Αξιότιμοι απογοητευμένοι (συμπεριλαμβανόμενου και του Λάκη Λαζόπουλου)

του Οδυσσέα Ρούσκα

Αθήνα 16/07/2015

Αξιότιμοι απογοητευμένοι
(συμπεριλαμβανόμενου και του Λάκη Λαζόπουλου),

Ας αφήσουμε πλέον την μιζέρια και την κατήφεια στο πλάϊ επιτέλους...
Ας αφήσουμε το μνημόσυνο και την γκρίνια και ας δούμε πλέον την αλήθεια κατάματα, και να ενωθούμε όλοι μαζί προς τη λευτεριά αφού η αρχή έγινε.
Την αρχή αυτή την έκανε ένας νέος συμπολίτης μας ολομόναχος εναντίον όλων και ευτυχώς αυτή τη φορά είχε και την πλειοψηφία του λαού δίπλα του...
Φανταστείτε να είχε και την απόλυτη στήριξη όλης της Βουλής αλλά και των λοιπών συμπολιτών μας του ναι...
Το όνομα αυτού Αλέξης Τσιπρας...
Και μην μου πείτε και πάλι με τον γνωστό γραφικό ωχαδερφίστικο ελληνικό τρόπο, «..ελα μωρέ μια από τα ιδία είναι και αυτός τελικά..»
Προς θεού λοιπόν μην είμεθα αχάριστοι..
Στην τελική όποιος νιώθει ότι έχει την απόλυτη λύση και είναι ο πιο έξυπνος από όλους μας ας πάει να ζητήσει από τον Αλέξη την πρωθυπουργία και πεδίον δόξης λαμπρόν!
Την Κυριακή ήμουν και εγώ πολύ νευριασμένος, αγανακτισμένος, λυπημένος και οργισμένος....
Όμως όταν ηρεμήσεις και κάτσεις και σκεφτείς τι συνέβαινε τα τελευταία 5 χρόνια σε τούτο τον τόπο, και τι συνέβη έως τώρα μέσα σε 6 μήνες θα καταλάβεις ότι η διαφορά είναι γεωμετρικά τεράστια.
Και μάλιστα σας ομιλεί ένας άνθρωπος που αν του λεγάτε «Οδυσσέα πάρε τα ''όπλα'' και έξω από αυτήν την Ευρώπη και μόνοι μας, θα το είχε κάνει σε μηδέν χρόνο λόγω της παρορμητικότητας του χαρακτήρα του αλλά και της λαχτάρας του ως νέου ανθρώπου για ένα καλύτερο μέλλον και προοπτική, για μια Ελλάδα του φωτός, του πολιτισμού, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της μόρφωσης και της αγάπης....
Όμως σε έναν κόσμο που τα σκοτεινά συμφέροντα επικρατούν, σε έναν κόσμο όπου κάποιοι αγοράζουν και πωλούν κράτη και λαούς, σε έναν κόσμο όπου κάποιοι σπέρνουν την πείνα. Σε έναν κόσμο όπου κάποιοι δημιουργούν πολέμους από το πουθενά, σε έναν κόσμο όπου σε κανένα κράτος δεν διοικούν οι λαοί, σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι θεωρούνται αριθμοί, να μην περιμένετε ποτέ από έναν άνθρωπο να σας σώσει.
Η ελευθέρια και η αλήθεια γράφεται διαχρονικά τώρα συλλογικά με επιμονή, με «αίμα»  και ασταμάτητη αυταπάρνηση.
Ο συγκεκριμένος, συμπολίτης μας έκανε μια αρχή σημαντική, προκάλεσε έναν σεισμό παγκόσμιο και αυτό μόνο με την έντιμη και αληθινή παρουσία του αλλά και με τον λόγο της αλήθειας, που πάντα τα αληθινά λόγια είναι ισχυρότερα και από τα πιο ακριβά και ισχυρά όπλα μαζικής εξόντωσης.
Έδωσε μια μάχη ολομόναχος, ένας ηγέτης μιας μικρής αλλά και τόσο ένδοξης και ιστορικής κουκίδας στον παγκόσμιο χάρτη.
Μπορεί προς το παρόν να την έχασε στους αριθμούς, αλλά όχι στην αλήθεια και το δίκιο.
Ο «πόλεμος» συνεχίζεται........
Τίποτα δεν έχει χαθεί και ούτε πρόκειται...
Και όλα να θυμάστε είναι στα χέρια μας, στα χέρια του ελληνικού λαού, αρκεί να αποφασίσουμε κάποτε όλοι μαζί ενωμένοι τι θέλουμε....
Αρκεί κάποια στιγμή να ωριμάσουμε και να γίνουμε σοφότεροι πιο «πονηροί» να σταματήσουμε να σκαφτόμαστε ατομικά, και να μην φοβόμαστε!
Όλα τώρα ξεκινάνε....
Δεν τελείωσε κάτι εδω...
Ο καθένας μας λοιπόν από εδω και πέρα ας αποσυρθεί για περισυλλογή προσωπική, ας ηρεμήσει, να σκεφτεί και να ανασυνταχτεί για τις νέες μάχες που έρχονται.....
Η Ελλάδα έγραψε, γράφει και θα γράψει ιστορία....
Μην χάνετε ποτέ την πίστη σας.....
Καλούς αγώνες να έχουμε.....

μετά τιμής,

Ρούσκας Οδυσσεύς
Τραγουδοποιός