Ο Σουλτς εξηγεί το σχέδιο για το τέλος της κυβέρνησης Τσίπρα

tvxs.gr

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, μιλώντας στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, εξηγεί βήμα προς βήμα το πως «θα τελειώσουμε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». Σημειώνεται πως οι Times, σε χτεσινό τους δημοσίευμα, αναφέρονταν σε «κορυφαίο Γερμανό πολιτικό», ο οποίος μίλησε για τις διεργασίες που γίνονται ώστε να διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει αλλαγή κυβέρνησης με «αρεστό» πρωθυπουργό. Τα βήματα όπως τα περιγράφει ο ίδιος είναι: «Ναι» στο δημοψήφισμα, πτώση Τσίπρα, κυβέρνηση τεχνοκρατών με λογική συμφωνία, «τέλος εποχής για ΣΥΡΙΖΑ».  

Ειδικότερα, στη Handelsblatt, ο Μάρτιν Σουλτς αναφέρει πως «αν ο ελληνικός λαός ψηφίσει υπέρ του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και επομένως υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά λογική συνέπεια, θα παραιτηθεί».

Για να εξασφαλιστεί η συνέχεια του κράτους την περίοδο ως τις εκλογές πρέπει να διοριστεί «μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε. Αν αυτή η μεταβατική κυβέρνηση καταλήξει σε μια λογική συμφωνία με τους πιστωτές, τότε θα πρόκειται για το τέλος της εποχής ΣΥΡΙΖΑ». «Έπειτα από αυτό, η Ελλάδα θα έχει ξανά μια πιθανότητα», πρόσθεσε.

Στη συνέντευξή του ο Μάρτιν Σούλτς δήλωσε πως «η εμπιστοσύνη του στην πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να διαπραγματευτεί έχει φτάσει στο απόλυτο μηδέν» και κατηγόρησε για «ανευθυνότητα την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». Ο Αλέξης Τσίπρας λέει «είναι απρόβλεπτος και χειραγωγεί τον κόσμο στην Ελλάδα, δείχνοντας σχεδόν έναν δημαγωγικό χαρακτήρα».  

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Σχόλια

  • 1 Ο/Η ολγα έγραψε: (πριν 3 έτη)

    Συγκυβερνηση Σαμαρα- Θεοδωρακη - Γεννηματα: Ο εφιαλτης στο δρομο με τα ευρω.

  • 2 Ο/Η Ε. Στ. έγραψε: (πριν 3 έτη)

    Ευτυχώς, Όλγα, ο Σύριζα-Ανελ με ένα νόμο, όπως είπε στην Θεσσαλονίκη, έσκισε το μνημόνιο και τους Σαμαροβενιζέλους κι ανακούφισε τον κόσμο με την 13η σύνταξη, πιστός στις υποσχέσεις του. Άσε δε που κατατρόμαξε και τους ολιγάρχες και αξιοποίησε στο έπακρον την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ. Η διάψευση σε κάτι που πραγματικά έχεις πιστέψει είναι χειρότερη από τον εφιάλτη.

loading..