YOLO Ελλάς 2015

του Λάμπρου Παπαδέα

Ζούμε ιστορικές στιγμές σε έναν παράδεισο της γης που λέγεται Ελλάδα.

Εκτός όμως από την ομορφιά αυτού του τόπου οι συμπολίτες μας έχουν και αυτοί μερίδιο σε αυτό το ιστορικό γίγνεσθαι και ειλικρινά στέκονται γερά στο ύψος που επιβάλει η ιστορική αυτή στιγμή.
Σε μια σειρά από πάρα πολλά θέματα δεν υπάρχουν πιο έμπειροι πολίτες από τους Έλληνες αυτή τη στιγμή πάνω στη γη και ίσως σε όλο το σύμπαν.
Πάρα πολλοί επαγγελματίες βιώνουν τον κολοφώνα των εμπειριών που θα μπορούσε κανείς να αποκτήσει σε παγκόσμιο επίπεδο όχι σε μια αλλά σε πολλές ζωές. Τραπεζικοί, πολιτικοί, ξενοδόχοι, λογιστές, ταβερνιάρηδες, δημόσιοι υπάλληλοι, λιανοέμποροι, δημοσιογράφοι κλπ κλπ κλπ.
Οι εμπειρίες που αποκτώνται από τους συμπολίτες Έλληνες είναι απίστευτες και τους κάνουν τους πιο έμπειρους πολίτες και επαγγελματίες αυτή τη στιγμή πάνω σε όλη τη γη. Αυτή η εμπειρία είναι γεμάτη από φόβο, αβεβαιότητα, ανάγκη, επιβίωση, αυτοπεποίθηση, αξιοπρέπεια, πονηριά, εξυπνάδα, ελπίδα και πολλά άλλα.
Η ζωή σφύζει από δημοψηφίσματα, εκλογές, υπολογισμούς, δεδηλωμένες, άδηλες, ευρώ, δραχμή, δηνάριο, στρατούλι, λάβρες αναρτήσεις στο φέϊς, βουλή, μνημόνια καρμανιόλες, συλλαλητήρια εντός Ευρώπης εκτός και επί τα αυτά, ΟΧΙ που θεωρείται ΝΑΙ και δώστου τούμπαλιν και μια με διπλή, αβέβαιο μέλλον και παρελθόν κλπ κλπ.
Δεν είναι μόνο τα επαγγέλματα που λειτουργούν πια σε ακραία πρωτόγνωρες εμπειρικές καταστάσεις, είναι και όλες οι εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής.
Οι πολιτικοί κομμάτων που φθίνουν τα ποσοστά τους καλούν να γυρίσουν οι ψηφοφόροι πίσω, οι τράπεζες καλούν να επιστραφούν τα μετρητά στις καταθέσεις, δεν μπορούν να εξοφληθούν τα δάνεια, δεν επιτρέπεται ο τζόγος στο χρηματιστήριο, με νομοσχέδια χαρακτηρίζονται τα χρήματα ως νέα και ως παλιά ανάλογα την προέλευσή τους, το μαντολάτο είναι φρέσκο και το καλό παστέλι είναι μόνο με μέλι κλπ κλπ.
Ένα απίστευτο κυνήγι καραμπόλας αλλά και άμυνας και έξυπνης απόκρουσης είναι σε εξέλιξη από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα. Κυνήγι αρχών με τους πολίτες σε όλα τα επίπεδα με αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς, οικονομικούς και μη. Αλλά και οι Ελληνικές αρχές δεν είναι πρωτεύοντα θηλαστικά. Όπως αυτές κυνηγάνε τους Έλληνες πολίτες έτσι και αυτές τις κυνηγάνε οι Ευρωπαϊκές αρχές και η καλβινική καθεστηκυία τάξη πραγμάτων. Ένα πάντρελο οργουελικό και απονενοημένο αλαλούμ που δεν είναι απολύτως σαφές ποιος είναι ο κυνηγημένος και ποιος ο κυνηγός.
Τα σπίτια έχουν γεμίσει μετρητά, τα στρώματα, οι κήποι, τα ψυγεία. Σε όλη τη γη αυτή τη στιγμή οι Έλληνες έχουν τη μεγαλύτερη ρευστότητα μετρητών που υπήρξε ποτέ σε λαό στην ανθρώπινη ιστορία.
Οι σχέσεις δοκιμάζονται, νέα ήθη και έθιμα στα ζευγάρια όπου άλλα περνάνε υπέροχες σεξουαλικές στιγμές μετρώντας τα πενηντόευρα στο σπίτι και άλλα που δεν έχουν ζουν σε μια υπέροχη κατάσταση παντελούς απεξάρτησης από το χρήμα και έχει ο θεός ο Ελληνικός.
Ζούμε ένα απίστευτο YOLO που όμοιό του δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πάνω στη γη.
Αν για να ζούσες το μεγαλύτερο YOLO όλων των εποχών έπρεπε να είσαι μέλος πληρώματος του Σάντα Μαρία το 1492, Γάλλος αξιωματικός στο Άουστερλιτς το 1805, Έλληνας οπλαρχηγός το 1821, Γερμανός αξιωματικός το 1939 και Έλληνας αξιωματικός το 1940 (και όχι του 1922), πρέπει για το 2015 να είσαι Έλληνας και να ζεις στην Ελλάδα.
YOLO.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Σχόλια

  • 1 Ο/Η Markos έγραψε: (πριν 3 έτη)

    Απλά εξαιρετικό όχι μόνο στη διατύπωση αλλά και στη πρωτοτυπία του θέματος ...ζούμε μια πρωτόγνωρη εμπειρία σε αυτή τη γωνιά γης

loading..