Θολούρα

Του Γιώργου Σκύβαλου

Αν προσπαθήσεις να δεις τα πράγματα χωρίς χρωματισμούς, απλά να κάνεις μία παράθεση κάποιων γεγονότων, έχουμε τα εξής:

-Λέγανε για αντιδημοκρατικό το μπόνους των 50 εδρών και με ένα "αντιδημοκρατικό" όχημα κατάφεραν να ασκήσουν το ανώτατο δημοκρατικό δικαίωμα μίας χώρας.
-Μίλαγαν για πατριωτισμό, χωρίς να ψηφίσουν σε τίποτα "ναι" όλα αυτά τα χρόνια, μη στηρίζοντας σε τίποτα την χώρα, παρά μόνο κατηγορώντας, ενώ τώρα ζητάνε στήριξη από τους άλλους. 
-Ίσως στην πιο δύσκολη περίοδο της Ελλάδας από άποψη χρηματοδοτικών οφειλών, ήθελαν να πάμε ντε και καλά σε εκλογές, διατυμπανίζοντας ότι δεν θέλουν την δόση των 7,2 δις και να μην υπάρξει παράταση του μνημονίου. Κατέληξαν να ζητάνε την δόση και να μιλάνε για αθέτηση λόγου των θεσμών και να μιλάνε για παγίδευση τους από την προηγούμενη κυβέρνηση, επειδή υπήρξε δίμηνη μόνο παράταση. 
-Το μόνο κέρδος που είχε η περίφημη δημιουργική ασάφεια, ήταν να θολώσει εντελώς τη κατάσταση και ο κόσμος να μην βγάζει καμία άκρη.
-Ποτέ δεν άνοιξαν τα χαρτιά τους για plan A ή Β, αλλά μας εξασφάλιζαν ότι όλα πάνε καλά και ότι ο κόσμος είχε ανάγκη από αξιοπρέπεια.
-Κατηγορούσαν για τυχοδιωκτισμό τον ΓΑΠ, που ανακοίνωσε δημοψήφισμα το 11, με τον τότε λόγο Τσίπρα, να ταιριάζει τέλεια στην σημερινή κατάσταση.
-Η αξιοπρέπεια μετατράπηκε σε πανικό και η ελπίδα σε ένταση που φτάνει τα όρια του μίσους. 
-Αφού άδειασαν τα ταμεία και στέγνωσε όλη η αγορά από ρευστό, ανακοινώνουν δημοψήφισμα.
-Μπαίνει για δημοψήφισμα μία ερώτηση που η πλειονότητα του λαού δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει καθώς και τι εναλλακτική έχει ο λαός.

Δυστυχώς, προσωπικά δεν μπορώ να στηρίξω τυφλά μία τέτοια κυβέρνηση. Ακόμα και αν δεν υπάρχει καλύτερη εναλλακτική. Κάποια πράγματα δεν χρειάζεται να τα συγκρίνουμε με κάποια άλλα για να βγάλουμε συμπεράσματα.

Χίλια δίκια μπορεί να έχει για την κατάσταση της Ελλάδας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο τρόπος λειτουργίας της πρέπει να επικροτείται. Τουλάχιστον από μένα.

Γιατί αυτό μου θυμίζει κάτι από τα παλιά, που ακούει στη φράση:
"Το χειρότερο ΠΑΣΟΚ είναι καλύτερο από την καλύτερη Δεξιά".
Και είδατε που φτάσαμε μετά από κάποιες δεκαετίες.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και θέλει προσοχή. Από όλους μας.

Αν έχω να δώσω μία συμβουλή, αυτή είναι ότι και "να ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα" το δικό μας πρόβλημα δεν λύνεται. καλύτερα είναι ένας συμπατριώτης να έχει, για να βοηθήσει, παρά να καταστραφούμε όλοι μαζί