Ψηφίστε ΝΑΙ για να μην μας τιμωρήσουν!

του Κοσμά Αντ. Θέμελη

Η δυστυχία και η εξαθλίωση στην οποίαν έχει συρθεί ένα μεγάλο μέρος του λαού αυτά τα τελευταία πέντε χρόνια είναι απίστευτη! Πολλοί ανήμποροι, αδύναμοι, άρρωστοι, πεινασμένοι, είναι ακόμη ζωντανοί, διότι υπάρχουν γιατροί που τους φροντίζουν χωρίς αντάλλαγμα, διότι υπάρχουν εθελοντές που μαζεύουν τρόφιμα και τους τρέφουν.. κι αυτό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Έβλεπα ένα ντοκιμαντέρ της ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ τηλεόρασης που έδειχνε μια ομάδα εθελοντών στην Κω (ΣΤΗΝ ΚΩ του τουρισμού!) που μαζεύει περισσευούμενα τρόφιμα από ξενοδοχεία, χτεσινά ψωμιά από φούρνους, τα συσκευάζουν σε μερίδες και τα μοιράζουν σε φτωχούς ΚΑΙ σε μετανάστες! Ξέρω ότι οι περισσότεροι από σας που διαβάζετε το άρθρο μου, δεν ανήκετε σε αυτούς που έφτασαν σε τέτοιο σημείο κινδύνου, πολλοί από εσάς ίσως και να ψηφίσετε ΝΑΙ. Δεν σας κακολογώ, άλλωστε όλοι βρεθήκαμε να παίζουμε σε ένα κακό θεατρικό κομμάτι που επέλεξαν άλλοι να το παίξουμε χωρίς να θέλουμε. Εντούτοις εμψυχώνω αυτούς που θέλουν να ψηφίσουν ΟΧΙ, χωρίς να είναι σαφές τι ακριβώς αρνούνται. Ξέρω, ακούγεται συναισθηματικό. Αλλά πιστεύω ότι μόνο ένα ΟΧΙ μας βοηθά για να κρατήσουμε ακόμη ζωντανή την προσωπική μας ακεραιότητα, την περηφάνια και την αξιοπρέπειά μας! Ναι, θα υποφέρουμε, αλλά αυτό γίνεται ήδη και θα συνεχίσει να γίνεται, ανεξαρτήτως έκβασης του δημοψηφίσματος. Αλλά είναι σημαντικό να ξέρεις, ακόμη και στο έσχατο σημείο ένδειας αν φτάσεις, ότι κράτησες το κεφάλι ψηλά, τους κοίταξες στα μάτια και τους έφτυσες!

Να ψηφίσουμε ΝΑΙ για να μην μας τιμωρήσουν!.....
Ας υποθέσουμε ότι είσαι ο Τρόϊκας και δεν είσαι εντελώς ηλίθιος, ώστε να θέλεις την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης. (Διότι αν θέλεις την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, είναι εντελώς αδιάφορο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος).

Επί πέντε μήνες ταλαιπωρείσαι από μια ψιλο-αριστερή κυβέρνηση που δεν μοιράζεται το ίδιο όραμα με σένα περί Ευρώπης των (καταπιεσμένων) λαών και που σου λέει ότι το σχέδιο σου απέτυχε (οι αριθμοί αυτό δείχνουν) και ζητάει ανάπτυξη χωρίς μεγάλες περικοπές και πράγματα που δεν θες να δώσεις. 
ΞΑΦΝΙΚΑ σου λέει "δημοψήφισμα".

Δεν θα έκανες τα πάντα για να υπερψηφιστεί το ΝΑΙ σου, δεν θα τρομοκρατούσες ότι ΟΧΙ σημαίνει έξοδος από ευρωζώνη και από ΕΕ; ΦΥΣΙΚΑ θα το έκανες, ακόμη κι αν έλεγες ψέματα.

Αν τώρα ο λαός είναι λίγο τρόμπ@ς και ψηφίσει τρομαγμένος το ΝΑΙ σου.
Αν ήσουν ο Τρόϊκας λοιπόν... τι θα έκανες στην Κυβέρνηση που θα εμφανιζόταν μπροστά σου την Δευτέρα; Δεν θα τηνε πήγαινες με πηδηματάκια μέχρι το Πεκίνο και θα πουλούσες στο δρόμο και το συκώτι της; Δεν θα τους φόρτωνες άλλα 5-6 δις στην πρότασή σου για να κάνεις τα γούστα σου; ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΑ αυτό θα έκανες. 
Δεν χρειάζεται μυαλό αστροφυσικού, ένα παζάρι για αγορά κυλότας στην Λαϊκή να έχεις παρακολουθήσει και τα παραπάνω είναι αυτονόητα.

Γι'αυτό πρέπει να ψηφίσουμε ΟΧΙ.
ΕΚΤΟΣ κι αν είμαστε λίγο τρόμπ@ς. Και με πατέρα ποδηλατά.

ΑΝ ψηφίσετε ΟΧΙ....
.....Θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα η Μεγάλη Βουλγαρία και η Μεγάλη Αλβανία που θα τις βάλει ο Σόϋμπλες για εκδίκηση στην ευρωζώνη, και θα καταπιούν την Μακεδονία μας μαζί με την μισή Θεσσαλία και τα τσιπουράδικα του Πηλίου. Μη χαίρεστε οι γαύροι, ο ΠΑΟΚ θα μετακομίσει στην Λιβαδιά και θα την συντηρεί ο Κομπότης.

Πρόταση Θεσμών προς την Ελλάδα και ΔΝΤ
Κατά την γνώμη μου η (προσωρινή;) αποχώρηση του ΔΝΤ από τους Θεσμούς και η έκθεση που διέρρευσε περί της άποψης του ότι το ελληνικό χρέος πρέπει να κουρευτεί κατά 30% για να γίνει βιώσιμο, σαφέστατα ωφελεί την Ελλάδα. Τυχόν χρηματοδότηση χώρας από το ΔΝΤ επιτρέπεται μόνον, όταν το χρέος είναι βιώσιμο κατά το Καταστατικό του ΔΝΤ. 
Γιατί η Γερμανία ιδίως επιμένει εντονότατα στην συμμετοχή του ΔΝΤ; Υποτίθεται λόγω του.. know how και των κονδυλίων που διαθέτει για την χρηματοδότηση της Ελλάδας. ΟΧΙ. Έχω ήδη γράψει 3-4 φορές (αλλά χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, περισσότερο από "νομική διαίσθηση"), ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, διότι αλλοιώς ΟΛΑ τα μνημόνια, προτάσεις των πιστωτών και ιδίως της ΕΕ (και της ΕΚΤ) είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ, διότι έρχονται σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, Χάρτη Κοινωνικών Δικαιωμάτων κλπ. Κι αυτό, όταν ήδη η συμμετοχή της ΕΚΤ σε τέτοιου είδους ad hoc όργανο, όπως είναι η Τρόϊκα, είναι επίσης οριακά παράνομη.

Τώρα βεβαιώθηκα.. Δεν χρειάζεται παρά να κοιτάξει κάποιος τα άρθρα 151 επ. της Συνθήκης ΕΕ (Κοινωνική Πολιτική και επόμενα) για να πεισθεί απολύτως. ΟΛΟΙ οι όροι Μνημονίων και οι απαιτήσεις που αφορούν πχ εργασιακά, συλλογικές διαπραγματεύσεις, συντάξεις κλπ είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. Ακόμη και η επιβάρυνση του Τουρισμού έρχεται σε αντίθεση με την Τουριστική Πολιτική της ΕΕ. Η παρουσία του ΔΝΤ είναι όρος νομιμοποίησης  της παραβιάσεως της Συνθήκης ΕΕ. Αλήθεια, αρκεί η παρουσία του ΔΝΤ για να νομιμοποιηθούν οι παράνομοι όροι; Πολύ αμφίβολο κατά την γνώμη μου, όταν από την μια μεριά είναι η Επιτροπή και από την άλλη ένα κράτος-μέλος της ΕΕ. (Επιφυλάσσομαι να αναπτύξω τις σκέψεις αυτές σε ειδικό άρθρο). 
ΤΙ σημαίνουν όλα αυτά; Ότι παίζονται πολύ περισσότερα παιχνίδια από ό,τι υποψιαζόμαστε και ότι πολύ δύσκολα θα στέρξουν οι ευρωπαϊκοί εταίροι μας και ιδίως Γερμανία, Γαλλία και Επιτροπή να "σπρώξουν" την Ελλάδα προς την "έξοδο" και να έχουν στα χέρια τους ίχνη αίματος από μια τέτοια ενέργεια. Είναι τεράστια η ιστορική ευθύνη, αν οι ενέργειες ήταν παράνομες.
Σκεφθείτε το λιγάκι και σκεφθείτε γιατί υπό αυτές τις συνθήκες η επικράτηση του ΟΧΙ όχι μόνον δεν δημιουργεί από μόνο του θέμα εξόδου, αλλά μάλλον στηρίζει πολύ πιο σταθερά την Κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν. ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΝΙΚΟΣ.

Οι Τράπεζες
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το πρόβλημα ρευστότητας των Τραπεζών είναι υπαρκτό. Και δεν το δημιούργησε βέβαια η Κυβέρνηση, αλλά το bankrun, στο οποίο "έσπρωχναν" τον κόσμο με συνεχές ντάρι-ντάρι-ντάρι-ντάρι στο γιαλό πετούν οι γλάροι, πιστωτές, ιθαγενείς πολιτικοί που μας έφεραν ΕΔΩ, ιδιωτικά κανάλια. 
Το πρόβλημα των Τραπεζών θα υπάρχει και την άλλη εβδομάδα, ασχέτως έκβασης του δημοψηφίσματος και λύνεται με ένα νεύμα από τα κατάλληλα δάχτυλα. 
Εσείς λοιπόν που τρομοκρατείτε τον κόσμο και τον τρομάζετε για να ψηφίσει ΝΑΙ, βρείτε καλύτερα λανθασμένα επιχειρήματα.

Καλό βόλι αδέρφια και ΚΑΛΗ ΔΙΑΒΟΛΟΒΔΟΜΑΔΑ!