Μαζέψτε τους

του Άρη Δαβαράκη

Δεν θέλω να φλυαρήσω. Θέλω απευθυνόμενος στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουνε μυαλό και κυρίως στον ίδιον τον Αλέξη Τσίπρα να επισημάνω ένα πολύ μεγάλο λάθος που, από αμηχανία και μόνο, οι διάφοροι «καλεσμένοι» Συριζαίοι στα τηλεπαράθυρα επαναλαμβάνουν ακατάπαυστα χωρίς να συνειδητοποιούν (ελπίζω) πόσο κακό κάνουν. Στο ερώτημα περί μετεκλογικών συνεργασιών σηκώνουν τα επαναστατικά τους λάβαρα και δηλώνουν πως ΔΕΝ θα συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με καμιά ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ή Ποτάμι. Εγώ δεν την καταλαβαίνω αυτή την απάντηση – και την θεωρώ και ιδιαιτέρως «αντιπαθητική» - αλλά μπορώ να δεχτώ ότι ίσως να έχει μία λογική μη διαρροής των ψήφων – μια λογική «συσπείρωσης» (λέμε τώρα).

Κουφαίνομαι όμως εντελώς όταν ακούω «ναι, γιατί όχι, θα δούμε, βλέπουμε, μάλλον ναι» για την μετεκλογική συνεργασία με το κόμμα του «συντρόφου Λαφαζάνη» που, αν δεν το έχουνε καταλάβει όλοι αυτοί οι «σύμβουλοι» γύρω τριγύρω από τον Τσίπρα, είναι ένα κόμμα με το οποίο δεν θέλει κανείς από εμάς που ΔΕΝ θα το ψηφίσουμε να έχουμε μετεκλογικά νταλαβέρια. Όσοι το ψηφίσουν θα το κάνουν γιατί θεωρούν τον Τσίπρα προδότη και  μνημονιακό και κωλοτούμπα και είναι εκείνη η «αριστερά» που έχουμε βαρεθεί να την παρακολουθούμε σαν ρολόϊ σταματημένο αν όχι στον Στάλιν κάπου στον Χρουτσώφ. Και πολύ καλά θα κάνουνε, δικαίωμά τους, Δημοκρατία έχουμε, τις εκλογές όμως τις φορτώθηκε και τις χρεώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας -  και είναι αμαρτία να χάσει εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους από ανθρώπους που θα τον ψηφίσουν ακριβώς γιατί είχε τα κότσια να χωρίσει τα τσανάκια του από αυτή την παρέα που θέλει να προχωρήσει με τα φαντάσματα του «εφαρμοσμένου».

Η απάντηση στην ερώτηση περί μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΛΑΕ είναι μόνο το ΟΧΙ. Εκτός αν δεν είναι, οπότε θα φανεί στην διαδρομή από τις απαντήσεις των Συριζαίων που θα μπουν στη λίστα σε θέσεις εκλόγιμες – και θα φροντίσουμε να ψηφίσουμε (ναι, μιλάω και για μένα) τον Λεβέντη - αν ψηφίσουμε.

Και να σας πω και κάτι άλλο πολύ αντιπαθητικό; «Αυτός» λέει, «έχει κάνει εξορία». Άρα μπορεί να λέει ότι θέλει και έχει λευκή κάρτα να στραπατσάρει τις τελευταίες μας ελπίδες. Σ’ αυτές τις ηλικίες «εξορία» (όποιοι έχουν κάνει) την έχουν κάνει επί χούντας –δεν μιλάμε για παλιότερα. Και στην χούντα αυτές τις εξορίες (σε διάφορα νησιά)  δεν τις υπέστησαν μόνο οι «αριστεροί». Να σας θυμίσω μόνο ότι εξορία είχε πάει και ο Μητσοτάκης (ό μεγάλος) και εκεί μάλιστα «συνελήφθη» και ο Κυριάκος – επί εξορίας του ψηλού.

Αν λοιπόν είναι επιχείρημα το ότι κάποιος έχει πάει εξορία επί χούντας, να ψηφίσω τον Κυριάκο που είναι «παιδί της εξορίας» να τελειώνουμε.

Θέλουμε μια σοβαρή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Τσίπρα να βάλει τάξη, να εφαρμόσει αυτά που υπέγραψε ο πρωθυπουργός και τα ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το κοινοβούλιο, να κάνει όλες τις μεταρρυθμίσεις και να εφαρμόσει το μνημόνιο. Και σε τρία χρόνια θέλουμε να έχουμε ξεμπερδέψει με την κατάσταση αυτή στην οποία μας οδήγησαν οι επί 35 χρόνια προηγηθέντες.

ΔΕΝ αντέχουμε άλλους Λαφαζάνηδες να κάνει επικύψεις στη Μόσχα και να μην ξέρουμε που να κρύψουμε τα μούτρα μας. Και το λέω αυτό ξέροντας ότι ο Λαφαζάνης είναι ο καλύτερος μέσα στο κόμμα του.

Φτάνει πια, ειλικρινά.

Μια σοβαρή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Τσίπρα ζητάμε όσοι θα ψηφίσουμε διψήφιο ΣΥΡΙΖΑ. Και την «Ευρωπαϊκή του Αριστερά» - καμία αντίρρηση.

Αλλά όχι «ναι-μπορεί-μάλλον-πιθανόν-δεν ξέρω-γιατί όχι» σε αυτό το ΚΑΥΤΟ ερώτημα περί μετεκλογικής συνεργασίας με την ΛΑΕ.

Ξεκάθαρα ΟΧΙ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Σχόλια

  • 1 Ο/Η Αθηνά έγραψε: (πριν 3 έτη)

    Εγώ όταν τα ακούω αυτά δαγκώνω τα χέρια μου ,τραβάω τα μαλλιά μου και τρώω ψηφοδέλτια.

  • 2 Ο/Η ΞΕΝΟΦΩΝ ΙΣΑΡΗΣ έγραψε: (πριν 3 έτη)

    Ο Τσιπρας μπορεί να αποδείχτηκε απατεώνας όμως η απάτη που τον ανέβασε στην εξουσία ξέρει πολύ καλά ότι ήταν "Η Αριστερά" και καλύτερα η "αριστεροσύνη" του. Ακομη και το γιο του τον έβγαλε Ερνεστο για να πείσει, και να αρπάξει τις ψήφους. Ξερει οτι η Αριστερά κερδίζει ΟΛΕΣ τις εκλογές, η ελπίδα δηλαδή για κοινωνική δικαιοσύνη για κάθαρση. Τι θα βγεί λοιπον να πεί τώρα την αλήθεια; Ναι θα συνεργαστώ με ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΑΜΙ αφου ήδη συνεργάζομαι; Οχι δεν θα συνεργαστώ με οσους έφυγαν απο το κόμμα που εγώ διέλυσα διότι με αμφισβήτησαν; Και ένας δικτάτορας ουδέποτε δέχεται κάποιους που τον αμφισβήτησαν;

    Δεν έχει να κάνει με αριστερά η δεξιά οσα λέει ο Τσιπρας. Οπως φάνηκε ουδέποτε είχε να κάνει. Έχει να κάνει μόνο με αυτό που πάντα κέρδιζε τις εκλογές. Στα λόγια λοιπόν, φυσικά αριστερά θα πουλάει.

    Αν θελετε μια σοβαρή κυβέρνηση μην ψηφίσετε αν μη τι άλλο εναν επιβεβαιωμένο απατεώνα. Μονο γι'αυτό δεν λέει οτι μετεκλογικά δεν θα συνεργαστεί με όσους προεκλογικά συνεργάστηκε για να περάσει το πιο καταστροφικό για τη χώρα μνημονιο,

loading..