Η ώρα της Αλήθειας, της Ηθικής του Δικαίου, της Ελευθερίας και της εθνικής συνείδησης. Είμαστε έτοιμοι;

Του Νικόλα Γκίνη

Ο Ελληνικός λαός, παρά τις αντίξοες συνθήκες και την εις βάρος του πολιτική που εφάρμοσαν εναντίον του όλες οι  κυβερνήσεις, συνεχίζει να διαθέτει τεράστιες ηθικές δυνάμεις.

Όλες οι κυβερνήσεις, αφού τον ξεγέλασαν προεκλογικά, στην συνέχεια με τις μνημονιακές πολιτικές των, τον καταδίκασαν σε όλο και μεγαλύτερη εξαθλίωση,  με απώτερο στόχο την κάμψη κάθε μορφής αντίστασης και αντίδρασης του, υπακούοντας - άλλοτε λόγω πεποιθήσεων και άλλοτε επικαλούμενες λόγους εθνικής ανάγκης - στις επιταγές των επικυρίαρχων, που μετονομάσθηκαν σε  …‘’θεσμούς’’.

Είναι πλέον φανερό και για τους ποιο δύσπιστους, ότι το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, δεν είχε να κάνει με τις ερμηνείες που έδωσε σύσσωμη η αντιπολίτευση ή ακόμα και με την διαστρεβλωτική και παραπλανητική ερμηνεία της κυβέρνησης.

Ο Ελληνικός λαός στην μεγαλύτερη πλειονότητά του και αντιτασσόμενος σε μια  τεράστια εις βάρος του προπαγάνδα, μέσα σε συνθήκες πραγματικού αλλά και πρωτόγνωρα ιδιόμορφου πολέμου, όρθωσε με πείσμα το ανάστημά του και βροντοφώναξε ένα τεράστιο και περήφανο ΟΧΙ στα σχέδια επικυριαρχίας, υποδούλωσης, κοινωνικής εξαθλίωσης και εθνικής υποτέλειας.

Το Ελληνικό κοινοβούλιο, σύσσωμο - εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων - αποδείχθηκε κατώτερο των περιστάσεων και περιφρονώντας την λαϊκή βούληση αλλά και το Σύνταγμα της χώρας, απέδειξε ότι είτε βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία και ενάντια σε κάθε κοινωνικό ή εθνικό συμφέρον, είτε βρίσκεται σε ηθική παραλυσία.

Η Δημοκρατία, η δημοκρατική συνείδηση, η υπηρεσία προς τον λαό, η υπακοή στο Σύνταγμα και στην λαϊκή βούληση, η προστασία των αδύναμων κοινωνικά συνανθρώπων και η υπεράσπιση της Ελλάδας από κάθε επιβουλή, περιφρονήθηκαν με τον ποιο χυδαίο και αμετροεπή τρόπο, από εκείνους που είχαν ορκιστεί να τα υπηρετήσουν.

Ο Ελληνικός λαός γονατισμένος δεινοπαθούσε, αιμορραγούσε, βασανιζόταν και οι αντιπρόσωποί του χαριεντίζονταν και αντάλλασαν  ψευδοδιαφωνίες  και ιδεολογήματα. 

Με εξαίρεση κάποιους ελάχιστους που προσπάθησαν να αντιταχθούν υπερασπιζόμενοι το Σύνταγμα και τους πολίτες αυτής της χώρας, η απανθρωπιά, ο φιλοτομαρισμός, ο φατριασμός και η αδιαφορία των εκλεγμένων αντιπροσώπων,  καταμετρήθηκε ως ηθική αδυναμία.

Τα συστημικά κόμματα, ανεξάρτητα  από τις θέσεις που διατύπωσαν, στην εθνική και κοινωνική συνείδηση καταμετρήθηκαν και βρέθηκαν κατώτερα των περιστάσεων και εις βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού λαού.

Οι Έλληνες πολίτες, είχαν την μεγάλη ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν ότι  τόσον οι συμφωνίες όσο και οι διαφωνίες των κομμάτων, δεν είχαν να κάνουν με την απελευθέρωσή των από την τερατώδη και  πειθαναγκαστική επίθεση των επικυρίαρχων, αλλά με την  κοινοβουλευτική επιβίωση των πολιτικών.

Τόσο το κοινοβουλευτικό όσο και το  οικονομικό κατεστημένο, με τις κάθε λογής δράσεις του, κατέδειξε ότι ακόμα και όταν  δεν είναι  υπόδουλο των ‘’θεσμών’’, είναι εν τούτοις ενάντιο στο λαϊκό συμφέρον και στην εθνική ανεξαρτησία.

Το Ελληνικό κράτος, λόγω της πολιτικής όλων ανεξαιρέτως των μνημονιακών κυβερνήσεων, βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολική παραλυσία και κατάρρευση.

Είναι πλέον έκδηλο και περισσότερο από εμφανές ότι  το πρόβλημα δεν είναι ιδεολογικό, πολιτικό ή οικονομικό.

Ο σκοπός των επικυρίαρχων, όποια μεταμφίεση κι αν επενδύθηκαν, όποια μορφή κι αν πήραν, όποια μέτρα κι αν χρησιμοποίησαν, είναι πλέον φανερό ότι στοχεύει στην περαιτέρω κοινωνική εξαθλίωση που θα οδηγήσει στην εθνική εξαφάνιση.


Ο Ελληνικός λαός, παρά τις αντίξοες συνθήκες και την εις βάρος του πολιτική, που εφάρμοσαν εναντίον του όλες οι  κυβερνήσεις, διαθέτει τεράστιες δυνάμεις, αρκεί να το συνειδητοποιήσει και να αποφασίσει να τις χρησιμοποιήσει.

Παρά τις όποιες τελευταίες προσπάθειες που θα γίνουν για να καπηλευθεί από συγκεκριμένους πολιτικούς φορείς η εθνική συνείδηση των πολιτών, η ευθύνη  του Ελληνικού λαού είναι τεράστια, γιατί αφορά την ίδια του την ύπαρξη ως εθνική οντότητα, την αποκατάσταση κάθε έννοιας Κοινωνικής Δικαιοσύνης και την Ελευθερία.

Έφθασε η  ώρα της αλήθειας και της εθνικής συνείδησης .

Είμαστε έτοιμοι;