Ξέσπασμα Γιούνκερ: Νοιάζομαι για τον ελληνικό λαό, όχι για την ελληνική κυβέρνηση

Της Αγγελικής Κουγιάννου

Ξέσπασε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά της ελληνικής κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας μάλιστα φρασεολογία που καθόλου δεν συνηθίζει. Ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε ψεύτες τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, λέγοντας ότι λένε ψέματα στον ελληνικό λαό.

«Νοιάζομαι για τον ελληνικό λαό, όχι για την ελληνική κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ, τονίζοντας: «Δεν είχα καμία επαφή από την ελληνική κυβέρνηση από την περασμένη Κυριακή, διότι οι διαπραγματεύσεις δεν πήγαιναν πουθενά». Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ότι «είπε στους Έλληνες πράγματα που ο ίδιος δεν έχει πει ποτέ στην κυβέρνηση».

Όπως για παράδειγμα για την αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα και στο ηλεκτρικό ρεύμα, που όπως είπε, ο ίδιος δεν είναι υπέρ, και το ξέρει αυτό ο κ. Τσίπρας όπως είπε.

Σουλτς: «Με νευριάζει το παιχνιδάκι Τσίπρα»

Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Και εμένα με νευριάζει το παιχνιδάκι του Τσίπρα». Ωστόσο ζήτησε να αποφευχθεί κλιμάκωση και να επικρατήσει σύνεση στις συνομιλίες γύρω από την Ελλάδα καλεί ο πρόεδρος της Ευρωβουλής

Ο Σουλτς, που προέρχεται από το γερμανικό SPD (Σοσιαλδημοκράτες), τονίζει ότι δεν υπάρχει ούτε γρήγορη ούτε εύκολη λύση για την Ελλάδα την ώρα που φωνές στη γερμανική Βουλή υψώνουν τους τόνους.

Μιλώντας στο Spiegel, ο Μάρτιν Σουλτς φάνηκε να απευθύνεται περισσότερο στο εσωτερικό της Γερμανίας λέγοντας πως «ακόμη κι αν μπορώ να καταλάβω αίσθημα του "φτάνει πια", και είμαι κι εγώ εκνευρισμένος με το παιχνιδάκι του Τσίπρα, η σωστή πολιτική κοιτάζει πρώτα την κατάληξη».