Ο Τζακ Λιου τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους

HuffPost Greece

Υπέρ της αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους τάχθηκε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου μία μέρα μόλις πριν το κρίσμο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα ο Τζακ Λιου, δήλωσε ότι πρέπει να συμφωνηθεί μια "μορφή αναδιάρθρωσης" του χρέους της Ελλάδας, ενώ επισήμανε ακόμη πως φοβάται ένα "ατύχημα" στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της.

"Η Ελλάδα πρέπει να κάνει επώδυνες προσαρμογές (...) και οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να δείξουν ευελιξία όσον αφορά τους στόχους και τον τρόπο επίτευξής τους. Και χρειάζεται να γίνει συζήτηση για μια μορφή αναδιάρθρωσης ενός μέρους του ελληνικού χρέους", επισήμανε ο Λιου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστότοπο Yahoo! Finance μία ημέρα πριν διεξαχθεί μια ιδιαίτερα κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

Εξάλλου, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι τον ανησυχεί ο τρόπος που διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και τα τελεσίγραφα που ανακοινώνονται.

"Αυτό που με ανησυχεί όσον αφορά τις συζητήσεις για την Ελλάδα είναι ο αριθμός των προθεσμιών καθώς και το πόσες φορές οι διαπραγματεύσεις έχουν βρεθεί στο χείλος του γκρεμού", ανέφερε.

"Ο κίνδυνος ενός ατυχήματος αυξάνεται όταν έχετε αυτό το είδος (των καταστάσεων) και όλοι πιέζονται πριν από μια προθεσμία", είπε ο Λιου, τονίζοντας πως η παγκόσμια οικονομία δεν χρειάζεται να υποστεί ένα νέο "σοκ".