Ο κάθε ένας παίρνει τις ευθύνες του και θα κριθεί

του Πάνου Ζέρβα

Η συγκρατημένη αλλά σαφής φράση του τίτλου είναι το μήνυμα που έστειλε χθες ο Αλέξης Τσίπρας προς το εσωτερικό του κόμματός του.

Φοβάμαι ότι δεν θα το λάβουν υπόψη οι επίδοξοι Τσιριμώκοι του 2015, πενήντα χρόνια μετά την Αποστασία του άλλου Ιουλίου.

Μπορεί μερικοί Αποστάτες του 1965 να επιβίωσαν πολιτικά (πχ ο Μητσοτάκης) αλλά στη συλλογική μνήμη του ελληνικού λαού ήταν από την πρώτη στιγμή και παρέμειναν για πάντα Αποστάτες, με βαρύ μερίδιο ευθύνης για όσα ακολούθησαν.

Μοναδική έντιμη λύση για όσους διαφωνούν σε σημείο που να θέλουν να ρίξουν τον Τσίπρα με την ψήφο τους στη Βουλή (και να επαναφέρουν τους επιγόνους του Μητσοτάκη στην κυβέρνηση – γιατί αυτό θα είναι το αποτέλεσμα) είναι η άμεση παραίτηση από τις βουλευτικές έδρες.

Καμιά δικαιολογία, όσο κι αν είναι μασκαρεμένη με δήθεν αριστερά διακοσμητικά κουρέλια, δεν θα γίνει αποδεκτή από τους πολίτες και την Ιστορία. Όπως δεν έγινε και την πρώτη φορά, με τους Τσιριμώκους.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Σχόλια

  • 1 Ο/Η ΞΕΝΟΦΩΝ ΙΣΑΡΗΣ έγραψε: (πριν 3 έτη)

    Μα τότε θα έπρπε να παραιτηθεί πρώτος απ'όλους ο πρωθυπουργός που περνάει δικτατορικά, χωρις δημοψήφισμα, ενα ακόμη πιο τοξικο δανειο, με την αγαστή συνεργασία οσων, μεχρι να εκλεγεί, ονόμαζε προδοτες και εχθρους του λαού...

  • 2 Ο/Η Ε. Στ. έγραψε: (πριν 3 έτη)

    Γιατί λοιπόν όλοι αυτοί οι προδομένοι, και είναι πολλοί, δεν του ζητούν να παραιτηθεί; Το ερώτημα είναι ειλικρινές και όχι προβοκατόρικο.

loading..