Αλέξη, τώρα ή ποτέ!

του Χαρίτωνα Χαριτωνίδη

Το μεγαλύτερό σου σφάλμα τώρα θα ήταν να φανείς διαλλακτικός. Αν δεν πάρεις ΤΩΡΑ το σκάλπ των Γερμανών, αύριο οι Γερμανοί θα σου πάρουν το κεφάλι. Και θα βάλουν να στο πάρουν, αυτοί που σήμερα σε αποθεώνουν. Άκου λοιπόν, εμένα, τον άσχετο, τι πρέπει να κάνεις.

Θα πας και θα ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ αυτό που ζητούσες στην αρχή: γενναίο κούρεμα του χρέους, αναπτυξιακά μέτρα, αναδιανομή των βαρών από τους ασθενέστερους στους ισχυρότερους. Δεν θα δεχθείς ΤΙΠΟΤΑ λιγότερο από αυτά. Και μάλιστα ΤΩΡΑ! Σήμερα! ΜΗ φας το «τυράκι» της προσωρινής χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών «για να το συζητήσουμε ήρεμα και πολιτισμένα». Μην επηρεαστείς από «μετριοπαθείς» όπως ο ηθικός αλλά μανιαμούνιας Δραγασάκης που κουβαλάει την ηττοπάθεια του παλιού αριστερού -το τραύμα της Βάρκιζας. Και μη δελεαστείς από τα θέλγητρα της εξουσίας όπως όλοι οι προηγούμενοι -«ας υπογράψω τώρα, να μείνω πρωθυπουργός, κι έχει ο Θεός»,- γιατί θα έχεις την τύχη τους κι ακόμα χειρότερη. ΤΩΡΑ, με κλειστές τράπεζες θα κλείσει ή δεν θα κλείσει η συμφωνία.

Αν οι Γερμανοί δεν δεχθούν εντός 48 ωρών ΟΛΕΣ τις προτάσεις σου, σηκώνεσαι επιτόπου από το τραπέζι και δίνεις Συνέντευξη Τύπου στα διεθνή μέσα με όλον τον πλανήτη να κρέμεται από τα χείλη σου. Εξηγείς με απλά λόγια το ελληνικό πρόβλημα, τη μη βιωσιμότητα του χρέους και την αστοχία των προγραμμάτων λιτότητας, καταλήγοντας ότι δεν μπορείς να υπογράψεις κάτι που θα προκαλέσει στον ελληνικό λαό ανώφελο πόνο, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα. Θα καταλήξεις λέγοντας ότι η μόνη διέξοδος που μένει στην Ελλάδα είναι η έξοδός της από το ευρώ, εκτός αν ο ελληνικός λαός επιθυμεί την παραμονή με τους όρους των Γερμανών.

Θα απευθύνεις το δίλημμα στον ελληνικό λαό: «δραχμή με μένα ή ευρώ με αυτόν που θα επιλέξεις». Για να απαντηθεί, θα παραιτηθείς επιτόπου και θα προκηρύξεις εκλογές-εξπρές που είτε θα γίνουν με κλειστές τράπεζες και την Ελλάδα μαστιζόμενη από τις συνέπειες, είτε με έκτακτη χρηματοδότηση των τραπεζών από τους Γερμανούς. Δεν θα εξωραΐσεις την εκδοχή «δραχμή». Θα πεις όλη την αλήθεια. Ο ελληνικός λαός είτε θα δεχτεί τα «αίμα, δάκρυα, ιδρώτα» που θα του προτείνεις, είτε την επαχθή ασφάλεια του ευρώ που θα εξωραϊζουν οι, λιμασμένοι για εξουσία, αντίπαλοί σου.

Τις εκλογές θα τις χάσεις, γιατί οι φοβισμένοι ψευτο-μαγκες είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που φαίνονται. Οι πολιτικάντηδες που θα τις κερδίζουν, θα τρέξουν να υπογράψουν αυτά που τους προτείνουν οι Γερμανοί -και, να θυμίσω, γερμανοτσολιαδάκια που διαβάζετε το παρόν, ότι ΑΥΤΟ ακριβώς ζητούσατε με το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.

Δύο τινά μπορούν να συμβούν κατόπιν.

Οι Γερμανοί για να στηρίξουν τους λακέδες τους, προσφέρουν στην Ελλάδα ένα πολύ γενναιόδωρο πακέτο, πιθανώς ρύθμιση του χρέους! Αν συμβεί αυτό, τότε η πολιτική σου «θυσία» θα έχει προσφέρει στον τόπο μια μεγάλη ευεργεσία, έστω κι αν δεν πιστωθεί σε σένα αλλά στους λακέδες. Εσύ θα χαθείς αλλά η Ελλάδα θα σωθεί. Όμως αυτός δεν ήταν ο στόχος; Γιατί, Αλέξη, οφείλω να σου πω, ότι αδιαφορώ τελείως για σένα, όπως και για κάθε πολιτικό. Μόνο η Ελλάδα με ενδιαφέρει.

Το πιθανότερο είναι όμως ότι οι Γερμανοί μέσα στην οίηση της νίκης τους θα συνεχίσουν να πατάνε με την υφεσιακή μπότα την Ελλάδα μέχρις ολοκληρώσεως του σχεδίου τους: εκπτώχευση του πληθυσμού και εξαγορά μπιρ παρά των υποδομών και των παραγωγικών πόρων της χώρας. Εσύ, Αλέξη, δεν θα έχεις λερώσει τα χέρια σου μ' αυτό το έγκλημα. Όλο αυτό το διάστημα θα κάνεις σκληρή αντιπολίτευση μιλώντας πλέον ανοιχτά για το σχέδιο της εξόδου από το ευρώ.

Αν έχεις απήχηση στον ελληνικό λαό και τη διεθνή κοινή γνώμη, οι Γερμανοί πιθανώς ΤΟΤΕ θα προσφέρουν κάτι καλύτερο στην Ελλάδα. Άρα πάλι θα έχεις προσφέρει υπηρεσίες στον τόπο. Αν πάλι οι Γερμανοί επιμείνουν να τσακίζουν τον ελληνικό, θα σαρώσεις στις επόμενες εκλογές και άφθαρτος, γενναίος, ωραίος, με ένα λαό χωρίς αυταπάτες πλέον, επίσης γενναίο, θα πάρεις τη χώρα από την απάτη του ευρώ και θα την οδηγήσεις στο δύσβατο και επικίνδυνο μονοπάτι της ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ -που πάντα «θέλει αρετή και τόλμη».

Για να συμβούν όμως όλα αυτά, Αλέξη, πρέπει ΤΩΡΑ να μην κάνεις ούτε βήμα πίσω. Ειδάλλως, αν πέσεις στην παγίδα των Γερμανών, σε λίγο θα κάνεις παρέα με τους άλλους στο πτυελοδοχείο της Ιστορίας.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Σχόλια

  • 1 Ο/Η Ε. Στ. έγραψε: (πριν 3 έτη)

    Ο τίτλος του άρθρου σας δείχνει ότι τουλάχιστον διαθέτετε αυτοκριτική.

  • 2 Ο/Η Γιώργος Γ. έγραψε: (πριν 3 έτη)

    Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται στα αυτιά πολλών, νομίζω πως αυτός είναι ο σωστός δρόμος.

  • 3 Ο/Η HHH έγραψε: (πριν 3 έτη)

    Ε. Στ. θα πρέπει να αισθάνεστε πολύ βλαξ εδώ και μια - δυο μέρες.

loading..