Κωνσταντίνος Μπογδάνος

του Χαρίτωνα Χαριτωνίδη

Ο κλόουν της ενημέρωσης, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, έχει επινοήσει μια στερεότυπη φράση για να κλείνει το δελτίο. «Αύριο πάλι εδώ, Θεού θέλοντος και ΣΚΑΪ επιτρέποντος».

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται σαν μια από τις αναρίθμητες χαριτωμενιές με τις οποίες καρυκεύει τις ειδήσεις για να παραστήσει τον έξυπνο, τον μορφωμένο, τον «μέσα σ' όλα». Όμως αυτή η χαριτωμενιά διαφέρει. «Θα λέω κι αύριο τις ειδήσεις, αν ο ΣΚΑΪ μου το επιτρέψει» σημαίνει: «Είμαι ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος, μια ανυπόταχτη φωνή που δεν δέχεται υπαγορεύσεις από κανέναν. Καθημερινά ενοχλώ την εργοδοσία με την ελευθεροστομία μου, και δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα με ανέχονται.» Δηλαδή, ο Μπογδάνος μας λέει ότι είναι όλα αυτά, και όχι ένας λακές που του δίνουν χαρτάκι και για το τι ακριβώς θα πει, ποιους θα καλέσει και τι θα τους ρωτήσει.

Κοντολογίς, οι άλλες χαριτωμενιές είναι για να μας κάνει τον έξυπνο, αυτή είναι για να τον εμπιστευόμαστε.

ΥΓ Φυσικά το ψώνιο του Μπογδάνου δεν το έχει μόνος του. ΟΠΟΙΟΝ δημοσιογράφο, πρόεδρο οργανισμού, βουλευτή, υπουργό, διευθυντή τραπέζης, διευθυντή περιοδικού, μεγαλοστέλεχος καναλιού, εταιρείας του Μπόμπολα, εταιρείας του Κόκκαλη, και γενικά όποιο μεγαλο-λαμόγιο συναντήσεις, θαρρείς και έχεις απέναντί σου τουλάχιστον τον αρχηγό των Ζαπατίστας. Πολύ μπλαζέ, πολύ άνετος, πολύ «ένας μαλάκας και μισός είμαι, απλώς δεν μ' έχουν πάρει χαμπάρι», πολύ «δεν ξέρουν ότι τις νύχτες ροκανίζω το κλαδί του συστήματος» και τέτοια. ΟΛΟΙ μιλάμε! Την ίδια πόζα! Ρε, γλίτσες, είσαστε ρέπλικες ο ένας του άλλου. Σας έχει πάρει ο κόσμος στο βραστό, και δεν το έχετε πάρει πρέφα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Σχόλια

 • 1 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 3 έτη)

  Πολύ ξυνιλα ρε φίλε... ποιος σε πείραξε ? Ξεκίνα με κανένα maalox, κι άν δεις ότι δεν περνάει, πήγαινε να σε δει κανένας γιατρός.... Αυτά είναι επικίνδυνα αν τα αφήσεις. Δε βλέπεις τη Ζωίτσα ?

 • 2 Ο/Η Μάρκος έγραψε: (πριν 3 έτη)

  Σωστός ο Ανώνυμος! :-)

 • 3 Ο/Η irene έγραψε: (πριν 3 έτη)

  to the point

 • 4 Ο/Η nektarios έγραψε: (πριν 3 έτη)

  Οι άλλοι πατεράδες φοβούνται μην τους γίνουν οι κανακάρηδες τους gay η τοξικομανείς η δεν ξέρω εγω τι άλλο ... εγω φοβάμαι μην μου γίνει σαν αυτό το ξέπλυμα.

loading..