Απάντηση-Ερώτηση

του Κοσμά Αντ. Θέμελη

Έλεγα τις προάλλες ότι οι Έλληνες έδωσαν την απάντηση στο δημοψήφισμα. Kι ότι σιγά σιγά θα μάθουμε και ποιά ήταν η ερώτηση. Η ερώτηση λοιπόν ήταν πάρα πολύ επώδυνη.

Η Κυβέρνηση είναι στην απίστευτα δύσκολη θέση να πρέπει να εξηγήσει ΠΩΣ προτείνει ένα πρόγραμμα, που είναι πιο επώδυνο από αυτό που πρόσφατα απέρριψε η ίδια Κυβέρνηση, αλλά κυρίως ο λαός.

Είναι βέβαιον ότι για πολλούς λόγους οι δήθεν rational φίλοι της Ελλάδας και του Πουέρτο Ρίκο, θέλουν να μας πατήσουν κάτω και ιδίως την Κυβέρνηση, που τόλμησε λίγο να σηκώσει κεφάλι. Η εξήγηση γι’ αυτά που συμβαίνουν είναι μία: ΔΕΝ ήταν έτοιμη για πλήρη ρήξη ΟΥΤΕ η Κυβέρνηση, ΟΥΤΕ ο Λαός. 

Τελικά ίσως το σωστό ερώτημα, αυτό που θα έπρεπε να τεθεί παρά τους κινδύνους, θα ήταν (εμπλουτισμένο με επεξηγήσεις) ΕΝΤΟΣ Ή ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ. 

Πιστεύω ότι τελικά ο Σύριζα, έστω και δύσκολα, θα μπορέσει να διαχειρισθεί πολιτικά την κατάσταση. 

Εσείς δε οι νεο-λιμπερτάριαν κανίβαλοι (δεν μιλώ για τον απλό κόσμο) που βγάζετε χαιρεκακία και χολή, οι οπαδοί του άμεσου και γρήγορου σκυψίματος για να είναι "μικρότερη η ζημιά", hold your horses. Η ΔΟΚΙΜΗ αντίστασης, ανάτασης και ανάστασης, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. Η ενδιάμεση βλάβη θα διορθωθεί. 
 

Η κοινωνία είχε την ανάγκη να νοιώσει ότι δεν είναι άθυρμα στην βούληση διεφθαρμένων οσφυοκαμπτών. Μην το υποτιμάτε αυτό.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Σχόλια

  • 1 Ο/Η Ε. Στ. έγραψε: (πριν 3 έτη)

    We are holding our horses but you are talking complete horse feathers...

  • 2 Ο/Η Κ. Θέμελης έγραψε: (πριν 3 έτη)

    afkaristo

  • 3 Ο/Η Ε. Στ. έγραψε: (πριν 3 έτη)

    Ton Theo kai ta Aglika mas.

loading..