Αόπλως και αναιμάκτως

Του Σταύρου Π.Ψυχάρη

Ο κ. Λαφαζάνης εμφανίζεται ως ένας ειλικρινής άνθρωπος. Ουδέποτε απέκρυψε τις ιδέες του, τις προθέσεις του και τον σκοπό του ίδιου και των συντρόφων του να ανατρέψει, όταν μπορέσει, το πολίτευμα της χώρας. Το ΚΚΕ την εποχή εκείνη τον τοποθέτησε ως στέλεχος της ΚΝΕ. Ένα πρωί βρέθηκε στενός συνεργάτης του μακαρίτη Χαρίλαου Φλωράκη. Ήταν μια περίοδος που η Ελλάδα είχε γίνει πλέον ένα δημοκρατικό κράτος. Ο Χαρίλαος Φλωράκης, ο περιλάλητος καπετάν Γιώτης του εμφυλίου πολέμου, είχε πολεμήσει, έχασε και πλήρωσε με φυλακές και εξορίες. Στα πόδια του άνθισαν πολλά λουλούδια. Ανάμεσά τους και ο κ. Λαφαζάνης. Εκφράζει μια νέα γενιά που έδωσε πολλές μάχες αόπλως και αναιμάκτως. Αρκετοί από αυτούς εγκατέλειψαν το ΚΚΕ για να ενταχθούν σε άλλα σχήματα, ορισμένα από τα οποία μάλιστα εμφανίστηκαν ως αριστερότερα της Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι ο κ. Λαφαζάνης έλαμψε ιδιαιτέρως ως στέλεχος του ΚΚΕ. Επαγγελματικό στέλεχος του ΚΚΕ, βρέθηκε επικεφαλής της Κομμουνιστικής Πλατφόρμας, η οποία αποτέλεσε μία από τις συνιστώσες που με βάση τον Συνασπισμό συγκρότησε τον ΣΥΡΙΖΑ, στη δημιουργία του οποίου τον κύριο λόγο είχε το ΚΚΕ εσωτερικού. Ήταν το κόμμα που ήρθε από τη διάσπαση στη δεκαετία του '60. Κορυφαία στελέχη του ΚΚΕ διέσπασαν το κόμμα τους για να δημιουργήσουν ένα νέο σχήμα υπό την εποπτεία και πάλι της Σοβιετικής Ενώσεως.

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να μαρτυρούν ότι ο κ. Λαφαζάνης μπορεί να καταταγεί στην κατηγορία στελεχών όπως ο Χαρίλαος Φλωράκης, ο Γρηγόρης Φαράκος, ο Νίκος Καλούδης, ο Κώστας Λουλές, η Ασημίνα Γιάννου και πλήθος ακόμη αγνώστων στην ευρεία κοινή γνώμη στελεχών του ΚΚΕ που στήριξαν τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ο κ. Λαφαζάνης έφυγε από το ΚΚΕ την εποχή που το κόμμα αιμορραγούσε έχοντας κολλήσει τον ιό του Κρεμλίνου. Αργότερα οι τηλεοράσεις του κόσμου μετέδιδαν σκηνές από την επίσκεψη του κ. Λαφαζάνη και των ομοίων του να εισέρχονται στο Κρεμλίνο με τον δέοντα σεβασμό... Ο διεθνής Τύπος έχει επίσης καταγράψει τον θαυμασμό που έχει ο κ. Λαφαζάνης για τον κ. Ούγκο Τσάβες, ο οποίος, ως αρχηγός του κράτους, ιδιωτικοποίησε τα πετρέλαια της Βενεζουέλας υπέρ του εαυτού του!

Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας συνασπισμός κομμάτων και κινήσεων με διαφορετικές ιδέες αλλά έναν κοινό παρονομαστή: την απειρία. Ευτυχώς, όπως σαφώς πλέον διαφαίνεται, η πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται εγκαίρως την πραγματικότητα και αποφασίζει την ουσιαστική αναδιάταξη του κόμματος μέσα στην ελληνική πραγματικότητα. Γεννάται έτσι η ελπίδα η έλευση της Αριστεράς στην εξουσία να σημάνει τον εκσυγχρονισμό του κράτους που επεχείρησαν αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης.

Την ώρα που οι ιδέες του κ. Λαφαζάνη δύουν, μοιάζει να ανατέλλει το άστρο του Αλέξη Τσίπρα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Σχόλια

  • 1 Ο/Η Αλέξανδρος Raskolnick έγραψε: (πριν 3 έτη)

    Όταν μετά τον άρχοντα του αυριανισμού, πιάνει τη γραφίδα του και ο κυριότερος αντιπρόσωπος της διαπλοκής, για να υποβάλει τα σέβη του στον Αλέξη, μόνο καλά μαντάτα δεν προμηνύονται... Αιδώς, ουδεμία...

loading..