Τσίπρας στην Αγ. Πετρούπολη: Δύναμή μας είναι το δίκιο μας

avgi.gr

H Ελλάδα δίνει μια σπουδαία και γενναία μάχη, τους τελευταίους μήνες και αντλεί δύναμη από το γεγονός ότι έχει δίκιο, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε ομογενείς στην Αγία Πετρούπολη, μετά την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Καποδίστρια.

«Η Ελλάδα δίνει σπουδαία και γενναία μάχη αυτούς τους μήνες, περνά μεγάλη οικονομική κρίση και οικονομικές δυσκολίες. Αλλά εσείς γνωρίζετε από δυσκολίες. Τις έχετε ξεπεράσει και έχετε σταθεί στα πόδια σας. Είναι βασικό χαρακτηριστικό του ελληνισμού, όταν έχουμε στόχο και αξίες, ακόμη και τις μεγαλύτερες δυσκολίες να τις ξεπερνούμε» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «αντλεί κανείς δύναμη από το γεγονός ότι έχει δίκαιο» και πρόσθεσε: «Προσπάθεια όλου του ελληνικού λαού είναι να ξανακάνουμε κυρίαρχη χώρα την πατρίδα μας και ο λαός να ζει με αξιοπρέπεια. Να είστε περήφανοι που είστε Έλληνες».

Θέλω να σας υποσχεθώ, όπως και στη Μόσχα όταν σας συνάντησα, ότι θα ξεκινήσουμε μια νέα περίοδο στις Ελληνο-ρωσικές σχέσεις. Και θεωρούμε εσάς, που ζείτε στη Ρωσική Ομοσπονδία, τους σημαντικότερους πρεσβευτές της πατρίδας μας, εδώ.