Ελάτε να μελαγχολήσουμε παρέα

του Γιάννη Πάσχου

Ελάτε να μελαγχολήσουμε παρέα, με τέμπο και ρυθμό. Φθινοπώριασε, τα φύλλα πέφτουν, τα χελιδόνια φεύγουν, η μέρα μικραίνει, οι παρέες σκορπούν, οι άδειες τελειώνουν, τα σχολεία ανοίγουν. Αν δεν σας πιάνει αυτή η πρώτη ελαφριά δόση έχω κι άλλη. Η θάλασσα κρυώνει, οι έρωτες  του καλοκαιριού τέλος, οι βροχές αρχίζουν, τα νησιά ερημώνουν, τα χωριά ερημώνουν, απώλειες, απορρίψεις, οι σκατόφατσες  του γραφείου σε περιμένουν. Εθισμός; Πάμε στην τρίτη δόση την πιο βαριά. Πετρέλαιο, ΕΝΦΙΑ, εφορία, ψάξε πάλι για δουλειά, κάνε πάλι αιτήσεις, απρόοπτος χωρισμός, μοναξιά, Γευγελή, Ειδομένη, ψυχοσάββατα. Τίποτε; Ούτε ένα δάκρυ, ούτε μια μουσική, ούτε μια σκέψη, τίποτε;

Ε, άνοιξε λοιπόν το παράθυρο να δεις την Ελλάδα να βαράει αδιάκοπα σημειωτόν επί εικοσιτετραώρου. Άνοιξε την πόρτα να δεις γι άλλη μια φορά   να ετοιμάζονται για εκλογές  οι παραδοσιακοί  μυγοχάφτες,  οι νεογέννητοι φλώροι, τα επιθετικά φασιστοειδή, οι δεινόσαυροι των προκαταλήψεων, τα πιτ μπουλ της διανόησης, τα γραφικά αποκαΐδια, τα εναπομείναντα ξερόχορτα της δημοκρατίας και τα τρομακτικά ημίαιμα της Μορτίσια Άνταμς.  

Δεν έχω άλλο, αν δεν μελαγχόλησες και με αυτό έχεις πάθει μεγάλη ζημιά, αδιόρθωτη, δεν επιδέχεσαι καμιά γιατρειά. Δεν προτείνω κλάψες, μιζέρια και οπισθοχώρηση, μια απλή μελαγχολία προτείνω, έτσι, σαν ελεγχόμενη πυροδότηση, τόση όσο να ενεργοποιηθεί η αξιοπρέπεια μιας εσωτερικής αυτοοργάνωσης ή και απλά, μια παρηγορητική διαδικασία.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Σχόλια

  • 1 Ο/Η Θεοδώρα έγραψε: (πριν 3 έτη)

    Σε τρεις παραγράφους όλη η πολιτική ματαίωση των καιρών. Χωρίς περιστροφές και καρικεύματα. Αχ Γιάννη , η μελαγχολία είναι το ελάχιστο........ Θα τα αντέξουμε και αυτά??!!!!

  • 2 Ο/Η Θεοδώρα Ντούλια έγραψε: (πριν 3 έτη)

    Και μετά την "αξιοπρεπή εσωτερική αυτοοργάνωση" που μερικοί την κάνουμε χρόνια -μετά τις απανωτές ματαιώσεις- τί ? Τί λέει ο ποιητής? Πάντως ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και τα όπλα της πάλης δεν τα ρίχνουμε. Ας έχουν όλοι, τουλάχιστον, τον φόβο μας........

loading..