον μήνα. Ωστόσο, την περασμένη Δευτέρα καταγράφηκε η χρήση του από ένα δισεκατομμύριο εγγεγραμμένα μέλη μέσα σε μόλις μια μέρα.

«Ορόσημο» στην επανάσταση της διαδικτυακής επικοινωνίας

Ο σημερινός κολοσσός του Διαδικτύου, «γεννήθηκε» στις 4 Φεβρουαρίου του 2004 από τον  Mark Zuckerberg  και άλλους τέσσερις συμφοιτητές του από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2012 το Facebook απέκτησε τον δισεκατομμυριοστό του χρήστη. 

«Είναι η πρώτη φορά που αγγίζουμε το “ορόσημο” του ενός δισεκατομμυρίου ημερήσιων χρηστών. Πρόκειται μόνο για το ξεκίνημα της διασύνδεσης ολόκληρου του πλανήτη» έγραψε στο προφίλ του ο Ζάκερμπεργκ, ποστάροντας παράλληλα ένα βίντεο που εξιστορεί την πορεία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης που οδήγησε στην επανάσταση της διαδικτυακής επικοινωνίας.