Κρίμα είναι

του Άρη Δαβαράκη

Θέλω να σας ομολογήσω πως έχω αρχίσει να βαριέμαι. Θα περίμενα από τον πρωθυπουργό με αφορμή τον ανασχηματισμό που έκανε, λιγάκι να μας κλείσει το μάτι και ημών των πολυπληθών ψηφοφόρων, κάτι να ονειρευτούμε πάλι, από κάπου να πιαστούμε. Αλλά ας μιλήσω για τον εαυτό μου. Θέλω λοιπόν έναν πρωθυπουργό πιο αποφασισμένο. Έζησε μέσα σε έξη μήνες εξουσίας όσα δεν έχουν ζήσει άλλοι σε έξη ζωές. Τι κάθεται και κάνει στο ίδιο κόμμα με τον Λαφαζάνη, την (αν την λέω σωστά) «Ίσκρα», την πυροβολημένη Πρόεδρο της Βουλής που θέλει να γίνει λαϊκός Τσάρος πασών των Ρωσιών στην θέση του μαφιοζοκαπιταλιστή Βλαντπούτιν, αυτός ο πρωθυπουργός που πάνω του κρεμάστηκε ένας λαός ολόκληρος, ελπίζοντας πως υπό την ηγεσία του θα οδηγηθεί στην έξοδο του ατέλειωτου αυτού μαύρου τούνελ; Δεν καταλαβαίνω. Ούτε ένα δημόσιο αεισυχτίρ δεν έχει πει για τις συμπεριφορές των «συντρόφων» του – μόνο από «δημοσιογραφικές πηγές» μάθαμε πως ψέλλισε ένα «έχω να κάνω με τρελούς» όταν έμαθε λεπτομέρειες για τις γελοιότητες που θεωρούσε «plan-B» το λαφαζανέϊκο κόμμα της δραχμής – στο οποίο δεν ξέρω αν «η Ζωή» και «ο Γιάνης» είναι επίσημα μέλη ή τιμής ένεκεν έκτακτες «guest» συμμετοχές ως μεγάλοι στάρ με προσωπικούς στόχους και καριέρες στα σχέδια τους.

Έχω αρχίσει να βαριέμαι λέμε. Αν συνεχίσουμε έτσι θα μας φάνε λάχανο «της δραχμούλας τα παιδιά» με τις συνεχείς τρικλοποδιές τους. Αν οι εκλογές γίνουν γρήγορα (τον Σεπτέμβριο ας πούμε ή τον Οκτώβριο) μαθαίνω πως η Νέα Δημοκρατία θα κατεβεί με αρχηγό τον Μεϊμαράκη, δεν θα κάνει το λάθος να προχωρήσει σε συνέδριο και εκλογή νέου αρχηγού σε τόσο καυτή προεκλογική περίοδο. Και με τον Μεϊμαράκη απέναντι μας,  εμείς οι ψηφοφόροι του Αλέξη Τσίπρα, θα βρεθούμε σε πολύ δύσκολη θέση αν ο Αλέξης μας αναγκάσει να ξαναψηφίσουμε όλα αυτά τα μορμολύκεια που κουβαλάει ο ΣΥΡΙΖΑ από καιρούς αλλοτινούς, για πάντα ξεχασμένους. Τώρα πιά δεν είμαστε καν «αντιμνημονιακοί», έχουμε ήδη μια σοβαρή φθορά που θα φανεί πακέτο στις επόμενες κάλπες αν ο πρωθυπουργός δεν κάνει το μεγάλο βήμα να συγκεντρώσει γύρω του όλους τους Συριζαίους που τον πιστεύουν και ποντάρουν σε αυτόν, από τα μεγαλοστελέχη μέχρι τον πιο απλό ψηφοφόρο – για να προχωρήσει μαζί τους σε ένα μεγάλο, τολμηρό και ξεκάθαρο άνοιγμα που θα συμπεριλάβει νέες άφθαρτες και δημιουργικές δυνάμεις βγαλμένες μέσα από την κοινωνία, όχι της αριστεράς απαραιτήτως. Να πάρει μαζί του τους νέους ανθρώπους που θέλουν να δράσουν, να επιχειρήσουν, να τολμήσουν, να δημιουργήσουν, να καινοτομήσουν. Να γίνει αυτός ο πόλος γύρω από τον οποίον θα μπορέσει να αντεπιτεθεί στις κάθε είδους «αγορές» (και αυτές του πνεύματος, της τέχνης και της επιστήμης) η νέα φρέσκια Ελλάδα που πρέπει, με κάθε τρόπο, με όλες τις δυνάμεις, να αντεπιτεθεί στη μούχλα, τη μιζέρια και την γκαντεμιά.

Ο Τσίπρας είναι κατά τη γνώμη μου ο φυσικός πόλος γύρω από τον οποίον θα οργανωθούν οι νέες υγιείς δυνάμεις που θα κάνουνε την διαφορά. Και αν το γράφω και το ξαναγράφω είναι γατί πραγματικά αγωνιώ για το αύριο. Αύριο με Λαφαζάνηδες και βάλε, δεν υπάρχει. Σκέτη μαύρη ρούχλα.

Τι άλλο θέλει ο Αλέξης Τσίπρας – ο φίλος μου ο 20 χρόνια νεώτερος μου, που εκτιμώ και θαυμάζω; Τον πουλήσανε στην ψύχρα ήδη στην πιο κρίσιμη ψηφοφορία όλοι αυτοί της δραχμούλας και της Εθνικής μας μοναξιάς οι υμνωδοί, οι στεναχωρημένοι, που δεν ελπίζουν, δεν τολμούν, δεν προτείνουν – μόνο την γκαντεμιά τους σούρνουνε μαζί σε κάθε βήμα τους κι’ ελπίζουνε να καταστραφούνε όλα (με πρώτη την κατσίκα του διπλανού), ώστε –μετά την καταστροφή – να γίνουν οι παρηγορητές μας στην Ελληνική Αλβανία του Χότζα Παναγιώτη που ονειρεύονται.

Λυπάμαι που σας πιέζω κύριε Πρόεδρε.

Πάρτε φόρα, κοιτάξτε μπροστά, σκεφτείτε τα παιδιά σας και το μέλλον της Ελλάδας – και κόψτε τον ομφάλιο λώρο πριν να είναι αργά.

Αν κατεβείτε στις επόμενες εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ που ξέρουμε πολύ φοβάμαι πως θα τα βρούμε πολύ σκούρα με τον Μεϊμαράκη απέναντι. Δεν είναι Σαμαράς ο Μεϊμαράκης και το ξέρετε.

Ας μην πάμε πάλι σαράντα χρόνια πίσω. Κρίμα είναι.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Σχόλια

 • 1 Ο/Η Ε. Στ. έγραψε: (πριν 3 έτη)

  Σε θέλω κι έχω κουραστεί
  Τους ίδιους τοίχους να κοιτάω
  Εγώ που σ’ είχα εμπιστευτεί
  Πάνω σε κρίσιμη στιγμή
  Τώρα κλεφτά σε συναντάω.

  Αλλιώς το είχα φανταστεί
  Κι αλλιώς το πράγμα μου προκύπτει
  Το σχέδιο δε με καλύπτει
  Μα εγώ σε θέλω κι έχω τόσο κουραστεί
  Αλλιώς το είχα φανταστεί.

 • 2 Ο/Η Αρης Δαβαράκης έγραψε: (πριν 3 έτη)

  Μην απελπίζεσαι και δεν θ'αργήσει
  Κοντά σου θάρθει μια χαραυγή
  Καινούργια αγάπη θα σου ζητήσει.
  Κανε λιγάκι υπομονη...

 • 3 Ο/Η ΞΕΝΟΦΩΝ ΙΣΑΡΗΣ έγραψε: (πριν 3 έτη)

  Η δημόσια ομολογία του ΔΝΤ για την τοξικότητα του χρέους έφτασε σε τέτοιο σημείο που είπε πως η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει παύση πληρωμών. Την ίδια στιγμή το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας έβγαλε πως το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι παράνομο στο μεγαλύτερο μέρος του και υποδεικνύει πάλι παύση πληρωμών. Τέλος η επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις τέλος έβγαλε οφειλές προς την Ελλάδα ύψους περίπου 300 δις. Συνολικά συμφέροντα 500 δις !

  Μόλις 1% προμήθεια σ’ αυτά τα χρήματα θα αρκούσε να κάνει ΠΟΛΛΟΥΣ υπεύθυνους γι' αυτά τα project να προδώσουν τα εθνικά συμφέροντα. Αν η εξαγορά τους αποτύγχανε, μισό δις ευρώ πληρώνει πολλές «σοβαρές και εμπεριστατωμένες απόψεις» στα ΜΜΕ για να τους διαβάλουν αρκετά ώστε να απομακρυνθούν. Με τόσα λεφτά γίνονται ακόμη και δολοφονίες για οριστική απομάκρυνση τους. Ώστε να μπουν στη θέση τους άλλοι, εξαγοράσιμοι. Τέλος η κυβέρνηση μπορεί να υπαναχωρήσει των απαιτήσεων με χρηματοπιστωτική ασφυξία όταν δεν εχει δικό της νόμισμα και εξαρτά την λειτουργία του κράτους από χρήματα που θα της δώσουν … αυτοί με τους οποίους διαπραγματεύεται!

  Προφανώς ήταν μια νίκη των αντίπαλων αντί 500 δις χρωστούμενα να δώσουν 82 δις δανεικά. Με απολύτως μη βιώσιμο δάνειο που φθείρει και μακροπρόθεσμα τη διαπραγματευτική θέση της χώρας. Με τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη συμφωνία, αν κατέβει τώρα σε εκλογές και μάλιστα κατακερμάτισμένος θα ηττηθεί κατά κράτος. Η ΧΑ μπορεί να βγει πρώτο κόμμα όμως το πιο πιθανό χωρίς αυτοδυναμία. Οπότε ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ κυβέρνηση ΠΡΟΘΥΜΗ ΚΑΙ ΙΚΑΝΗ να απαιτήσει και να πάρει τα 500 δις!

  Η προδοσία μπορεί βεβαίως να είναι έργο του ίδιου του κ.Τσίπρα, αφού όλοι εξαγοράζονται ή απειλούνται, μπορεί όμως και να μην είναι. Σημασία έχει πως όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ενωμένος και κυβέρνηση παραμένει και η πιθανότητα να γίνουν άμεσα απαιτητά όλα αυτά τα 500 δις...

  Βρείτε τώρα εσείς κ. Νταβαράκη τη θέση και τον ρόλο σας στα παραπάνω με όλα όσα κάνετε και γράφετε τον τελευταίο καιρό. Κρίμα είναι ναι, και θα κριθείτε

 • 4 Ο/Η ΣΤΕΛΛΑ ΤΣΑΡΤΣΑΡΑ έγραψε: (πριν 3 έτη)

  Μπράβο Αρη! Αν δεν το πιάσει αυτό ο Τσιπρας ότι είναι ο πρωθυπουργός του 36% (τώρα κάπου 45%) ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ τότε αύριο και το άμεσο αύριο, θα είναι όχι μόνο αργά - αλλά δεν θα μπουν καν στη Βουλή. Θα βγει κάποιος έξυπνος που θα καταλάβει ότι ο Τσίπρας κοιτάει τα συντάξιμα χρόνια του με ποιόν θα πίνει φρεντοτσίνο στα γειρατιά του και θα τον σφετεριστεί το χώρο του 36% ΚΕΝΤΡΟ - ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Ούτε δεξιοί είναι ούτε πέστροφες - ούτε ανελ-πιστοι. Κοσμάκης είναι (κακομαθημένος μπορεί, αλλά κοσμάκης) που θέλει να μη του πάει η καρδιά στη κούλουρη μη χάσει το κόπο μιάς ζωής από τις μ@λ@κίες του κάθε μορμολύκειου ή Λιμπεράτσε φαφλατά. Ομως κάτι μου λέει Αρη μου ότι τελείωσε η παρασταση αυτή και ότι ο Τσίπρας δεν θα βάλει το χέρι στη φωτιά αν το αντίτιμο είναι να μην τον κάνουν παρέα οι δικοί του - τα μορμολύκεια αυτα που λες και τα ξαδελφάκια τους τα λιγότερο ψεκασμένα. Μετά τον ανασχηματισμό έδειξε τι θελει να κάνει - το πιάσαμε το μήνυμα. Εντάξει. Αυτά που λες για τη νέα φρέσκια Ελλάδα - δεν έχει ούτε το όραμα ούτε τους ανθρώπινους πόρους να τα κάνει ο Τσίπρας. Ετοιμαζεται για εκλογες και δεν τον ενδιαφέρει καν να παράξει έργο κατ'εμέ. Θα το δούμε από το πόσα ν/σ και μεταρρυθμίσεις θα περάσει όχι τα μνημονιακά αλλά τα άλλα - αυτα που πρέπει.

 • 5 Ο/Η Evdokia έγραψε: (πριν 3 έτη)

  Να μην ξεχνάμε ότι πέρα από τα παιδιά της δραχμής, ο Τσίπρας πρέπει να ξεσκαρτάρει το κόμμα και από απολειφάδια του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να ξεπλυθούν από το αμαρτωλό παρελθόν τους και έχουν και προσωπικές φιλοδοξίες (πχ ο απαράδεκτος Μητρόπουλος).

loading..