Μικρή μας Ταϋλάνδη―μεγάλη μας ντροπή: Στο Πεδίο του Άρεως η βοήθειά μας

της Δάφνης Χρονοπούλου
«.. ανήλικοι μετανάστες εκδίδονται για εξευτελιστικά ποσά της τάξεως των 2-5 ευρώ, ενώ αναφέρουν ότι την πιάτσα της ανήλικης πορνείας έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν και τουρίστες, οι οποίοι φαίνεται πως ανακάλυψαν μια μικρή Ταϊλάνδη στο κέντρο της Αθήνας…»
Η Καθημερινή (έντυπη έκδοση)
 
«Η πορνεία και τα ναρκωτικά είναι πια κομμάτι του Πεδίου του 'Αρεως» διαβάζω τίτλο μεγάλης εφημερίδας για ένα θέμα που στον κόσμο των χρηστών παράνομων ουσιών είναι πασίγνωστο μια και το όμορφο Πεδίον Του Άρεως, «πνεύμων πρασίνου στο κέντρο της πόλεως» όπως έλεγαν οι παππούδες μου που το επέλεγαν, όπως και τον τότε 'Βασιλικό' Κήπο για να με πηγαίνουν περιπάτους, σήμερα ασθενεί βαριά
 
Διαβάζω πως «Η ανάπλαση των 277 στρεμμάτων που στοίχισε περίπου 9 εκατομμύρια απέχει πολύ από τον επίγειο παράδεισο με τα σιντριβάνια και τα ρυάκια που υπόσχονταν οι μακέτες» σε ένα άρθρο που συνεχίζει με τα μικροπολιτικά κατά της απελθούσας Διοίκησης Περιφέρειας που αρνήθηκε να παραδώσει τη διαχείριση του πάρκου (μαζί με τα αντίστοιχα κονδύλια) στο Δήμο Αθηναίων.
 
Δε με ενδιαφέρει η δυσκολία επικοινωνίας Δήμων και Νομαρχιών, στην οποία αν προσθέσουμε υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης λόγω πρέζας και κύριος οίδε πόσων άλλων λόγω του ότι μέσα στο γενικό μας μπάχαλο έστησαν εκεί σκηνές και κάποιοι μετανάστες που, είτε επειδή έχουν άγνοια κινδύνου είτε ίσως και το αντίθετο, έχουν βρεθεί θύματα όχι μόνο της άσπλαχνης βαρβαρότητας του κράτους μας αλλά και της βίας χρηστών 'σίσα' (ενός νέου διεγερτικού 'ναρκωτικού' για το οποίο δε θα μιλήσω εδώ μα είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις παράνομης ουσίας που καθιστά το χρήστη επικίνδυνο για το περιβάλλον καθώς και μόνο από έλλειψη ύπνου προκαλεί παρανοϊκές βίαιες παραισθήσεις και ψυχωσικά επεισόδια).
 
Εκτός όμως των επιθέσεων από σισαρισμένους παλαβωμένους που καβγαδίζουν ασταμάτητα κι έχουν επιτεθεί και σε εθελοντές (οι οποίοι συστήνεται πλέον να μην πλησιάζουν για να βοηθήσουν μα να περιμένουν μακριά) η παλιά παράδοση να μετατρέπεται το πάρκο τις νύχτες σε μια Αρκαδία σεξουαλικών οργίων σπρώχνει φτωχά παιδιά σε αγκαλιάσματα που ήδη έγιναν φημισμένα σε τουρίστες που επισκέπτονται τη 'Μικρή Ταϋλάνδη' μας.
 
Το Μνημόνιο αγαπητοί αναγνώστες ου γαρ έρχεται μόνον. Οι συμφορές ποτέ δεν έρχονται μιά-μιά κι εμείς καθώς βυθιζόμαστε σε συνθήκες Τρίτου Κόσμου, από την πώληση γυναικών, που εισάγονταν με υποσχέσεις από την Ουκρανία και βρίσκονταν κλειδωμένες σε υπόγεια, περνάμε ταχύτατα στην (εθκούσια;) εκπόρνευση παιδιών που δραπέτευσαν από τη φρίκη γενοκτονιών και πολέμων για να γνωρίσουν την Ευρώπη του Διαφωτισμού και της Αλληλεγγύης― απ' την ανάποδη όμως.

Στο Πεδίον του Άρεως:
Ανάγκη από: Φρούτα, μππισκότα, πάνες, παιδικά παπούτσια, μπουκάλια νερό.

Στο Στέκι Μεταναστών στην Τσαμαδού:
Σερβιέτες, πάνες, Πήγαμε μωρό (25 ημερών) στο νοσοκομείο γιατί έχει δηλητηρίαση από το νερό που πίνουν εκεί στις βρύσες.
 
To τηλέφωνο επικοινωνίας με τους "Γιατρούς του Κόσμου" για την προσφορά φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης είναι το 2103213150
 
 
―'Dead Europe', Νεκρή Ευρώπη, λέγεται το προφητικό αριστούργημα του πολύ αγαπημένου μου Αυστραλού συγγραφέα Χρήστου Τσιόλκα το όποιο, εκδοθέν το 2005 καιρό ακμής κι ευημερίας και στείρων πατριωτισμών, είναι ένα οδοιπορικό στην Ευρώπη που βλέπω να έρχεται, την Ευρώπη απ' την ανάποδη. Ο Αυστραλός τουρίστας δεν επισκέπτεται Παρθενώνες και Λούβρα και Πικαντίλυ και Βια Βένετο μα την πίσω τους πλευρά, τα προάστια που κατοικούν όσοι υπηρετούν και παρέχουν τη βια, το πουλημένο σεξ των πραγματωμένων φαντασιώσεων, και τις ουσίες που, κρατώντας σε φρενήρη και ανίερη αγρυπνία τη ματωμένη ήπειρο, συντηρούν τα πάθη τα άγρια και τους έντονους ρυθμούς των κλαμπ που θέαμα έχουν το βιασμό παρθένων αγοριών, και γεμάτες σκουπίδια τις όχθες των φημισμένων ποταμιών στις οποίες μάνες με μαύρα τσαντόρ αφήνουν μια στιγμή το καρότσι του μωρού τους για να σηκώσουν το μανίκι και να βαρέσουν την πρέζα που τις βοηθά να αντέξουν.
Η προφητική Νεκρή Ευρώπη του Τσιόλκα είναι ό,τι καλύτερο (σύγχρονό μας) έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια. Ένα μυθιστόρημα φαντασίας που αποδείχτηκε πραγματικότητα- με ένα μικρό βασανισμένο φάντασμα που το σέρνει μα και το συντηρεί η επηρμένη και αιματοβαμμένη μας Ήπειρος που δεν έχει σημείο να σταθείς στο οποίο να μην έγινε κάποτε ένα έγκλημα, ενώ όλη αυτή η φρίκη, όλος ο πόνος όσο κι αν μασκαρεύεται πίσω από Ολυμπιακές φιέστες και πολυτέλειες μας τραβά αμείλικτα κι αναπότρεπτα στο χαμό.
 

Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα, όλα του Τσιόλκα μα κυρίως αυτό, το τόσο αλλιώτικό του, που παρότι έγινε και ταινία δεν 'έπιασε' στο ευρύ κοινό όπως το ελαφρότερο 'Χαστούκι' του που έγινε best seller. Μην το χάσετε, είναι το μέλλον μας που ίσως αν το δούμε θα το αποφύγουμε.

Σημειώσεις για τα ανωτέρω

— Τα πρόσωπα στις φωτογραφίες εγώ τα μουτζούρωσα μη γίνει καμιά παρεξήγηση και θεωρηθεί πως το άρθρο μου περί εκδιδόμενων παιδιών (και όχι μόνο) αφορά τη συγκεκριμένη οικογένεια. Είναι σημαντικό, παρακαλώ μη γενικεύσετε.

— Οι πληροφορίες για προσφορά βοήθειας παρακαλώ μην αγνοηθούν- έστω και με κοινοποιήσεις― παρότι άλλο ένα σύμπτωμα της κατάπτωσής μας είναι που τέτοια ζητήματα αφήνονται στη μισητή μου 'φιλανθρωπία' και την καλή μας την καρδιά ή στις ΜΚΟ- κάτι δηλαδή, για να μην ξεχνιόμαστε, σαν τις φροντίδες των ιεραποστόλων στις τριτοκοσμικές αποικίες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Σχόλια

 • 1 Ο/Η Δάφνη Χρονοπούλου έγραψε: (πριν 3 έτη)

  Προσθέτω:
  Το κάλεσμα συγκέντρωσης ειδών πρόκειται για τους πρόσφυγες που μένουν στο Πεδίο του Άρεως.
  Όποιο άτομο δυσκολεύεται να πάει κατευθείαν τα πράγματα στους ίδιους τους πρόσφυγες, μπορεί να πάει μέχρι και σήμερα Παρασκευή 24/7 στα παρακάτω, όπου υπάρχουν και τα κουτιά οικονομικής ενίσχυσης:
  Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 13, Εξάρχεια)
  Κονσερβοκούτι (Ιπποκράτους 148 & Βατατζή, Νεάπολη Εξαρχείων)
  Φορμάικα (Κοράρη 5,Μοναστηράκι)
  Lacandona (Ηπίτου 4, Σύνταγμα)
  Σε γενικές γραμμές χρειάζονται :
  1. Νερά, χυμούς και γάλατα για τα μωρά
  2. Τρόφιμα (όχι κάτι που χρειάζεται ψυγείο)
  3. Ρούχα (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά), όχι βαριά χειμωνιάτικα
  4. Παπούτσια (ανδρικά, γυναίκεια και παιδικά)
  5. Φάρμακα, συνοδείες και διερμηνείες σε Νοσοκομεία και Κοινωνικά Ιατρεία
  6. Αντιηλιακές κρέμες, σπρέι για κουνούπια, πάνες, σαπούνια και σαμπουάν
  7. Ένα αναπηρικό καροτσάκι για ένα κορίτσι από το Αφγανιστάν

loading..